Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate Xs review: Βγαλμένο από το μέλλον

Huawei Mate Xs review: Βγαλμένο από το μέλλον

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Οι κάμερες στο πίσω μέρος του Mate Xs αποτελούν κάτι περίεργο για το σύνολο του Smartphone. Η βασική από αυτές έρχεται «κατευθείαν» από το P30 pro της εταιρείας, με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει εκεί. Η ανάλυση των 40ΜΡ συνδυάζεται και εδώ με OIS και ένα f/1.8 διάφραγμα για τον φακό της. Έχει επίσης τον ασυνήθιστο RYYB αισθητήρα που μπορεί να δει έως και 40% περισσότερο φως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Kirin 990 5G επεξεργαστής στο εσωτερικό του Mate Xs έχει διαφορετικό ISP για την επεξεργασία των δεδομένων από την κάμερα, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να διαφέρουν από αυτές του P30 Pro.

Η διαφορά είναι συνήθως προς το καλύτερο με λίγο μεγαλύτερο  δυναμικό εύρος αλλά και επίπεδα φωτισμού και ισορροπία λευκού. Η λεπτομέρεια είναι κορυφαία όπως πάντα και το ίδιο ισχύει και για την χρωματική απόδοση που εδώ και χρόνια πλέον έχει έρθει πιο κοντά στο ρεαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Mate Xs που είχαμε στα χέρια μας δεν ήταν ολοκληρωμένο σε επίπεδο λογισμικού, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να μην είναι οι καλύτερες δυνατές. Παρόλα αυτά, τα επίπεδα φωτισμού είναι κορυφαία, όπως και το δυναμικό εύρος. Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθεί μέχρι την κυκλοφορία του Smartphone, είναι η λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας.

Η δεύτερη κάμερα του Mate Xs έρχεται παραδόξως από το «απλό» P30 και όχι την Pro έκδοση του. Έχει υπερ ευρυγώνιο φακό, όμως η ανάλυση της είναι στα 16Μρ αντί  για 20. Διατηρεί όμως το Auto focus Που κακώς δεν θεωρείται δεδομένο σε τόσο ακριβα Smartphones όπως το Galaxy Fold και κάθε άλλο κορυφαίο μοντέλο της Samsung.

Η απόδοση της είναι κορυφαία όπως περιμένει κανείς, και η ανάλυση των 16ΜΡ συμβάλει στο να διατηρείται η λεπτομέρεια σε πολύ καλά επίπεδα παρά το μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία.

Το Night mode λειτουργεί και εδώ, και η απόδοση του είναι καλύτερη από ότι στην βασική κάμερα. Οι φωτογραφίες είναι λιγότερο φωτεινές λόγω του διαφορετικού f/2.4 διαφράγματος του φακού της, όμως η λεπτομέρεια τους είναι σημαντικά υψηλότερη από το συνηθισμένο για μια Ultra wide κάμερα.

Τέλος, η Τρίτη κάμερα δεν θα μπορούσε να είναι αυτή με το 5Χ οπτικό zoom του P30 pro, απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχει…. Χώρος στο εσωτερικό του Mate Xs. Έτσι έχουμε μια πιο «φυσιολογική» κάμερα με 3Χ οπτικό zoom και ανάλυση 8ΜΡ που έρχεται και αυτή από τα Ρ30 και Mate 20 Pro της εταιρείας. Το OIS υπάρχει κανονικά εδώ, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με δεδομένο το πλάνο που είναι πιο κοντά σε αυτό που φωτογραφίζουμε.

Η ανάλυση των 8ΜΡ έχει μια μικρή επίπτωση στην λεπτομέρεια των φωτογραφιών, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να είναι «κακές». Η διαφορά είναι εμφανής σε σύγκριση με την βασική κάμερα, όμως διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα μαζί με την χρωματική απόδοση.

Το Night mode εδώ είναι λιγότερο χρήσιμο απλά και μόνο επειδή είναι πιο δύσκολο να κρατήσει κανείς σταθερό το Mate Xs σε 3Χ οπτικό Zoom.

Για τον τομέα του βίντεο, ο Kirin 990 5G προσφέρει πλέον τη δυνατότητα εγγραφής σε 4κ με 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Όμως πρέπει να υπάρχουν καλά επίπεδα φωτισμού προκειμένου να διατηρείται στα 60 καρέ χωρίς «κοψψίματα».

Η λεπτομέρεια σε κάθε βίντεο είναι απλά ικανοποιητική, και πρακτικά η εγγραφή σε 4κ με 30 καρέ το δευτερόλεπτο είναι προτιμότερη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Αλέξανδρος 26/04/2020 - 22:38

Καλό το xs αλλά το fold κατά την άποψη μου, καλύτερο.
Αυτό σε πτώσεις είναι πολύ ευάλωτο και η οθόνη εκτεθειμένη.
Σίγουρα μια πολύ καλή συσκευή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να διπλώνει προς τα μέσα και όχι προς τα εξω.
Καλή παρουσίαση πάντως!!!!!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights