Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme X2 Pro Review : Το “κτήνος” που δεν κοστίζει

Realme X2 Pro Review : Το “κτήνος” που δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το X2 Pro έχει δύο κάμερες στο πίσω μέρος του, οι οποίες αποτελούν πρακτικά και τον μοναδικό τομέα όπου σαν συσκευή δεν ξεχωρίζει  ιδιαίτερα από την μεσαία κατηγορία.

Η βασική από αυτες είναι στα 64MP και πρόκειται για την κάμερα που κατασκευάζει η Samsung και χρησιμοποιεί η ίδια στο Galaxy A71 πλεόν αλλά και η Xiaomi στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τα χρήματα του Note 8 Pro.

Παρόλα αυτά, παραμένει μια κάμερα σχεδιασμένη για συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, και αυτό φαίνεται στην απόδοση της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι φωτογραφίες είναι πάντα ιδιαίτερα λεπτομερείς. Το ισχυρό Hardware στο εσωτερικό του X2 Pro εκμεταλλεύεται την δυνατότητα πολλών λήψεων και του συνδυασμού σε μια φωτογραφία, κάτι  που έχει θετικό αποτέλεσμα στο δυναμικό εύρος.

Κατά κανόνα, οι φωτογραφίες βγαίνουν με την τεχνική του Pixel Binning που συνδυάζει τα δεδομένα από τον αισθητήρα των 64ΜΡ σε μια φωτογραφία με μικρότερη ανάλυση στα 12ΜΡ. Το X2 Pro προσφέρει την δυνατότητα λήψης και στα 64ΜΡ, με την κάμερα να αποδίδει αρκετά καλά πάντα σε συνθήκες καλού φωτισμού ημέρας.

Η φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εκμεταλλεύεται άριστα το καλό διάφραγμα f/1.8 του φακού της βασικής κάμερας, όμως δείχνει έντονα ότι δεν είναι μια κορυφαία λύση. Οι φωτογραφίες έχουν καλό επίπεδο φωτισμού, χωρίς όμως να φτάνουν στα επίπεδα του ανταγωνισμού.

Αυτό που μάλλον «απογοητεύει» είναι η λειτουργία του Night mode, αφού οι φωτογραφίες έχουν ένα… περίεργο φαινόμενο. Για την λήψη της κάθε μιας, το X2 Pro βγάζει διαδοχικές φωτογραφίες με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού, τις οποίες στο τέλος συνδυάζει για να βγάλει μια τελική φωτογραφία.

Κάποια από αυτά τα «καρέ» δεν είναι σωστά εστιασμένα, με αποτέλεσμα η τελική φωτογραφία να έχει κάποια σημεία που είναι θολά. Μάλιστα το φαινόμενο είναι εντελώς τυχαίο, και δεν εμφανίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο διαφέροντας από φωτογραφία σε φωτογραφία.

Η δεύτερη κάμερα στο X2 Pro είναι αυτη με τον τηλεφακό, που μπορεί να φέρει το αντικείμενο της φωτογραφία ς δύο φορές πιο κοντά σε σύγκριση με την βασική κάμερα. Η απόδοση της είναι η αναμενόμενη για κάμερα αυτού του είδους με αποδεκτά επίπεδα λεπτομέρειας αλλά και δυναμικό εύρος.

Το θετικό είναι ότι η κάμερα αυτή παράγει φωτογραφίες που είναι χρωματικά παρόμοιες με αυτή από την βασική κάμερα, και δεν παρουσιάζεται το ενοχλητικό φαινόμενο της διαφορετικής ποιότητας που έχουν πολλές συσκευές του ανταγωνισμού.

Η Τρίτη κάμερα στο X2 Pro έχει και εδώ έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, είναι όμως η μοναδική που δεν φτάνει στα  επίπεδα του ανταγωνισμού, ακόμα και στα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Η ανάλυση των 8ΜΡ είναι χαμηλή για ένα Smartphone των 600 ευρώ, και δείχνει ότι και εδώ η εταιρεία έπρεπε να κάνει μια παραχώρηση.

Αυτό είναι εμφανές και στις φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει. Η λεπτομέρεια τους είναι αναμενόμενα χαμηλότερη λόγω της αντίστοιχα μειωμένης ανάλυσης του αισθητήρα της, ενώ και το δυναμικό εύρος είναι περιορισμένο. Είναι και η μοναδική κάμερα που βγάζει λιγότερο έντονες φωτογραφίες, που ξεχωρίζουν σε σύγκριση με αυτές από την βασική κάμερα του X2 Pro.

Στην εγγραφή βίντεο τώρα, το ισχυρό Hardware του X2 Pro προσφέρει όλες τις δυνατές επιλογές. Η εγγραφη σε 4κ μπορεί να γίνει με 30 ή και 60 fps και το ίδιο ισχύει φυσικά και για την εγγραφή σε 1080p. Εδώ η ποιότητα είναι στον μέσο όρο, αφού η βασική κάμερα του Smartphone είναι και αυτή σχεδιασμένη για αντίστοιχη απόδοση.

Υπάρχει μάλιστα και η δυνατότητα εγγραφής βίντεο με 960 καρέ το δευτερόλεπτο σε ανάλυση 720p, μια δυνατότητα που πλέον τήνει να θεωρηθεί δεδομένη σε κάθε ισχυρό Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights