Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Mark II Review: Ιδανικό σε χαμηλότερη τιμή

Sony Xperia 10 Mark II Review: Ιδανικό σε χαμηλότερη τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η οθόνη του Xperia 10 Mark II αποτελεί με διαφορά ένα από τα πλεονεκτήματα του, όχι τόσο για την διαφορετική αναλογία πλευρών της αλλά περισσότερο για την συνολική της απόδοση. Το Smartphone είναι μια από τις ελάχιστες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία τιμής με OLED οθόνη, και μάλιστα μια οθόνη που τεχνικά και πρακτικά είναι σημαντικά ανώτερη από κάθε άλλη.

xperia 10 mark II

Η ανάλυση των 2520×1080 pixels είναι ασυνήθιστη και καλύπτει το επιπλέον ύψος της οθόνης, όμως η ιδιαίτερη αυτή αναλογία πλευρών την κάνει και πιο ευκρινή από το συνηθισμένο, κάτι που επίσης βελτιώνει σημαντικά την καθημερινή εμπειρία χρήσης του Xperia 10 Mark II.

xperia 10 mark II

Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η χρωματική της απόδοση. Από την σωστή αναπαραγωγή του λευκού χρώματος, με τρόπο που δεν μπορεί να πετύχει εύκολα ακόμα και μια AMOLED οθόνη σε Smartphones με το διπλάσιο κόστος, μέχρι το σωστό Contrast και την ρεαλιστική χρωματική απεικόνιση.

Μάλιστα η εταιρεία προσφέρει δύο διαφορετικά Modes χρωματικής απόδοσης στις ρυθμίσεις της οθόνης, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του Xperia 10 Mark II να επιλέξει αυτό που προτιμά. Το ένα από αυτά προσπαθεί να είναι χρωματικά «ουδέτερο» προκειμένου το περιεχόμενο να προβάλλεται με την ζωντάνια ή μη που έχει επιλέξει ο δημιουργός του. Ακόμα και αν πει κανείς ότι αυτή η δυνατότητα δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ένα Smartphone της μεσαίας κατηγορίας, παραμένει γεγονός ότι η Sony Mobile έχει αφιερώσει τον χρόνο και το χρήμα για να κάνει την οθόνη του Xperia 10 Mark II να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Μια ατυχής όμως επιλογή που έχει κάνει η Sony mobile στο Xperia 10 Mark II είναι να μην του προσφέρει την δυνατότητα προβολής HDR περιεχομένου. Παρότι τυπικά ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του δεν το υποστηρίζει, υπάρχουν συσκευές του ανταγωνισμού με LCD Οθόνη και χαμηλότερο κόστος, και αυτόν στο εσωτερικό τους που χρησιμοποιούν έναν «επιπλέον» επεξεργαστή εικόνας για να προσφέρουν ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Σε ένα τόσο εντυπωσιακό OLED Panel και σε ένα Smartphone με κόστος πάνω από 300 ευρώ, η υποστήριξη HDR περιεχομένου θα ήταν ένας ιδανικός τρόπος για την εταιρέια να προσφέρει το κάτι «έξτρα».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Phanis 28/06/2020 - 17:02

Πότε έρχεται στα ελληνικά καταστήματα?

Reply
Kostas Gliatiotis 03/07/2020 - 20:48

Καλησπέρα ! Θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Ιούλιο !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights