Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Συνδεσιμότητα.

Για την σύνδεση εξωτερικών συσκευών στο Matebook 13, η Huawei έχει κάνει μια επιλογή που παρότι «ταιριάζει» στην εποχή, είναι διαφορετική από τα πιο οικονομικά της μηχανήματα.

Έτσι το laptop έχει μόνο δύο USB Type-C θύρες, μια στην αριστερή και μια στην δεξία πλευρά του. Η φόρτιση του γίνεται μέσω της αριστερής από αυτές, και εδώ θα θέλαμε από την εταιρεία να έχει ενεργή την φόρτιση και στην δεξία θύρα.

Όμως σε πλήρη αντίθεση με άλλες εταιρείες, η Huawei προσφέρει στην συσκευασία του Matebook 13 και ένα Docking station που βοηθάει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα αυτό διαθέτει περισσότερα από το συνηθισμένο, αφού εκτός από κανονικού μεγέθους USB θύρα, έχει ακόμα και μια HDMI αλλά και μια θύρα σύνδεσης σε εξωτερικό Monitor.

Έχει ακόμα μια επιπλέον USB Type-C προκειμένου να μπορεί να συνδέσει κανείς στο Docking Station και τον φορτιστή του Matebook 13 ταυτόχρονα με άλλες συσκευές. Το «μαγικό» μιας USB type-C θύρας είναι ότι υποστηρίζει ταυτόχρονα τα… πάντα και  έτσι μπορεί κανείς να έχει το Matebook 13 συνδεδεμένο σε μια εξωτερική οθόνη μέσω HDMI, να έχει USB συσκευή συνδεδεμένη σε αυτό και να το φορτίζει ταυτόχρονα, όλα μέσω του συγκεκριμένου Docking station και μιας USB Type-C θύρας στην αριστερή πλευρά του Matebook 13.

Φυσικά, στον τομέα της ασύρματης σύνδεσης, από το Laptop δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το WiFi σε έκδοση με υποστήριξη του 802.11AC προτύπου αλλά και το Bluetooth. Εδώ θα θέλαμε από την εταιρεία να έχει προσθέσει υποστήριξη για Wifi 6, όμως αυτός είναι περιορισμός που έρχεται με την «πλατφόρμα» της AMD που χρησιμοποιείται.

Επιδόσεις.

Το Matebook 13 στην έκδοση που έρχεται επίσημα στη χώρα μας, έχει και αυτό τον ίδιο AMD Ryzen 5 3500U επεξεργαστή στο εσωτερικό του. Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι πρακτικά οι ίδιες με τα Matebook D14 και D15 χωρίς η αυξημένη ανάλυση της οθόνης του να έχει κάποια αρνητική επίπτωση στην ενσωματωμένη GPU.

Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή της AMD να ξεχωρίζει είναι η απόδοση του σε συνδυασμό με την κατανάλωση ενέργειας που διατηρείται σε λογικά επίπεδα. Το TDP των 15W θεωρείται πλέον δεδομένο, όμως ο Ryzen 5 3500U μπορεί να «χωρέσει» σε αυτό την ταυτόχρονη λειτουργία των τεσσάρων ZEN+ πυρήνων επεξεργασίας του αλλά και της Vega 8 κάρτας γραφικών.

Το αποτέλεσμα είναι η λειτουργία του Matebook 13 σε πολύ λογικά επίπεδα θερμοκρασίας, ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης του είναι ιδιαίτερα απαιτητικός με αυτό. Σε σχεδόν καμία περίπτωση, η θερμοκρασία του ολοκληρωμένου που περιέχει τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών, δεν ξεπερνά τους 75 βαθμούς κελσίου, ένα όριο που οι περισσότεροι επεξεργαστές της Intel στη συγκεκριμένη κατηρορία ξεπερνούν με (δυστυχώς) χαρακτηριστική άνεση.

Η έκδοση του Matebook 13 που θα έρθει επίσημα στη χώρα μας έχει 8GB μνήμης RAM, και θα θέλαμε από την εταιρεία να προσφέρει την δυνατότητα επέκτασης της. Παρόλα αυτά, η μνήμη αυτή είναι DDR4, ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις εκδόσεις για την αγορά της Ασίας που συνδυάζουν επεξεργαστές της Intel με DDR3 μνήμη RAM.

Με εξαίρεση τον γνωστό πλέον για τις υπερβολικές απαιτήσεις του σε μνήμη RAM, Chrome Browser, δεν υπάρχει τίποτα που να περιορίζει την καθημερινή απόδοση του συνόλου μνήμης RAM και επεξεργαστή.

Στον τομέα των γραφικών, η Vega 8 είναι κοντά στο καλύτερο που μπορεί να περιμένει κανείς από μια GPU ενσωματωμένη στο ίδιο ολοκληρωμένο με τον επεξεργαστή. Η απόδοση της είναι περίπου 20% υψηλότερη από αυτή των αντίστοιχα ενσωματωμένων GPU σε επεξεργαστές της Intel στην συγκεκριμένη κατηγορία που ανήκει ο Ryzen 5 3500U.

Αυτό που έχει τελικά σημασία, είναι να μπορεί να κάνει κάποιος καθημερινά την δουλειά του χωρίς κανένα πρόβλημα. Η επιλογή του συγκεκριμένου επεξεργαστή της AMD είναι απόλυτα σωστή, αφού του παρέχει την απόδοση που πρέπει να έχει ένα επαγγελματικό μηχάνημα σε αυτή την κατηγορία, με το επιπλέον… «μπόνους» της χαμηλης θερμοκρασίας λειτουργίας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights