Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Lite Review: Επίθεση στη μεσαία κατηγορία

Huawei P40 Lite Review: Επίθεση στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Ο τομέας της φωτογραφίας αποτελεί με διαφορά ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των συσκευών της σειράς Ρ από την Huawei. To P30 lite πριν ένα χρόνο, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι και η οικονομική πρόταση κάθε «γενιάς» μπορεί να προσφέρει περισσότερα από το συνηθισμένο σε αυτόν τον τομέα.

Το P40 lite έρχεται για να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πολιτική της Huawei, και παρότι στα «νούμερα» δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά, η απόδοση των καμερών του έχει αλλάξει προς το καλύτερο στην πράξη. Αυτό οφείλεται και πάλι σε μεγάλο βαθμό, στο σημαντικά αναβαθμισμένο Hardware στο εσωτερικό του.

Η βασική κάμερα παραμένει στα 48ΜΡ που πλέον δεν αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο ακόμα και στην μεσαία κατηγορία. Η εταιρεία έχει επιλέξει όμως μια κάμερα με πραγματικά ποιοτικό αισθητήρα, που έχει σκοπό να βγάζει αντίστοιχα πραγματικά καλές φωτογραφίες. Το διάφραγμα του φακού της είναι στο f/1.8 που αποτελεί και το «στάνταρ» πλέον ακόμα και για σημαντικά ακριβότερες συσκευές.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η βασική αυτή κάμερα, είναι εντυπωσιακές σε κάθε περίπτωση. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι υψηλότερη από σχεδόν κάθε άλλη συσκευή στην ίδια κατηγορία τιμής, και σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά είναι εντυπωσιακή.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι τα ρεαλιστικά χρώματα, που είναι πάντα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που βλέπει και ο ιδιοκτήτης του P40 lite με τα μάτια του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που συσκευές όπως αυτές της Samsung, προσπαθούν μονίμως να βγάλουν εντπωσιακές και όχι πάντα ρεαλιστικές φωτογραφίες.

Η Huawei συνεχίζει να θεωρεί ότι το HDR είναι ένα ξεχωριστό είδος φωτογραφίας, και παραμένει αντίστοιχα και ένα ξεχωριστό μενού στις ρυθμίσεις της εφαρμογής της κάμερας. Το δυναμικό εύρος είναι έτσι και αλλιώς υψηλό ακόμα και χωρίς το HDR ενεργό, η χρήση του όμως παράγει φωτογραφίες που ακόμα και σε ιδιαίτερα δύσκολα σημεία έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το f/1.8 διάφραγμα του φακού συνδυάζεται ιδανικά με τον ποιοτικό αισθητήρα, αλλά και το Night mode που η Huawei συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικά καλύτερα ειδικά στην μεσαία κατηγορία. Το P40 lite αναγνωρίζει τις συνθήκες φωτισμού και επιλέγει αυτόματα για πόσα δευτερόλεπτα θα βγάλει συνεχόμενες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης. Στην συνέχεια τα συνδυάζει σε μια φωτογραφία που στην πράξη δεν απέχει σημαντικά από τις παλαιότερες ακριβότερες συσκευές της εταιρείας.

Το δυναμικό εύρος εντυπωσιάζει, ενώ η χρωματική απεικόνιση διατηρείται αντίστοιχα εντυπωσιακά πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Η κάμερα δεν «ξεγελιέται» και από έντονες χρωματικές διαφορές ακόμα και σε δύσκολα σημεία, ενώ παντα πετυχαίνει και ένα επίπεδο φωτισμού που είναι κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης με τα μάτια του. Το ζητούμενο είναι άλλωστε ρεαλιστικές φωτογραφίες και όχι όσο το δυνατόν πιο φωτεινές.

Η δεύτερη κάμερα του P40 lite ίσως δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού παρά τον υπερ ευρυγώνιο φακό της με το σημαντικά μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, έχει ανάλυση που «περιορίζεται» στα 8ΜΡ. Εδώ ο ανταγωνισμός έχει πλέον προτάσεις με κάμερες υψηλότερης ονομαστικής ανάλυσης που όμως δεν αποδίδουν απαραίτητα καλύτερα στην πράξη.

Για μια ακόμα φορά, οι φωτογραφίες είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές, με το P40 lite να μην προσπαθεί να «υπερβάλει» σε χρώμα και αντίθεση προκειμένου να βγάλει απλά μια εντυπωσιακή φωτογραφία. Η λεπτομέρεια είναι στο όριο του τι μπορεί να προσφέρει μια κάμερα των 8ΜΡ, και χωρίς να εντυπωσιάζει, δεν απογοητεύει κιόλας.

Δυστυχώς, η κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό δεν συνδυάζεται με το Night mode, μια επιλογή που θα θέλαμε από την Huawei να προσθέσει με μελλοντική αναβάθμιση, ειδικά από την στιγμή που πλέον προσφέρεται από κάποιους ανταγωνιστές της. Οι φωτογραφίες από αυτή την κάμερα, είναι ελαφρώς κατώτερες το βράδυ, και στις περισσότερες περιπτώσεις, το Hardware στο εσωτερικό του P40 lite κάνει ότι μπορεί ώστε να διατηρήσει την λεπτομέρεια τους και να μειώσει τα επίπεδα του ψηφιακού θορύβου.

Η Τρίτη κάμερα που λειτουργεί αυτόνομα τώρα, είναι στα 2ΜΡ και είναι σχεδιασμένη για Macro φωτογραφίες. Το P40 lite είναι από τις λίγες συσκευές της εταιρείας με κάμερα αυτού του είδους, και τυπικά η πρώτη στην μεσαία κατηγορία.

Με την κάμερα αυτή, μπορεί κανείς να βγάλει φωτογραφίες πολύ κοντά στο αντικείμενο που θέλει, ένα είδος φωτογραφίας που είναι σίγουρα διαφορετικό αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Η λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας είναι σαφώς καλύτερη από ότι περιμένει κανείς, περισσότερο επειδή το πλάνο κάθε φωτογραφίας είναι εξ ορισμού σημαντικά μικρότερο σε Macro φωτογράφιση.

Αυτό που ίσως πρέπει να βελτιώσει η Huawei στο P40 lite είναι η εγγραφή βίντεο που συνεχίζει να μην προσφέρεται σε ανάλυση 4Κ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights