Κάμερες.
Το Realme 6 ακολουθεί τις απαιτήσεις της εποχής και έχει τέσσερις συνολικά κάμερες στο πίσω μέρος του. Η βασική από αυτές, έχει μάλιστα και υψηλή ονομαστική ανάλυση στα 64ΜΡ. Πρόκειται και εδώ για την συνηθισμένη κάμερα της Samsung που επιλέγουν οι περισσότερες εταιρείες σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Η απόδοση της όμως «υστερεί» λόγω της μικρότερης εμπειρίας που έχει η εταιρεία στον τομέα του λογισμικού. Η διαχείριση των δεδομένων από την κάμερα αυτή, η επεξεργασία τους και η αποθήκευση της τελικής φωτογραφίας είναι κάτι που ακόμα θέλει λίγη δουλειά προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα του ανταγωνισμού.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Realme 6 κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά ικανοποιητικές σε σχεδόν όλους τους τομείς. Η λεπτομέρεια τους είναι καλή με δεδομένη την τεχνική του Pixel Binning και την αποθήκευση τους στα 16ΜΡ ενώ και η χρωματική απεικόνηση είναι αρκετά ρεαλιστική.
Αυτό που λείπει, είναι το δυναμικό εύρος του φωτισμού, που είναι μικρότερο από το συνηθισμένο, ακόμα και για την μεσαία κατηγορία τιμής.
Εκεί όμως που η κάμερα δείχνει ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά, είναι στις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Realme έχει σχεδιάσει το δικό της Night mode, που δυστυχώς δεν πετυχαίνει να βελτιώσει το αποτέλεσμα με κάποιο τρόπο.
Το Realme 6 βγάζει συνεχόμενες λήψεις για περίπου 4 δευτερόλεπτα, όμως κάθε μια από αυτές δεν έχει κάποια διαφορά σε επίπεδα φωτισμού προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες καταλήγουν να έχουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ενώ και η λεπτομέρεια τους είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο.
Η δεύτερη κάμερα του Realme 6 είναι αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, που έχει ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της είναι αναμενόμενα μειωμένη, στα 8ΜΡ που αποτελεί και το συνηθισμένο σε Mid range Smartphones.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι ικανοποιητικές κατά τη διάρκεια της ημέρας, με λεπτομέρεια που είναι κοντά στο μέγιστο για μια κάμερα με αυτή την ανάλυση. Το δυναμικό τους εύρος είναι παραδόξως ελάχιστα καλύτερο από αυτό της βασικής κάμερας σε κάποιιες περιπτώσεις, κάτι που δεν συναντα συχνά κανείς.
Όμως η συγκεκριμένη κάμερα δεν λειτουργεί με το Night mode, και λόγω του σημαντικά περιορισμένου διαφράγματος του φακού της, οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Η Τρίτη κάμερα τώρα, ακολουθεί και εδώ την λογική που θέλει τα περισσότερα Smartphones αυτού του είδους να έχουν μια Macro κάμερα για φωτογραφία από πολύ μικρή απόσταση. Η ανάλυση της είναι στα 2ΜΡ και δυστυχώς δεν έχει Auto focus. Το δεύτερο ειδικά, είναι κάτι που τα Smartphones της Xiaomi στην ίδια κατηγορία, που αποτελούν και τον βασικό ανταγωνιστή της Realme στη χώρα μας, το προσφέρουν κανονικά.
Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, είναι ικανοποιητικές για το είδος τους, και με δεδομένο το έτσι και αλλιώς μικρό πλάνο σε αυτές τις φωτογραφίες, η λεπτομέρεια τους είναι αποδεκτή.
Η τέταρτή κάμερα του Realme 6 δεν λειτουργεί αυτόνομα, και υπάρχει και εδώ αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο. Η ανάλυση της είναι στα 2ΜΡ και εδώ, όμως δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν καθορίζει την λεπτομέρεια της τελικής φωτογραφίας.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας