Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Mark II Review: Ιδανικό σε χαμηλότερη τιμή

Sony Xperia 10 Mark II Review: Ιδανικό σε χαμηλότερη τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανείς στην Sony Mobile για το Xperia 10 Mark II, είναι η επιλογή του επεξεργαστή στο εσωτερικό του. Σε μια κατηγορία τιμής που ο ανταγωνισμός προσφέρει πλέον Smartphones με επιδόσεις που είναι έως και δύο φορές καλύτερες, ο Snapdragon 665 δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Εκτός του ότι έχει πλέον αντικατασταθεί από δύο νεότερες εκδόσεις στην σειρά Snapdragon 6XX, στα χρήματα που κοστίζει το Xperia 10 Mark II μπορεί να βρει κανείς προτάσεις με τους Snapdragon 730, Snapdragon 720G και φυσικά τον Helio G90T της Mediatek που υπάρχει στο εσωτερικό σημαντικά οικονομικότερων Smartphones.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η απόδοση του Snapdragon 665 σε καθημερινή χρήση. Το Xperia 10 Mark II δυσκολεύεται να προσφέρει την ταχύτητα απόκρισης που πλέον θεωρεί κανείς δεδομένη ακόμα και σε ένα Smartphone που κοστίζει λιγότερα από 200 ευρώ. Όσο και αν έχει προσπαθήσει η εταιρεία να «βελτιστοποιήσει» στο μέγιστο την απόδοση του συγκεκριμένου επεξεργαστή, αυτή απλά δεν είναι αρκετή στην πράξη.

Τα 4GB μνημης RAM είναι αποδεκτά μεν για καθημερινή χρήση, και πρακτικά η απόδοση του επεξεργαστή έτσι και αλλιώς δεν… προδιαθέτει για έντονο Multitasking. Υπάρχει όμως και εδώ ένα θέμα με το κατά πόσο ένα Smartphone με αυτό το κόστος θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον περισσότερη διαθέσιμη μνήμη RAM.

Αντίστοιχα έντονο είναι και το «πρόβλημα» που αντιμετωπίζει το Xperia 10 Mark II στον τομέα της παραγωγής γραφικών. Η Adreno 610 GPU στο εσωτερικό  του Snapdragon 665 ποτέ δεν είχε σχεδιαστεί για συσκευές με ανάλυση οθόνης υψηλότερη από FullHD. Παρότι τυπικά αυτή του Xperia 10 Mark II δεν έχει υψηλότερη ανάλυση, ακόμα και τα επιπλέον pixels σε κάθετη ανάλυση από το τυπικό 1920 μέχρι τα 2520, είναι αρκετή διαφορά για να μειώσουν ακόμα περισσότερο την απόδοση της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών.

Το Xperia 10 Mark II απλά δεν είναι σχεδιασμένο για να παίζει παιχνίδια, ένα είδος χρήσης για το οποίο άλλωστε δεν … βολευει και η οθόνη του με την διαφορετική αναλογία πλευρών. Είναι δεδομένο ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής, αυτός που ενδιαφέρεται για Gaming χρήση, θα πρέπει να επιλέξει μια από τις (πολλές) προτάσεις του ανταγωνισμού με σημαντικά καλύτερες επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Ακόμα και αν πρέπει να θυσιάσει την ιδιαίτερα εντυπωσιακή OLED οθόνη του Xperia 10 Mark II.

Στα θετικά πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Sony mobile ότι τουλάχιστον το Xperia 10 Mark II έρχεται με 128GB αποθηκευτικού χώρου. Παραδόξως όμως, μόλις 97 από αυτά είναι διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του, που παρότι είναι αρκετά και πάλι, είναι λιγότερα από το συνηθισμένο. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επέκτασης μέσω MicroSD κάρτας μνήμης, η οποία όμως καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με την δεύτερη κάρτα SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Phanis 28/06/2020 - 17:02

Πότε έρχεται στα ελληνικά καταστήματα?

Reply
Kostas Gliatiotis 03/07/2020 - 20:48

Καλησπέρα ! Θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Ιούλιο !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights