Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Redmi Note 9 Pro VS Galaxy A41 (Video): Καμία επαφή

Redmi Note 9 Pro VS Galaxy A41 (Video): Καμία επαφή

απο Kostas Gliatiotis

Το άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής, κανονικά είναι “γεμάτο” με Smartphones που προσπαθούν να συνδυάσουν ότι καλύτερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά, με σχεδιασμό και κατασκευή που να …. πλησιάζει κοντά σε συσκευές ακριβότερες κατηγορία τιμής. Αναμενόμενα λοιπόν, οι περισσότερες εταιρείες που πραγματικά ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το ποσοστό τους σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο, φροντίζουν ώστε οι δικές τους προτάσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές. Στην περίπτωση της Xiaomi, τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει πλέον το κορυφαίο Redmi Note 9 Pro, που συνεχίζει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του μέχρι και σήμερα εντυπωσιακού Note 8 Pro. Για την Samsung, η μεσαία κατηγορία τιμής συνεχίζει να αποτελεί το “αδύνατο” σημείο της, αφού κατά κανόνα τα Smartphones της που ανήκουν σε αυτή, δεν πλησιάζουν τον ανταγωνισμό τους σε επιδόσεις και όχι μόνο. Το Galaxy A41 που αποτελεί αντίστοιχα τη δική της νεότερη πρόταση, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει αυτόν τον κανόνα.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, αναλύουμε τις βασικές διαφορές ανάμεσα στα δύο Smartphones, που έχουν παραπλήσια τιμή πώλησης στην βασική τους έκδοση. Αυτή η βασική έκδοση του Galaxy A41 κοστίζει επίσημα 329 ευρώ στη χώρα μας για 64GB αποθηκευτικού χώρου και 4GB μνήμης RAM. Το Note 9 Pro από την πλευρά του, κοστίζει 299 ευρώ για την αντίστοιχη έκδοση με 64GB αποθηκευτικού χώρου, η οποία όμως έρχεται με 6GB μνήμης RAM. Μάλιστα στα 329 ευρώ αντίστοιχα, μπορεί να επιλέξει κανείς την έκδοση του Note 9 pro με 128GB αποθηκευτικού χώρου και 6 GB RAM. Πρακτικα λοιπόν, στα ίδια χρήματα, η πρόταση της Xiaomi έρχεται με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο και 50% περισσότερη διαθέσιμη μνήμη RAM.

Ο μοναδικός τομέας στον οποίο η Samsung προσπαθεί να διατηρήσει την “υπεροχή” της, είναι αυτός της οθόνης, με το Galaxy A41 να προσφέρει για μια ακόμα φορά ένα AMOLED Panel με θεωρητικά και μέχρι ένα σημείο πρακτικά, πιο ζωντανή και έντονη χρωματική απόδοση. Η ανάλυση της οθόνης είναι και στις δύο περιπτώσεις στα 2400×1080 pixels, με την οθόνη του Note 9 pro να είναι όμως σημαντικά μεγαλύτερη στις 6.67 ίντσες αντί για μόλις… 6.1 ίντσες για την οθόνη του Galaxy A41. Η Samsung έχει τοποθετήσει στο εσωτερικό της οθόνης και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, που δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά, όπως βλέπουμε και στο βίντεο είναι περισσότερο εμπορικό “τρικ” και λιγότερο πρακτικά χρήσιμη δυνατότητα.

Προκειμένου όμως να προσφέρει την συγκεκριμένη οθόνη το Galaxy A41 σε “λογικό” κόστος, η εταιρεία έχει κάνει σημαντικές παραχωρήσεις σε όλους τους άλλους τομείς, φέρνοντας το Note 9 pro σε εντυπωσιακά πλεονεκτική θέση. Οι επιδόσεις είναι ίσως ο σημαντικότερος τομέας, όπου η διαφορά μεταξύ τους είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ο Helio P65 επεξεργαστής στο εσωυτερικό του Galaxy A41 (Mediatek επεξεργαστής σε Samsung Smartphone…) δεν μπορεί να πλησιάσει τις επιδόσεις του Snapdragon 720G στο Note 9 Pro. Η διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ είναι περίπου 30% σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί η διαφορά στον τομέα της παραγωγής γραφικών. Η Adreno 618 GPU του Note 9 Pro είναι περισσότερο από 100% πιο ισχυρή σε σύγκριση με την Mali-G52 MC2 του Galaxy A41. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συσκευή της Xiaomi να είναι ιδανική για Gaming σε αυτή την κατηγορία τιμής, με το Galaxy A41 να δυσκολεύεται να φτάσει στο επίπεδο των αμέσως οικονομικότερων συσκευών της Xiaomi. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και την διαφορά ανάμεσα στα 4GB μνήμης RAM για τη συσκευή της Samsung και τα 6GB RAM για το Smartphone της Xiaomi.

Στον τομέα της φωτογραφίας, η διαφορά είναι και πάλι σημαντική, και αναμενόμενα υπέρ του Note 9 Pro. Η βασική του κάμερα στα 64ΜΡ έχει υψηλότερη ανάλυση από αυτή του Α41 στα 48ΜΡ. ¨Εχει όμως και ένα πιο “φωτεινό” φακό με f/1.8 αντί για f/2.0, ενώ συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική η απουσία του Night mode από τη συσκευή της Samsung, έναν περιορισμό που τεχνητά έχει θέσει η εταιρεία προκειμένου να το διαχωρίσει από τις υπόλοιπες συσκευές της. Η δεύτερη κάμερα και στα δύο Smartphones έχει αισθητήρα με υπερ ευρυγώνιο φακό και αναλυση 8ΜΡ, όμως είναι και η μοναδική ομοιότητα μεταξύ τους. Το Redmi Note 9 έρχεται με μια επιπλέον κάμερα με Macro φακό για φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Η ανάλυση της είναι στα 5ΜΡ και έχει και Auto focus, κάτι που η Samsung δεν προσφέρει ούτε στα αμέσως ακριβότερα A51 και Α71 που επίσης έχουν Macro κάμερα με αντίστοιχη ανάλυση (σε σημαντικά υψηλότερο κόστος). Τέλος και τα δύο Smartphones έχουν μια ακόμα κάμερα που δεν λειτουργεί αυτόνομα και υπολογίζει απλά την απόσταση από το φόντο σε φωτογραφίες πορτραίτου.

Αν όλες αυτές οι διαφορές δεν είναι ήδη αρκετές για να αναρωτηθεί κανείς για την τιμολογιακή πολιτική της Samsung, η διαφορά στην μπαταρία των δύο συσκευών είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το A41 έρχεται με μια μπαταρία 3.500 mAh που αποτελεί μεν βελτίωση σε σύγκριση με αυτή του αμέσως προηγούμενου Galaxy A40, δεν πλησιάζει όμως την μπαταρία του Note 9 pro με χωρητικότητα 5.020 mAh και σημαντικά καλύτερη απόδοση και στην πράξη. Μάλιστα εδώ έχουμε και μια εντυπωσιακά μεγάλη διαφορά στην διαδικασία της φόρτισης με το Α41 να περιορίζεται στα 15W και το Note 9 Pro να φορτίζει με 30W και μάλιστα με τον φορτιστή που περιλαμβάνεται στην συσκευασία του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights