Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei GT 2e Review: Για αθλητικούς “τύπους” και όχι μόνο

Huawei GT 2e Review: Για αθλητικούς “τύπους” και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Συνδεσιμότητα.

Το Watch GT 2e όπως και κάθε άλλο Smartwatch της εταιρείας, χρησιμοποιεί την εφαρμογή Huawei health για να συνδεθεί στο Smartphone του ιδιοκτήτη του. Η εφαρμογή είναι κανονικά διαθέσιμη στο Play Store για κάθε Android Smartphone, αλλά και στο App store της Apple για iOS συσκευές, με περιορισμούς όμως στην λειτουργικότητα της. Οι περιορισμοί αυτοί βέβαια υπάρχουν από την Apple και όχι από την ίδια τη Huawei.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι οι νεότερες εκδόσεις της εφαρμογής, έχουν αποκτήσει εντυπωσιακά πολλές διαφορετικές δυνατότητες αλλά και επιλογές. Το Watch GT 2e είναι σχεδιασμένο για τους φίλους κάθε είδους άθλησης, και σε συνδυασμό με την εφαρμογή Huawei health, μπορεί να την καταγράφει αλλά και να δημιουργεί στατιστικά στοιχεία για αυτή.

Τα 100 διαφορετικά είδη άθλησης που αναφέρει η Huawei μπορεί να ακούγονται… πολλά, όμως στην πράξη απλά το Watch GT 2e είναι αρκετά έξυπνο για να μπορεί να αναγνωρίσει διαφορετικές «παραλλαγές» του ίδιου είδους άθλησης.

Η αποθήκευση των στοιχείων που καταγράφει, γίνεται στο ίδιο το Smartwatch σε περίπτωση που δεν είναι συνδεδεμένο για κάποιο λόγο με το Smrartphone. Στην συνέχεια μεταφέρονται αυτόματα σε αυτό όταν η σύνδεση μεταξύ τους επανέλθεί, και η εφαρμογή Huawei health τα εκμεταλλεύεται στο σύνολο τους. Μπορεί να δημιουργήσει γραφήματα με την πρόοδο και την βελτίωση της απόδοσης του ιδιοκτήτη του σε βάθος χρόνου.

Όμως εκτός από την άσκηση, το Watch GT 2e είναι αρκετά «έξυπνο» ώστε να παρακολουθεί αρκετά ακόμα χρήσιμα στοιχεία. Η Huawei φημίζεται για την ικανότητα που έχουν τα Smartwatches της να καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς σε 24ωρη βάση και αυτή δεν απουσιάζει από το νεότερο της μοντέλο. Μάλιστα η εφαρμογή Huawei health μπορεί και εδώ να αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα σε βάθος χρόνου προκειμένου να αναγνωρίζει και να δείχνει τυχόν «περίεργη» συμπεριφορά σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Η δυνατότητα καταγράφης του ύπνου όμως είναι και αυτή σημαντική με την σειρά της, ειδικά σε ένα Smartwatch που μπορεί να το έχει κανείς στο χέρι του για έως και 14 ημέρες χωρίς να μείνει από μπαταρία.

Το Watch GT 2e είναι αρκετά «έξυπνο» και εδώ ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει τον βαθύ ύπνο, και να παρουσιάζει σε διαφορετικό «χρώμα» το ποσοστό του συνόλου ανάλογα με το πόσο … ήρεμος ήταν ο ύπνος του ιδιοκτήτη του.

Πρακτικότητα.

Η Huawei θεωρεί ότι ένα Smartwatch πρέπει προφανώς να δείχνει κάθε είδους ειδοποίηση που έρχεται στο Smartphone του ιδιοκτήτη του. Θεωρεί και πιθανότατα έχει δίκιο όμως, ότι η οθόνη ενός ρολογιού δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική ώστε να απαντάει σε  μηνύματα από αυτή. Για αυτό και έχει αφαιρέσει από το λειτουργικό σύστημα του Watch GT 2e την υποδομή που θα προσέφερε κάτι τέτοιο, προκειμένου το πιο «ελαφρύ» τελικά λειτουργικό να συμβάλει στην κορυφαία απόδοση της μπαταρίας του.

Μέσω της εφαρμογής Huawei health και εδώ, ο ιδιοκτήτης του Watch GT 2e μπορεί να επιλέξει από ποιες εφαρμογές θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις στην οθόνη του ρολογιού του. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιλέξει να βλέπει μόνο ότι θεωρεί αυτός σημαντικό από τις… αμέτρητες ειδοποιήσεις που έχει ο καθένας μας στο Smartphone του σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα, πλέον κάθε εφαρμογή εμφανίζεται στην οθόνη του Watch GT 2e με το δικό της εικονίδιο, προκειμένου να μπορεί κανείς να αναγνωρίσει και οπτικά από ποια εφαρμογή είναι κάθε μήνυμα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights