Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme X2 Pro Review : Το “κτήνος” που δεν κοστίζει

Realme X2 Pro Review : Το “κτήνος” που δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το X2 Pro κρύβει στο εσωτερικό του, τον με διαφορά ισχυρότερο επεξεργαστή που είχε διαθέσιμο η Qualcomm όταν σχεδιάστηκε σαν συσκευή. Ο Snapdragon 855+ αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του «απλού» 855, με υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας σε έναν από τους πυρήνες επεξεργασίας του αλλά και στην κάρτα γραφικών του.

Οι 4 πυρήνες είναι και εδώ ελάχιστα τροποποιημένοι Α-55 της ARM στο 1.8 GHz, μαζί με 3 ακόμα αντίστοιχα τροποποιημένους Α-76 στα 2.42 GHz. Αυτό που αλλάζει είναι η συχνότητα λειτουργίας του όγδοου και ισχυρότερου πυρήνα, που αντί για 2.84 GHz είναι πλέον… 2.96. Η μικρή αυτή διαφορά σε ταχύτητα δεν έχει κάποια πρακτική εφαρμογή σε καθημερινή χρήση.

Αυτό που αλλάζει σημαντικά όμως, είναι ότι για την ίδια απόδοση, ο Snapdragon 855+ έχει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό έχει επιτρέψει στην Realme να τον ρυθμίσει να λειτουργεί σημαντικά πιο γρήγορα σε σύγκριση με πολλές άλλες συσκευές, κάτι που έχει άμεση επίπτωση στην ταχύτητα ολόκληρης της συσκευής.

Είναι πρακτικά αδύνατον να βρει κάποιος κάτι να κάνει με το X2 Pro που να πλησιάσει έστω κοντά στο να το «δυσκολέψει» και να καθυστερήσει έστω και λίγο. Η έκδοση με 256GB αποθηκευτικού χώρου που έχουμε στα χέρια μας, έχει και … 12GB μνήμης RAM.

Για τα δεδομένα του 2020 αλλά και των επόμενων πολλών χρόνων, είναι αδύνατον να χρειαστεί κανείς τόσο μεγάλη RAM σε καθημερινή χρήση. Το X2 Pro  τερματίζει αυτόματα τις εφαρμογές που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο αριθμό, πολύ πριν μείνει από διαθέσιμη μνήμη RAM και «αναγκαστεί» να κλείσει κάποια από αυτές.

Στον τομεά των γραφικών, η Adreno 640 GPU του Snapdragon 855+ έχει ελάχιστα αυξημένη συχνότητα λειτουργίας στα 600 αντί για 575 MHz. Αντίστοιχα όμως και εδώ, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έχει σαν αποτέλεσμα να παράγεται και λιγότερη θερμότητα.

Αυτό έχει άμεση επίπτωση στις επιδόσεις του X2 Pro στον τομέα του Gaming, αφού καλύπτει με… αστεία άνεση τις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store.

Αυτό μάλιστα περιλαμβάνει και παιχνίδια που μπορούν να υποστηρίξουν τον ρυθμό ανανέωσης των 90Hz, και η Adreno 640 σε συνδυαμό με αυτή την οθόνη είναι κάτι που δύσκολα περιγράφεται σε κείμενο.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, το X2 Pro θα παραμείνει κορυφαίο ακόμα και μετά την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με τον πλέον νεότερο Snapdragon 865 στο εσωτερικό τους. Η απόδοση του SD855+ είναι κορυφαία για οποιαδήποτε χρήση, και τα 12 GB μνήμης RAM είναι αρκετά ώστε το Smartphone να παραμείνει κορυφαίο για τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights