Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 6i Review: Σοβαρός ανταγωνιστής

Realme 6i Review: Σοβαρός ανταγωνιστής

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει και στα αντίστοιχα Review άλλων συσκευών της εταιρείας, χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά στον τομέα της φωτογραφίας. Ακόμα και αν η Realme επιλέγει να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει αισθητήρες ίδιους με τους ανταγωνιστές της, η δουλειά σε επίπεδο λογισμικού είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Η βασική κάμερα του Realme 6i έχει ονομαστική ανάλυση 48ΜΡ και βρίσκεται πίσω από ένα φακό με ένα αρκετά αποδοτικό f/1.8 διάφραγμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βγάλει φωτογραφίες που είναι σίγουρα ικανοποιητικές, με συγκεκριμένες όμως παρατηρήσεις.

Χρωματικά, είναι πάντα κοντά στην πραγματικότητα, με την Realme να θεωρεί σωστά ότι μια ζωντανή φωτογραφία είναι μεν όμορφη, δεν είναι όμως πάντα σωστή. Το δυναμικό εύρος είναι λίγο περιορισμένο σε σύγκριση με άλλες συσκευές ακόμα και σε αυτά τα χρήματα, ενώ η λεπτομέρεια είναι και αυτή στον μέσο όρο για κάμερα με αυτή την ονομαστική ανάλυση.

Realme 6i

Η βασική κάμερα του Realme 6i είναι και αυτή που μπορεί να εκμεταλλευτεί το ξεχωριστό Night mode που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για την λήψη φωτογραφιων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η απόδοση του όμως υπολείπεται σημαντικά σε συγκριση με αντίστοιχες λύσεις άλλων εταιρειών.

Ακόμα και με συνεχόμενες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού, για τον συνδυασμό τους σε μια τελική φωτογραφία, το αποτέλεσμα είναι μάλλον… απογοητευτικό.  Η κάθε φωτογραφία δεν είναι σωστά φωτισμένη, και το Realme 6i δεν καταφέρνει να χρησιμοποιήσει σωστά το κομμάτι που πρέπει από τις λήψεις με υψηλότερα ποσοστά έκθεσης στο φως.

Realme 6i

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι μάλλον μέτριες, και με τον ψηφιακό θόρυβο σε υψηλά επίπεδα.

Το Realme 6i έχει όμως και άλλες δύο κάμερες στο πίσω μέρος του που μπορούν να βγάλουν αυτόνομα φωτογραφίες. Η μια από αυτές έχει τον καθιερωμένο πλέον υπερ ευρυγώνιο φακό για ενα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε λήψη. Η ανάλυση στα 8ΜΡ είναι απόλυτα αποδεκτή για την κατηγορία, και η απόδοση της είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που περιμένει κανείς.

Realme 6i

Οι φωτογραφίες έχουν ικανοποιητικά επίπεδα λεπτομέρειας, ειδικά για την χαμηλότερη ανάλυση της κάμερας, ενώ το δυναμικό εύρος δεν διαφέρει από αυτό της βασικής κάμερας. Με αυτόν τον τρόπο, το Realme 6i καταφερνει να βγάζει φωτογραφίες με αυτή την κάμερα που δεν δείχνουν «χειρότερες» από αυτές με την βασική των 48ΜΡ.

Δυστυχώς όμως η κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό δεν λειτουργεί με το Night mode με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην είναι πρακτικά χρήσιμη για την λήψη φωτογραφιών. Το περιορισμένο f/2.3 διάφραγμα του φακού της εμποδίζει την λήψη με καλά επίπεδα φωτισμού, ενώ η χαμηλή ανάλυση και τα υψηλά επίπεδα θορύβου έχουν επιπτώσεις και στην λεπτομέρεια.

Η Τρίτη κάμερα τώρα, είναι αυτή με τον Macro φακό που μπορεί να βγάλει φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Η κάμερα αυτή δεν έχει Auto focus, κάτι απόλυτα λογικό και πάλι για τα χρήματα που κοστίζει το Realme 6i. Η απόσταση που μπορεί να εστιάσει σωστά, είναι περίπου τα 4 εκατοστά, και η ανάλυση των 2ΜΡ είναι μεν μικρή, όμως έτσι και αλλιως το πλάνο σε φωτογραφίες αυτού του είδους είναι σχετικά περιορισμένο.

Realme 6i

Η απόδοση της είναι απλά ικανοποιητική, όμως μια κάμερα αυτού του είδους και στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι σχεδιασμένη έτσι και αλλιώς για κάτι περισσότερο από αυτό.

Το Realme 6i έχει και μια τέταρτή κάμερα στο πίσω μέρος του, η οποία όμως δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο  για τον υπολογισμό της απόστασης από το φόντο, σε φωτογραφίες πορτραίτου, και σε συνδυασμό πάντα με την βασική κάμερα των 48ΜΡ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights