Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Vs P30: Ουσιαστικές αλλαγές (Video)

Huawei P40 Vs P30: Ουσιαστικές αλλαγές (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Η κάθε νέα κορυφαία πρόταση της Huawei, συνοδεύεται πάντα από μια διαφορετική έκδοση με λίγο μικρότερο μέγεθος και αντίστοιχα μικρές διαφορές στα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Το P30 πριν ένα χρόνο, αποτελούσε με διαφορά την καλύτερη επιλογή για όποιον αναζητούσε ένα οικονομικότερο Smartphone από το τότε κορυφαίο P30 Pro της εταιρείας, που να έχει όσο το δυνατον περισσότερες από τις δυνατότητες αυτού. Η εταιρεία συνεχίζει την ίδια παράδοση και με το “απλό” P40, και αυτή τη φορά οι διαφορές του σε σύγκριση με το P40 Pro είναι ακόμα λιγότερες εκτός φυσικά από το μικρότερο μέγεθος. Σημασία όμως στο συγκεκριμένο βίντεο, έχουν οι αλλαγές ανάμεσα στις δύο αυτές συσκευές που αποτελούν την μικρότερη και οικονομικότερη έκδοση κάθε σειράς.

Το P40 λοιπόν, έρχεται με αναβαθμισμένη βασική κάμερα, που πλέον είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του P40 Pro. Διατηρεί τον εντυπωσιακά μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα των 50ΜΡ, όπως και την τεχνολογία RYYB σε αυτόν, για έως και 40% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η κάμερα των 40ΜΡ του Ρ30 πριν ένα χρόνο, δεν ήταν ίδια με αυτή του P30 Pro, και ουσιαστικά αποτελούσε την ίδια έκδοση με αυτή του αντίστοιχα κορυφαίου Mate 20 Pro της εταιρείας. Η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευργώνιο φακό είναι ακριβώς η ίδια και στις δύο συσκευές, με ανάλυση 16ΜΡ, δυνατότητα Auto focus αλλά και λήψης Macro φωτογραφιών από πολύ μικρή απόσταση. Αντίστοιχα και η τρίτη κάμερα είναι πρακτικά η ίδια, με ένα 3Χ οπτικό ζουμ και ανάλυση 8ΜΡ ενώ είναι και η μοναδική που έρχεται με μηχανική σταθεροποίηση (OIS) και στις δύο συσκευές. Πρακτικά λοιπόν, το P40 προσφέρει κάτι νέο στον τομέα της φωτογραφίας με την βασική του κάμερα, με βελτιώσεις που είναι πρακτικές εκτός από την αυξημένη ονομαστική της ανάλυση.

Στον τομέα της οθόνης, το P40 διατηρεί την διαγώνιο των 6.1 ιντσών και την ανάλυση των 2340×1080 pixels ακριβώς όπως και το P30. Η εταιρέια επέλεξε εδώ σωστά να μην αυξήσει τον ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz όπως στο P40 Pro, προκειμένου να διατηρήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα. Η οθόνη των δύο συσκευών είναι πρακτικά η ίδια, και προσφέρει ακριβώς την ίδια εμπειρία θέασης, με αυτή του P40 όμως να έχει ελάχιστα υψηλότερη φωτεινότητα στην μέγιστη ρύθμιση της.

Για τις επιδόσεις, το P40 “κρύβει” στο εσωτερικό του τον νέο Kirin 990 5G επεξεργαστή που σχεδιάζει η ίδια η Huawei, και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε σύγκριση με τον Kirin 980 του P30. Οι επιδόσεις είναι αισθητά βελτιωμένες και σε επεξεργαστική ισχύ αλλά και στην παραγωγή γραφικών, ενώ παρά την ίδια αρχιτεκτονική στη θεωρία, οι επιδόσεις αυτές προσφέρονται και με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Το P40 έρχεται επίσης με υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, που παρότι δεν είναι ακόμα διαθέσιμα εμπορικά στη χώρα μας, του προσφέρει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε βάθος χρόνου.

Τέλος, η εταιρεία έχει κάνει και μια μικρή αλλαγή στη χωρητικότητα της μπαταρίας, με αυτή του P40 να είναι πλέον στα 3.800 mAh αντί για 3.620 που ήταν αυτή του P30. Η ταχύτητα της φόρτισης παραμένει ίδια στα 22.5 W, όμως οι βελτιώσεις που έχει κάνει η εταιρέια στο λειτουργικό σύστημα και ο Kirin 990 προσφέρουν τελικά στο P40 καλύτερους χρονους αναμονής και λειτουργίας. Για τον αποθηκευτικό χώρο, και οι δύο συσκευές έρχονται με 128GB ενσωματωμένης μνήμης, ενώ εδώ το P40 έρχεται και με 8 αντί για 6GB μνήμης RAM στην περίπτωση του P30.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η Huawei βελτίωσε το P40 σε όλους τους ουσιαστικούς τομείς, προκειμένου η συσκευή να είναι πραγματικά ανταγωνιστική στην αγορά του 2020. Παρόλα αυτά, ακόμα και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το P30 παραμένει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στον τομέα της φωτογραφίας, και αποδοτικό συνολικά, Smartphone που “κοιτάζει” στα μάτια την νέα έκδοση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights