Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Lite Review: Επίθεση στη μεσαία κατηγορία

Huawei P40 Lite Review: Επίθεση στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Έχουν περάσει περίπου 6 μήνες πλέον από την εποχή που η κυβέρνηση των Ηνωμέων Πολιτειών ξεκίνησε την απαγόρευση συνεργασίας των Αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei. Μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει παρουσιάσει επίσημα κάποια απόδειξη για τις κατηγορίες εναντίον της εταιρείας, όμως η Huawei από την πλευρά της έχει δείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αυτόν τον ξεκάθαρα εμπορικό πόλεμο εναντίον της.

Η καλύτερη απόδειξη προφανώς είναι η ανακοίνωση και η κυκλοφορία νέων συσκευών στην αγορά, και πλέον η διάθεση τους με το δικό της κατάστημα εφαρμογών. Το App Gallery έρχεται να δώσει μια οριστική πλέον λύση στην εγκατάσταση των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων εφαρμογών, ενώ ταυτόχρονα για όσους έχουν την… όρεξη υπάρχει παντα η δυνατότητα εγκατάστασης των Google services με πλάγιο τρόπο.

Το πρώτο Smartphone της εταιρείας που πρόκειται να γίνει επίσημα διαθέσιμο στη χώρα μας με το App gallery σαν μονάδική… επίσημη επιλογή για την εγκατάσταση εφαρμογών, ειναι το P40 Lite που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review. Η Huawei, βάζει τα δυνατά της σε αυτή την προσπάθεια, και με το P40 Lite στηρίζεται σε εκείνους τους τομείς που αποτελούν κατά παράδοση τα δυνατά της σημεία. Το Smartphone έρχεται με εντυπωσιακή σε απόδοση κάμερα στο πίσω μέρος του, με επιδόσεις σαφώς άνω του μέσου όρου για την κατηγορία του, και μια κατασκευή που συνδυάζει το πλαστικό μεν, με εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει ειδικά σε σύγκριση με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή, από την Κορέα.

Σχεδιασμός.

Το P40 Lite είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει κάποιος να το αναφέρει αυτό. Η εταιρεία προκειμένου να διατηρήσει το κόστος του Smartphone σε λογικά επίπεδα, έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό και καλύτερο από τις περισσότερες προτάσεις της αγοράς, στους τομείς που έχουν σημασία.

Παρόλα αυτά, το πίσω μέρος του P40 lite διατηρεί την όμορφη εμφάνιση και ειδικά στο σχεδόν… ροζ χρώμα που είχαμε στα χέρια μας, αποτελεί κάτι το διαφορετικό από το συνηθισμένο. Η διάταξη που έχουν οι τέσσερις κάμερες, είναι δεδομένο ότι θυμίζουν συσκευή άλλης εταιρείας, ίσως περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι το πλαίσιο γύρω από αυτές είναι μικρότερο από το συνηθισμένο, ενώ δεν προεξέχει και σημαντικά από την υπολοιπη συσκευή.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων έχει πλέον μεταφερθεί στο πλαϊνό μέρος του P40 lite, σε ένα σημείο που φαίνεται ότι η εταιρεία προτιμά πλέον στις συσκευές που δεν τον έχουν ενσωματωμένο στην οθόνη τους. Βρίσκεται πλέον στο πλήκτρο ενεργοποίησης, και το σημαντικότερο ίσως είναι ότι η ταχύτητα του είναι στα κορυφαία επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Όσο και αν ένας αισθητήρας ενσωματωμένος στην οθόνη είναι πιο… εντυπωσιακός, στην μεσαία κατηγορία τιμής, συνήθως είναι ενοχλητικά αργός και σημαντικά λιγότερο αξιόπιστος, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές σε συσκευές της Samsung όπως τα Galaxy A51 και Galaxy A71.

Στην μπροστινή πλευρά τώρα, η οθόνη του P40 lite καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας. Το πλαίσιο γύρω της είναι ίσως μεγαλύτερο σε σύγκριση ειδικά με ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, όμως εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά κανόνα σε αυτή την κατηγορία τιμής, δεν υπάρχει συσκευή που να «πετυχαίνει» κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι έχει διατηρήσει την θύρα των ακουστικών στο κάτω μέρος του Smartphone, μια επιλογή που είναι ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς χρήστες ενώ συνδυάζεται και με το ενσωματωμένο ραδιόφωνο για όσους θέλουν να ακούν μουσική με τον πιο απλό και… οικονομικό τρόπο.

Συνολικά, η Huawei έχει πετύχει με τον καλύτερο ίσως τρόπο, να συνδυάσει το πλαστικό στην κατασκευή του P40 lite με την όμορφη εμφάνιση και την «σοβαρότητα» που πιθανόν να θέλει ένα μέρος του αγοραστικού κοινού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights