Μπαταρία.
Η Realme έχει μια πολύ καλή παράδοση στο να προσφέρει εντυπωσιακά καλούς χρόνους λειτουργίας στις συσκευές της. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται κανονικά και στο Realme 6S, και η μπαταρία με χωρητικότητα 4.300 mAh στο εσωτερικό του είναι στην πράξη πιο καλή από ότι δηλώνει η χωρητικότητα της.
Το Smartphone μπορεί να βγάλει δύο ημέρες χρήσης με σχετική άνεση, ακόμα και με την οθόνη ρυθμισμένη στα 90Hz. Με πιο λογική χρήση, και την οθόνη στα 60Hz, στο τέλος της δεύτερης ημέρας, το Realme 6S έχει ακόμα ένα 15% στην μπαταρία του, που χωρίς να είναι αρκετό και για… Τρίτη ημέρα, είναι ένα περιθώριο ασφαλείας μέχρι να φτάσει στον φορτιστή του.
Σε ότι αφορά την φόρτιση αυτή, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην Realme ότι επέλεξε να μην αφαιρέσει από το Realme 6S την ταχεία φόρτιση των 30W. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με δεδομένο το κόστος του Smartphone, και με τον φορτιστή που έχει στην συσκευασία του, μπορεί να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του σε περίπου 55 λεπτά.
Συμπέρασμα.
Το ότι πρέπει κανείς να… ψάξει για να βρει τις αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία ώστε να κάνει οικονομικότερο το Realme 6S είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν έχει κάνει παραχωρήσεις που δεν θα έπρεπε, και εστιάζει εκεί ακριβώς που «πρέπει» προκειμένου να προσφέρει μια ακόμα πρόταση στην μεσαία κατηγορία.
Το θέμα είναι, ότι ακόμα και με αυτές τις αλλαγές που μειώνουν το κόστος του, το Realme 6S διατηρεί πολλά από τα στοιχεία που κάνουν ανταγωνιστικά τα δύο «μεγαλύτερα» μοντέλα της σειράς. Ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι ο ισχυρότερος που μπορεί να βρει κανείς σε αυτά τα χρήματα, η οθόνη των 90Hz παραμένει μοναδική και οι κάμερες του είναι ικανοποιητικές σε κάθε περίπτωση.
Είναι εντυπωσιακό όταν μια εταιρεία με τόσο μικρή παρουσία στην αγορά, μπορεί να δημιουργήσει τόσο … σωστά μια ολόκληρη γκάμα από συσκευές στην μεσαία κατηγορία που η κάθε μια να έχει τον δικό της λόγο ύπαρξης αλλά και επιλογής της από τον υποψήφιο αγοραστή.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας