Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ο τομέας όμως που το Matebook 13 δείχνει ξεκάθαρα ότι αποτελεί ένα διαφορετικό και πιο «ακριβό» μηχάνημα, είναι αυτός της οθόνης του. Η αναλογία πλευρών είναι διαφορετική στο 3:2 κάτι που κάνει συνολικά την οθόνη πιο «βολική» για επαγγελματική χρήση. Η αναλογία αυτή είναι ιδανική για σύνταξη και ανάγνωση κειμένου, όπως και κάθε είδους επεξεργασία εικόνων και βίντεο.

Όμως αυτό που κάνει την οθόνη να ξεχωρίζει, είναι η ανάλυση της που είναι σημαντικά αυξημένη στα 2160×1440 pixels. Στην διαγώνιο των 13 ιντσών, η ανάλυση αυτή προσφέρει μια πυκνότητα και λεπτομέρεια απεικόνισης που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δεδομένη σε φορητούς υπολογιστές με κόστος λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Όμως η Huawei έχει φροντίσει ώστε να είναι και ένα τεχνικά άριστο Panel με χρωματική απόδοση που καλύπτει και τις απαιτήσεις των επαγγελματιών. Καλύπτει το 100% του προτύπου sRGB προκειμένου να έχει το χρωματικό εύρος και τον ρεαλισμό για την σωστή προβολή φωτογραφιών και βίντεο, ενώ η αντίθεση της φτάνει το 1000:1 προκειμένου να ολοκληρώσει το εντυπωσιακό αυτό σύνολο.

Μάλιστα, παρότι η Huawei έχει επιλέξει να μην το αναφέρει επίσημα, η οθόνη του Matebook 13 υποστηρίζει και την προβολή HDR περιεχομένου. Η δυνατότητα αυτή είναι ως συνήθως… απενεργοποιημένη στα Windows 10, και η εκμετάλλευση της έχει περιορισμούς για τους οποίους όμως δεν ευθύνεται η Huawei αλλά η υλοποίηση του HDR στα Windows 10.

Αν θα θέλαμε κάτι να είναι λίγο… καλύτερο, είναι η μέγιστη φωτεινότητα της, που στα 300nits είναι οριακά ικανοποιητική για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα με την εξοικονόμηση ενέργειας, ο φωτισμός μειώνεται ακόμα περισσότερο, και πάλι μια επιλογή που οφείλεται περισσότερο στα Windows 10 και λιγότερο στο Matebook 13. Παρόλα αυτά, το Laptop έχει και αισθητήρα για την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Αυτό είναι πιο χρήσιμο από ότι φαίνεται αρχικά, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που σε σκοτεινό χώρο, βρίσκεται κανείς να τον ενοχλεί ο φωτισμός της οθόνης, και να συνεχίζει να είναι … αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Το Matebook 13 φροντίζει ώστε ο φωτισμός να προσαρμόζεται αυτόματα, μια δυνατότητα που αφού την χρησιμοποιήσει κανείς θα αναρωτιέται πως μέχρι σήμερα απουσιάζει από το σύνολο των φωρητών υπολογιστών.

Για την άνεση των ματιών όμως, το Matebook 13 υποστηρίζει και την «φροντίδα ματιών» που η Huawei έχει μεταφέρει από τον χώρο των Smartphones. Με αυτή ενεργή, η οθόνη μειώνει την μπλε απόχρωση του φωτισμού της προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστη ειδικά σε σκοτεινούς χώρους. Εδώ ίσχυεί ότι και με την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, αφού μόλις κάποιος συνηθίσει την συγκεκιρμένη δυνατότητα, αναρωτιέται γιατί μέχρι σήμερα απουσιάζει ενοχλητικά από τα περισσότερα μηχανήματα άλλων εταιρειών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights