Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Το Matebook 13 έχει μια μπαταρία στο εσωτερικό του που είναι μικρότερη από το συνηθισμένο, και παραδόξως αισθητά μικρότερη από αυτή του Matebook D14. Στις 41.8 Wh, η μπαταρία αυτή είναι αρκετά «μεγάλη» για να προσφέρει περίπου 7 ώρες χρήσης γραφείου στο Matebook 13 με τον φωτισμό της οθόνης του λίγο κάτω από την μέγιστη ρύθμιση του.

Ο χρόνος αυτός μειώνεται στις 6 ώρες περίπου για την προβολή βίντεο και κάθε είδους πολυμέσων, χρόνος που και πάλι είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Εδώ η υψηλότερη ανάλυση της οθόνης έχει κάποιες μικρές επιπτώσεις στην απόδοση της μπαταρίας, παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Όμως η τεχνογνωσία της Huawei από τον χώρο των Smartphones έχει μεταφερθεί και στην διαδικασία της φόρτισης του Matebook 13. Στην συσκευασία του υπάρχει ένας φορτιστής των 65W που εκτός των άλλων εντυπωσιάζει με το… μικρό του μέγεθος. Ο φορτιστής αυτός μοιάζει περισσότερο με έναν μεγάλο σε μέγεθος φορτιστή για Smartphone και λιγότερο με αυτό που έχουμε δυστυχώς συνηθίσει στον χωρο των φορητών υπολογιστών.

Η διαδικασία της φόρτισης χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να γεμίσει πλήρως η μπαταρία του Matebook 13, ενώ σε περίπου 30 λεπτά μπορεί να ξεπεράσει το 50% προκειμένου να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει.

Με την φόρτιση μέσω της USB Type-C θύρας, ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης του δεν έχει διαθέσιμο τον δικό του φορτιστή, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν του Smartphone του. Αν είναι ένας από αυτούς των κορυφαίων P40 pro, P30 Pro, Mate 30 pro με παροχή 45W μπορεί να γεμίσει την μπαταρία απλά σε μεγαλύτερο διάστημα.

Όμως ακόμα και μικρότεροι φορτιστές, ακόμα και αν δεν μπορούν να γεμίσουν γρήγορα την μπαταρία του Matebook 13, μπορούν να το διατηρήσουν ενεργό χωρίς να μειώνεται το επίπεδο φόρτισης της ενώ χρησιμοποιείται.

Συμπέρασμα.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του συγκεκριμένου Review, η Huawei έχει μια εντυπωσιακά διαφορετική πολιτική και «νοοτροπία» από τους περισσότερους κατασκευαστές φορητών υπολόγιστών. Τα Matebook D14 και D15 έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πόσο χρήσιμη είναι αυτή στην πράξη, και το Matebook 13 έρχεται να συνεχίσει την πολύ καλή αυτή παράδοση.

Με χαρακτηριστικά, σχεδιασμό και απόδοση που δεν έχουμε συνηθίσει στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, και το Matebook 13 με τη σειρά του… προκαλεί τον ανταγωνισμό του να «ξεπεράσει» τις συνήθειες του και να έρθει στο ίδιο επίπεδο. Με την τεχνογνωσία στον τομέα της οθόνης και της φόρτισης, αλλά και την εμπειρία που έχει αποκτήσει στον χώρο των φορητών υπολογιστών που διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια στην Ασία η Huawei, μπορεί να προσφέρει κάτι πραγματικά διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Το Matebook 13 είναι ένα μηχάνημα σχεδιασμένο για επαγγελματίες που δεν θέλουν όμως να κάνουν πολλές από τις «παραχωρήσεις» που μας έχει συνηθίσει ο ανταγωνισμός στην συγκεκριμένη κατηγορία .

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights