Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A20s hands on video

Samsung Galaxy A20s hands on video

απο Kostas Gliatiotis

Είναι πλέον γνωστό ότι η Samsung έχει πάψει να είανι ανταγωνιστική στην μεσαία και την χαμηλότερη κατηγορία τιμής, αφού σχεδόν όλες οι προτάσεις της σε αυτή, παραμένουν αισθητά «κατώτερες» του ανταγωνισμού  τους σε τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο. Η… λύση που έχει βρει η εταιρεία, είναι να προσπαθεί να μειώσει συνεχώς το κόστος των συσκευών της, ώστε να προσπαθήσει αντίστοιχα να μειώσει και την τελική τιμή πώλησης τους. Όπως έχουμε ήδη δει όμως με τα Galaxy A21s και το ακόμα πιο περίεργο Galaxy A41, η λύση αυτή σαφώς και δεν αποδίδει. Το ακόμα οικονομικότερο Galaxy A20s που επίσης ξεκίνησε να πωλείται επίσημα και στη χώρα μας πλέον, είναι μια ακόμα προσπάθεια της εταιρείας που δεν καταφέρνει να πετύχει τον «στόχο» της.

Με επίσημη τιμή πώλησης στα 199 ευρώ για την βασική του έκδοση, το νεότερο Smartphone της εταιρείας παραμένει σημαντικά διαφορετικό από τον ανταγωνισμό του και για μια ακόμα φορά όχι με καλό τρόπο. Η Samsung φαίνεται ότι  έχει προσπαθήσει να το κάνει όσο πιο φτηνό για την ίδια στην κατασκευή, χωρίς όμως να μπορεί να προσφέρει τελικά ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες στα ίδια χρήματα.

Για μια ακόμα φορά, το Galaxy A20s έρχεται με μια μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, προκειμένου να είναι «ελκυστικό» για όσους θέλουν μια οικονομική συσκευή για καθημερινή χρήση. Για μια φορά ακόμα όμως, η οθόνη αυτή έχει ανάλυση 1600x720 pixels, το αντίστοιχο του 720p για οθόνη με αναλογία πλευρών 19.5:9. Στα 200 ευρώ πλέον όμως, σχεδόν κάθε άλλη συσκευή του ανταγωνισμού προσφέρει οθόνη με αντίστοιχα μεγάλο μέγεθος και σημαντικά υψηλότερη ανάλυση.

Αντίστοιχα και οι κάμερες στο πίσω μέρος του Galaxy A20s απλά… προσπαθούν να είναι ικανοποιητικές. Η βασική από αυτές έχει ανάλυση 13ΜΡ, με ένα διάφραγμα f/1.8 στο φακό της. Η Samsung επιμένει όμως να μην προσφέρει ξεχωριστό Night mode στις οικονομικότερες συσκευές της, προκειμένου να τις διαχωρίσει από τις ακριβότερες. Η δεύτερη κάμερα έχει  και εδώ έναν υπερ ευρυγώνιο φακό και ανάλυση 8ΜΡ και θεωρείται τουλάχιστον αποδεκτή. Η Τρίτη κάμερα και εδώ υπάρχει απλά για να είναι… τρεις συνολικά, αφού δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες και υπάρχει μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο όμως είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy A20s. Το Smartphone έχει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 450 επεξεργαστή της Qualcomm, που πλέον είναι τριων χρονών και έχει πάψει να είναι έστω και απλά ικανοποιητικός. Στα 200 ευρώ μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να βρει κανείς συσκευές του ανταγωνισμού με επιδόσεις ακόμα και σχεδόν δύο φορές καλύτερες από αυτές του Galaxy A20s, με το Note 9  της Xiaomi να αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα με διαφορά.

Η βασική έκδοση του Galaxy A20s έρχεται με 3 GB μνήμης RAM τα οποία είναι τουλάχιστον ικανοποιητικά για την κατηγορία του. Έρχεται όμως και με μόλις 32GB αποθηκευτικού χώρου, που είναι ενοχλητικά λίγα για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Αναμενόμενα τέλος, στον τομέα της εξωτερικής κατασκευής, το Smartphone είναι κατασκευασμένο από πλαστικό στο σύνολο του. Ακόμα και αν στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής αυτό θεωρείται μάλλον συνηθισμένο, τουλάχιστον οι συσκευές άλλων εταιρειών συνδυάζουν την πιο οικονομική αυτή κατασκευή με σαφώς καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.