Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate Xs review: Βγαλμένο από το μέλλον

Huawei Mate Xs review: Βγαλμένο από το μέλλον

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Ακόμα και σε ένα τόσο εντυπωσιακό Foldable Smartphone όπως το Mate Xs, η Huawei δεν χρειάζεται να κάνει κάτι περισσότερο από το συνηθισμένο προκειμένου η μπαταρία του να είναι απλά καταπληκτική.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο μπαταρίες στο εσωτερικό του, μια σε κάθε μισό της οθόνης του. Η συνολική τους χωρητικότητα είναι 4.500 mAh και είναι αρκετή για να προσφέρει χρόνους αναμονής και λειτουργίας που δεν περιμένει κανείς σε μια συσκευή που ουσιαστικά έχει οθόνη 8 ιντσών.

Η απόδοση της διαφέρει παρόλα αυτά σημαντικά ανάλογα με το αν η οθόνη είναι ανοιχτή ή κλειστή. Όταν είναι κλειστή, περίπου η μισή είναι απενεργοποιημένη, κάτι που έχει προφανώς επιπτώσεις στην κατανάλωση ενέργειας.

Το Mate Xs μπορεί να βγάλει με άνεση μια ημέρα έντονης χρήσης, ακόμα και με την οθόνη του πλήρως… ξεδιπλωμένη, κάτι που αποτελεί μια άκρως ικανοποιητική επίδοση.

Το λειτουργικό σύστημα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα αυστηρό στον έλεχγο των εφαρμογών προκειμένου να τρέχουν συνέχεια μόνο αυτές που έχει… μάθει ότι ο ιδιοκτήτης του Mate Xs χρησιμοποιεί περισσότερο.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει ίσως περισσότερο είναι η διαδικασία της φόρτισης. Το Mate Xs υποστηρίζει φόρτιση μέχρι και με 55W όταν χρησιμοποιείται ο φορτιστής που υπάρχει στην συσκευασία του. Με αυτόν τον τρόπο, η μπαταρία παρά το μέγεθος της μπορεί να γεμίσει σε μια ώρα, ενώ σε περίπου 40 λεπτά φτάνει στο 70%. Το ποσοστό αυτό είναι συνήθως αρκετό για μια ημέρα χρήσης.

Συμπέρασμα.

Ένα τόσο διαφορετικό, πρωτοποριακό και εξελιγμένο Smartphone είναι πρακτικά άδικο να το κρίνει κανείς με τα ίδια κριτήρια που έχει για κάθε άλλη συσκευή.

Προφανώς και είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο σε μέγεθος, όμως προσφέρει σαν αντάλλαγμα μια εύκαμπτη οθόνη που και αυτή με τη σειρά της είναι μεγαλύτερη από ότι σε οποιοδήποτε άλλο Smartphone.

Οι κάμερες στο πίσω μέρος του είναι σαφώς άνω του μέσου όρου, όσο ψηλά σε κατηγορία τιμής και αν θέσει κανείς τον … όρο αυτό. Αντίστοιχα και οι επιδόσεις του Kirin 990 5G πρέπει να ψάξει κανείς σε Benchmarks για να βρει τη διαφορά σε σύγκριση με νεότερους επεξεργαστές.

Τελικά πρόκειται για ένα μοναδικό Smartphone που ακόμα και με μικρές παραχωρήσεις λόγω μεγέθους, είναι κάτι που όποιος επιλέξει να το αγοράσει στην ιδιαίτερα υψηλή τιμή του, θα πάρει κάτι που δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι σήμερα.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Αλέξανδρος 26/04/2020 - 22:38

Καλό το xs αλλά το fold κατά την άποψη μου, καλύτερο.
Αυτό σε πτώσεις είναι πολύ ευάλωτο και η οθόνη εκτεθειμένη.
Σίγουρα μια πολύ καλή συσκευή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να διπλώνει προς τα μέσα και όχι προς τα εξω.
Καλή παρουσίαση πάντως!!!!!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights