Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Review: Το κορυφαίο Mid-range

απο Kostas Gliatiotis

Η Xiaomi φημίζεται για την ικανότητα της να προσφέρει πολλές και διαφορετικές προτάσεις με αντίστοιχη διαφορά στο κόστος, προκειμένου να καλύπτει «στοχευμένα» τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Η νέα σειρά 9 για την εταιρεία, έρχεται με μια ενδιαφέρουσα «παραλλαγή» σε αυτή την πολιτική, αφού το κορυφαίο για τη χώρα μας Note 9 pro έχει πολύ συγκεκριμένες διαφορές με το οικονομικότερο Note 9S.

Όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία τους, πρόκειται για την «καλύτερη» έκδοση μιας ήδη κορυφαίας συσκευής που έχουμε ήδη γνωρίσει στο δικό της αναλυτικό Review. Η Info Quest που αποτελεί και τον επίσημο εισαγωγέα των προϊόντων της εταιρείας στη χώρα μας, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τη διάθεση του Note 9 Pro και στη χώρα μας. Η εταιρεία μας παραχώρησε και τη συσκευή για την δοκιμή της, και ήρθε η ώρα να αναλύσουμε τις διαφορές του από το Note 9S και αν τελικά αξίζει τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει.

Σχεδιασμός.

Μια ασυνήθιστη κίνηση από την Xiaomi ήταν η επιλογή του ίδιου ακριβώς εξωτερικού σχεδιασμού για τις δύο συσκευές. Ο μοναδικός τρόπος να τα… ξεχωρίσει κανείς οπτικά, είναι να διαβάσει στο πλαίσιο της κάμερας του Note 9 Pro ότι η αναλυση της είναι στα 64ΜΡ αντί για 48 αυτής του Note 9S.

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρακτικό μειονέκτημα, αφού ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι ιδανικός και προσφέρει όλα όσα περιμένει κανείς πλέον από ένα Smartphone της Xiaomi στην μεσαία κατηγορία.

Το πίσω μέρος του Note 9 Pro είναι κατασκευασμένο από γυαλί, σε μια κατηγορία που πολλές προτάσεις του ανταγωνισμού έρχονται με πλαστική κατασκευή, ακόμα και όταν κοστίζουν σημαντικα περισσότερα χρήματα.

Σε αυτό το πίσω μέρος, υπάρχει μόνο το πλαίσιο για τις τέσσερις διαφορετικές κάμερες του Note 9 Pro. H τοποθέτηση του έχει γίνει στο κέντρο αυτή τη φορά, μια επιλογή που σε προσωπικό επίπεδο μας αρέσει περισσότερο. Μάλιστα το πλαίσιο αυτό είναι μικρότερο από το συνηθισμένο, και δεν προεξέχει και ιδιαίτερα, κάτι που επίσης είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Η εταιρεία έχει επιλέξει πλέον να τοποθετήσει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πλαϊνό μέρος του Note 9 Pro, και συγκεκριμένα στο πλήκτρο ενεργοποίησης του. Η διάταξη αυτή είναι ιδιαίτερα βολική για όσους χρησιμοποιούν το Smartphone τους με το δεξί χέρι, έχει όμως αντίστοιχα μειονεκτήματα για τους αριστερόχειρες.

Σε ότι αφορά την απόδοση του συγκεκριμένου αισθητήρα, δεν υπάρχει κάτι ααρνητικό να αναφέρει κανείς. Η ταχύτητα αναγνώρισης του αποτυπώματος είναι όσο γρήγορη μας έχει συνηθίσει η Xiaomi, ενώ πρακτικά πάντα αναγνωρίζει το αποτύπωμα με την πρώτη προσπάθεια.

Το Note 9 Pro διατηρεί εκτός των άλλων και την υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά στο κάτω μέρος του, μια επιλογή που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Σε αυτό το κάτω μέρος βρίσκεται και το ένα και μοναδικό ηχείο του Smartphone, σε μια κατηγορία που ακόμα τουλάχιστον ο στερεοφωνικος ήχος δεν αποτελεί κάτι το δεδομένο.

Στην πάνω πλευρά του Note 9 Pro υπάρχει ένα δεύτερο μικρόφωνο, και δίπλα σε αυτό μια θύρα υπερύθρων. Είναι ευχάριστο το ότι και το συγκεκριμένο Smartphone μπορεί να λειτουργήσει σαν χειριστήριο για συσκευές μέσα στο σπίτι και όχι μόνο, μια επιλογή που δυστυχώς δεν προσφέρεται από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού πλέον και πόσο μάλλον σε αυτή την κατηγορία.

Ακόμα και με την επιλογή να μην διαχωρίσει οπτικά και σχεδιαστικά το Note 9 Pro, η Xiaomi συνεχίζει να προσφέρει ένα άριστο σύνολο. Η ποιότητα των υλικών και η συναρμολόγηση δεν έχει κάτι να ζηλέψει από καμία εταιρεία, ενώ και η εμφάνιση χωρίς να ξεχωρίζει, καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights