Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia L4 Review: Καλό σε χαμηλότερη τιμή

Sony Xperia L4 Review: Καλό σε χαμηλότερη τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Η λογική της οικονομίας για χαμηλότερο κόστος, συνεχίζεται δυστυχώς και στις κάμερες του Xperia L4. Η ανάλυση για την βασική από αυτές, είναι στα 13ΜΡ, που από μόνη της δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «κακή» με κάποιον τρόπο.

Όμως ο ίδιος ο αισθητήρας είναι αντίστοιχα οικονομικός στην ποιότητα του, κάτι που μεταφέρεται και στην ποιότητα της τελικής φωτογραφίας. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι στον μέσο όρο στην καλύτερη περίπτωση, και εδώ το Hardware στο εσωτερικό του Smartphone δείχνει τους περιορισμούς του.

Το δυναμικό εύρος είναι αντίστοιχα περιορισμένο, ενώ και χρωματικά η βασική κάμερα δεν καταφέρνει να αποτυπώσει ρεαλιστικά και ζωντανά χρώματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως, η απόδοση της είναι ακόμα πιο «προβληματική».Το περιορισμένο f/2.0 διάφραγμα του φακού της δεν της επιτρέπει να δει τα επίπεδα φωτισμού που θα βοηθήσουν στο να βγάλει μια σωστά φωτισμένη φωτογραφία.

Εδώ ενοχλεί και η πλήρη απουσία του Night mode, με το Smartphone να αναγνωρίζει αυτόματα το χαμηλότερο φωτισμό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ακολουθώντας όμως μια διαφορετική λογική για την λήψη μιας φωτογραφίας. Αυξάνει αισθητά τον χρόνο λήψης και την ψηφιακή ευαισθησία του αισθητήρα στο φως, προκειμένου η φωτογραφία να είναι μεν πιο φωτεινή, με πολλούς περιορισμούς όμως.

Η λεπτομέρεια αναμενόμενα μειώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ και το δυναμικό εύρος είναι πρακτικά ανύπαρκτό.

Για την δεύτερη κάμερα του Xperia L4, η εταιρεία έχει επιλέξει την χρήση ενός υπερ ευρυγώνιου φακού, όπως απαιτεί πλέον η αγορά ακόμα και στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Επέλεξε όμως έναν αισθητήρα με χαμηλότερη ανάλυση στα 5ΜΡ και αναμενόμενα τα αποτελέσματα είναι κατώτερα από τις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού του.

Το ακόμα πιο περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα του φακού στην κάμερα αυτή, την κάνει πρακτικά μη λειτουργική κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, το Xperia L4 έχει μια Τρίτη κάμερα που υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο. Η ανάλυση της είναι στα 2ΜΡ όμως δεν καθορίζει την λεπτομέρεια της τελικής αυτής φωτογραφίας αφού η λήψη της γίνεται με την βασική κάμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights