Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei GT 2e Review: Για αθλητικούς “τύπους” και όχι μόνο

Huawei GT 2e Review: Για αθλητικούς “τύπους” και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

H… ερμηνεία που δίνει κάθε εταιρεία στον όρο Smartwatch διαφέρει από λίγο έως πολύ ανάλογα με την περίπτωση. Η Huawei από την πλευρά της, θεωρεί ότι ένα έξυπνο ρολόι πρέπει να προσφέρει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που βοηθούν τον ιδιοκτήτη του στην καθημερινότητα του, με κορυφαίο σχεδιασμό και εμφάνιση αλλά και με εντυπωσιακά καλή μπαταρία στην πράξη.

Η εταιρεία προσθέτει πλέον ένα ακόμα… μέλος στην οικογένεια των Smartwatches της που ακούει στην ονομασία Watch GT 2e. Η διαφορά του από το κορυφαίο μέχρι και σήμερα GT 2, αφορά τον εξωτερικό του σχεδιασμό, αλλά περισσότερο την έμφαση που έχει δοθεί στο πόσο… χρήσιμο είναι στην καταγραφή διαφορετικών ειδών άθλησης, με το νέο Smartwatch να μπορεί να παρακολουθήσει και να καταγράψει έως και 100 διαφορετικά είδη άσκησης πλέον.

Το Watch GT 2e έρχεται επίσημα τις επόμενες ημέρες και στη χώρα μας, και μάλιστα η Huawei Hellas θα προσφέρει στην περίοδο της προ-παραγγελίας του και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο δώρο. Τα freebuds lite ακουστικά που θα μπορεί να αποκτήσει κανείς δωρεάν μαζί με το νέο του Smartwatch συνδυάζονται ιδανικά όπως θα δούμε στην συνέχεια.

Σχεδιασμός.

Το Watch GT 2e ξεχωρίζει άμεσα οπτικά, σε σύγκριση με το πιο «σοβαρό» σε εμφάνιση και χαρακτήρα Gt2. Η νέα πρόταση της εταιρείας έχει μια πιο σπορ εμφάνιση αλλά και κατασκευή, που ταιριάζει περισσότερο σε όσους θέλουν ένα Smartwatch για την καθημερινή τους άθληση αλλά γιατί όχι και για πιο… Casual ντήσιμο.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει όμως, είναι οι έξυπνες επιλογές που έχει κάνει η Huawei στον σχεδιασμό του, προκειμένου εκτός από όμορφο να είναι και ιδιαίτερα πρακτικό. Η πιο εμφανής από αυτές, είναι η στεφάνη γύρω από την ίδια την οθόνη.

Το τζάμι της οθόνης συνεχίζει και πάνω σε αυτή την στεφάνη, με μια 3D επιφάνεια που έχει και μια κλίση «προς τα κάτω». Εκτός από όμορφη σε εμφάνιση, η συγκεκριμένη επιλογή έχει και πρακτικά πλεονεκτήματα. Ο ιδιοκτήτης του Watch GT 2e μπορεί να χρησιμοποιεί την οθόνη αφής του, χωρίς το δάχτυλο του να «βρίσκει» στις άκρες της ίδιας της οθόνης.

Η κατασκευή του Watch GT 2e έχει γίνει για μια ακόμα φορά από αλουμίνιο. Η επιλογή του εκτός του ότι διατηρεί το κόστος σε λογικά επίπεδα, είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματική στο να κρατάει και το συνολικό βάρος του Watch GT 2e σε πολύ καλά επίπεδα. Αυτό είναι άλλωστε ιδιαίτερα σημαντικό για ένα Smartwatch που θα συνοδεύει τον ιδιοκτήτη του στην καθημερινή του άθληση.

Οθόνη.

Η οθόνη του Watch GT 2e είναι για μια ακόμα φορά ένα κορυφαίο AMOLED Panel, με την Huawei να έχει μια ιδιαίτερα καλή παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα. Η διαγώνιος της οθόνης είναι τυπικά 1.39 ίντσες, όμως σε ένα ρολόι και με δεδομένο το ότι είναι… στρογγυλή, έχει περισσότερο σημασία η διάμετρος της που με όρους ρολογιού είναι στα 46mm.

Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι η εντυπωσιακά υψηλή της ανάλυση στα 454×454 pixels. Η ανάλυση αυτή της χαρίζει μια λεπτομέρεια απεικόνησης που δεν μπορεί να βρει κανείς σε σχεδόν κανένα άλλο Smartwatch της αγοράς, και σίγουρα όχι σε κάποιο με αντίστοιχη τιμή πώλησης.

Η Huawei έχει δουλέψει προκειμένου να αυξήσει σημαντικά την λίστα με τα διαθέσιμα Watchfaces που μπορεί να εγκαταστήσει κανείς στο Watch GT 2e, προκειμένου να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ζωντανή εικόνα αλλά και την εντυπωσιακή αυτή λεπτομέρεια της οθόνης.

Μάλιστα η οθόνη του Watch GT 2e είναι και ιδιαίτερα αποδοτική ακόμα και κάτω από τον ήλιο, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο μέχρι και σήμερα. Για το τζάμι που την προστατεύει, η Huawei δεν δηλώνει επίσημα τι ακριβώς υλικό έχει χρησιμοποιήσει. Το Gorilla glass που έχουμε «συνηθίσει» σε Smartphones δεν είναι έτσι και αλλιώς πρακτικό στην οθόνη ενός Smartwatch.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι στον σχεδόν ένα μήνα που το χρησιμοποιούμε καθημερινά, η οθόνη δεν έχει αποκτήσει κανενός είδους σημάδι.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights