Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

Huawei Matebook 13 Review: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για ένα Ultrabook

απο Kostas Gliatiotis

Η είσοδος της Huawei στην αγορά των φωρητών υπολογιστών ήταν πολύ διαφορετική από το συνηθισμένο, αφού η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την… εμπειρία της από τον χώρο των Smartphones. Σε μια αγορά λοιπόν που έχει συνηθίσει να κινείται πολύ πιο αργα, και να … ανακυκλώνει παλαιότερα μοντέλα στην μεσαία κατηγορία, τα Matebook D14 και D15 έδειξαν ότι υπάρχει και άλλη λύση για αξιόλογες προτάσεις με ανταγωνιστικό κόστος. Η εταιρεία πρόκειται να συνεχίσει φυσικά στον ίδιο ρυθμό, και αυτή τη φορά να «καλύψει» τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού που αναζητά πιο ισχυρές και ακριβές προτάσεις. Το Matebook 13 που αποτελεί το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review μας, ειναι μια από αυτές τις προτάσεις, με σχεδιασμό και τεχνικά χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στην αμέσως υψηλότερη κατηγορία τιμής.

Μάλιστα είναι και η «γέφυρα» μέχρι την ακόμα ακριβότερη κατηγορία των ultrabooks, στην οποία ανήκει και το κορυφαίο Matebook X Pro που γνωρίσαμε στην Βαρκελώνη πριν από μερικούς μήνες και πρόκειται να έρθει επίσημα και στη χώρα μας. Φυσικά θα ακολουθήσει (πολύ) σύντομα και το δικό του αναλυτικό review.

Σχεδιασμός.

Το Matebook 13 κάνει άμεσα εμφανές ότι ανήκει σε μια πιο Premium κατηγορία φορητών υπολογιστών, με την κατασκευή αλλά και τον σχεδιασμό του.

 

Για μια ακόμα φορά η εταιρέια έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στις εξωτερικές διαστάσεις, προκειμένου το νέο της Laptop να είναι όσο το δυνατόν πιο «μικρό» με δεδομένο και το μέγεθος της οθόνης του. Το πλαίσιο λοιπόν γύρω από αυτή, είναι και εδώ εντυπωσιακά μικρό, με την Huawei να «προκαλεί» τις εταιρείες του χώρου, προσφέροντας αυτον τον μοναδικό σχεδιασμό σε μικρότερο κόστος από το συνηθισμένο.

Η κατασκευή του Matebook 13 είναι και εδώ από αλουμίνιο στο σύνολο της, όπως και στα οικονομικότερα μοντέλα της εταιρείας. Όμως το φινίρισιμα και η συνολική του συναμορλόγηση είναι σε διαφορετικό επίπεδο, όπως… αρμόζει σε ένα υπερ φορητό μηχάνημα σχεδιαασμένο για επαγγελματική αλλά και προσωπική χρήση.

Αρχικά, το αλουμίνιο αυτό είναι πλέον βαμμένο σε ένα γκρι χρώμα που το κάνει να δείχνει πιο «σοβαρό», κάτι που θεωρείται απαραίτητο σε ένα κορυφαίο μηχάνημα σαν και αυτό.

Εργονομικά όμως, το Matebook 13 δεν κάνει κάποια παραχώρηση, και είναι σχεδιασμένο να προσφέρει και την απαραίτητη πρακτικότητα. Έτσι λοιπόν, το πλητρολόγιο του έχει το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος σε αυτές τις συνολικές διαστάσεις, ενώ και τα ίδια τα πλήκτρα είναι διαφορετικά, φυσικά προς το καλύτερο.

Η διαδρομή σε κάθε ένα από αυτά, είναι ακριβώς αυτή που πρέπει ώστε ο ιδιοκτήτης του να γράφει «σίγουρα» αυτό που θέλει, με σωστή απόκριση αλλά και έμφαση στην μείωση του ήχου κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης. Μάλιστα το πληκτρολόγιο είναι και φωτειζόμενο σε δύο διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις … προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του Matebook 13.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο Touchpad ακριβώς κάτω από  αυτό, που έχει ιδανικές διαστάσεις για άνετη χρήση. Έχει όμως και μια διαφορετική πιο «ματ» υφή, προκειμένου να δίνει αυτόν τον επιπλέον χαρακτήρα πολυτέλειας που ταιριάζει στην συνολική εικόνα του laptop. Μάλιστα υποστηρίζονται κανονικά και όλα τα διαφορετικά Gestures που προσφέρουν τα Windows 10, ενώ ακόμα και το δεξί και αριστερό… κλικ έχουν την ποιοτική αίσθηση που περιμένει κανείς.

Στον τομέα του ήχου, η εταιρεία έχει κάνει ότι καλύτερο είναι δυνατόν σε ένα τόσο φορητό μηχάνημα προκειμένου να το κάνει … χρήσιμο και για την προβολή ταινιών. Η τοποθέτηση των δύο ηχείων έχει γίνει στο κάτω μέρος του Matebook 13, μια επιλογή που με το μικρό κενό που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, βοηθά στην δημιουργία μιας αίσθησης «μπάσου».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights