Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10 Lite review: Ένα ακριβό Mid-range με βαρύ όνομα

Samsung Galaxy S10 Lite review: Ένα ακριβό Mid-range με βαρύ όνομα

απο Kostas Gliatiotis

Η σειρά Galaxy S αποτελούσε πάντα για τη Samsung το «όχημα» για να δείξει κάθε νέα της τεχνολογία, και μαζί  με τη σειρά Galaxy Note τις δύο με διαφορά ακριβότερες που έχει διαθέσιμες στην αγορά. Για τη σειρά Galaxy S10 η εταιρεία αποφάσισε (αρχικά…) να παρουσίασε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, με λιγότερες ή περισσότερες διαφορές μεταξύ τους.

Δυο από αυτά, το μικρότερο Galaxy S10e και το «μεσαίο» Galaxy S10 δεν είχαν την επιτυχία που θα ήθελε η εταιρεία στην αγορά, με τον κόσμο να στρέφεται περισσότερο στην ακριβότερη έκδοση, το galaxy S10+. Προκειμένου όμως να περιορίσει την «διαρροή» προς άλλες εταιρείες, όσων δεν ήθελαν να διαθέσουν τα χρήματα που κοστίζει το ακριβότερο μοντέλο, η εταιρεία θεώρησε … χρήσιμο να παρουσιάσει μια ακόμα έκδοση και αυτή τη φορά να τη χαρακτηρίσει «Lite»

Στο συγκεκριμένο Review, θα ανακαλύψουμε τι ακριβώς κάνει το Galaxy S10 Lite οικονομικότερο από τις υπολοιπες εκδόσεις, καθώς και κατά πόσο έχει νόημα η κυκλοφορία του στην αγορά, λιγότερο από 2 μήνες πριν την έναρξη των πωλήσεων της επόμενης σειράς Galaxy S.

Σχεδιασμός.

Ο τομέας στον οποίο η Samsung έχει κάνει τις περισσότερες παραχωρήσεις προκειμένου να πετύχει το κόστος που ήθελε για το Galaxy S10 Lite είναι αυτος του σχεδιασμού αλλά και της κατασκευής του.

Το πίσω μέρος του Smartphone είναι πλέον κατασκευασμένο από το ίδιο Glasstic υλικό που η εταιρεία χρησιμοποιεί στις συσκευές της σειράς Galaxy A. Παρά την ονομασία του, δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα πλαστικό που προσπαθεί να μοιάζει με Gorilla Glass. Η εμφάνιση του μέχρι ένα σημείο το πετυχαίνει αυτο, η αίσθηση που αφήνει στο χέρι όμως είναι χωρίς αμφιβολία αυτή του πλαστικού. Με δεδομένη την τιμή πώλησης των 699 ευρώ επίσημα στη χώρα μας, είναι σίγουρο ότι το υλικό αυτό δεν ταιριάζει στο Galaxy S10 Lite.

Το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος, είναι τουλάχιστον κατασκευασμένο από μέταλλο, και με αυτόν τον τρόπο η αίσθηση που αφήνει στο χέρι είναι τουλάχιστον αυτή μιας στιβαρής κατασκευής. Αυξάνει όμως αισθητά και το βάρος του, αν και αυτό θεωρείται πλέον καλώς ή κακώς δεδομένο στη High end κατηγορία.

Η μπροστινή πλευρά του Galaxy S10 Lite καλύπτεται σχεδόν στο σύνολο της από την οθόνη του. Το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, χωρίς όμως παρόλα αυτά να ενοχλεί.

Σε αντίθεση με τα τρία Galaxy S10, η Lite έκδοση έχει την τρύπα στην οθόνη για την μπροστινη κάμερα σε ένα πιο «λογικό» σημείο στο  κέντρο και στο πάνω μέρος της που ενοχλεί σημαντικά λιγότερο.

Παρότι κοστίζει 699 ευρώ, κάτι που το τοποθετεί στο κάτω μέρος της High end κατηγορίας, το Galaxy S10 Lite δεν έχει πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Με δεδομένη την μικρή διαφορά στο κόστος σε σύγκριση ειδικά με το Galaxy S10e, η έλλειψη αυτή είναι μάλλον αδικαιολόγητη. Τέλος, από το Smartphone απουσιάζει και ο στερεοφωνικός ήχος, αλλά και η υποδοχή για ακουστικά. Ειδικά η αφαίρεση της, είναι το λιγότερο περίεργη με δεδομένη την ύπαρξη της κανονικά στα τρια ακριβότερα Galaxy S10.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights