Κάμερες.
Στο πίσω μέρος του Mi 10 Lite υπάρχουν συνολικά 4 κάμερες από τις οποίες οι 3 μπορούν να βγάλουν αυτόνομα φωτογραφίες. Για εμπορικούς λόγους, και λόγους… συμμετρίας στον σχεδιασμό, υπάρχει και μια 4η κάμερα που λειτουργεί αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες θολού φόντου.
Η βασική κάμερα έχει ανάλυση 48ΜΡ που μπορεί εύκολα να «ξεγελάσει» ειδικά αν συγκρίνει κανείς την ονομαστική αυτή ανάλυση με συσκευές του ανταγωνισμού της Xiaomi. Είναι όμως δεδομένο ότι η ποιότητα και η συνολική κατασκευή ενός αισθητήρα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ονομαστική του ανάλυση. Έτσι λοιπόν το Mi 10 Lite χρησιμοποιεί μια σημαντικά καλύτερη κάμερα από αυτές των Note 9S και Note 9 με την ίδια ονομαστική ανάλυση, και σε συνδυασμό με το σημαντικά ισχυρότερο Hardware στο εσωτερικό του, προσφέρει και σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα.
Η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία είναι στα ίδια επίπεδα με σημαντικά ακριβότερες συσκευές άλλων εταιρειών, και το ίδιο ισχύει και για το δυναμικό τους εύρος.
Η Xiaomi έχει πλέον επιλέξει ένα πιο «ήπιο» και κοντά στην πραγματικότητα χρωματικό προφίλ για τις φωτογραφίες αυτές, προκειμένου να διατηρούνται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές.
Αυτό μπορεί να το αλλάξει κανείς αν το επιθυμεί, ενεργοποιώντας το AI mode, που αναγνωρίζει το αντικείμενο ή/και το σκηνικό της φωτογραφίας. Ακόμα και όταν δεν «βλέπει» κάτι που μπορεί να αναγνωρίσει η κάμερα του Mi 10 Lite, παράγει φωτογραφίες σημαντικά πιο ζωντανές και πιο όμορφές για όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο.
Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό που και πάλι ονομαστικά έχει ανάλυση 8ΜΡ που δεν ξεχωρίζει από το συνηθισμένο. Όμως και εδώ η απόδοση της είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, και πάλι λόγω της χρήσης ενός ποιοτικού αισθητήρα αλλά και του Hardware συνολικά.
Οι φωτογραφίες έχουν την μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια που επιτρέπει η συγκεκριμένη ανάλυση, ενώ και το δυναμικό εύρος διαφέρει ελάχιστα από τις φωτογραφίες με την βασική κάμερα του Mi 10 Lite.
Αυτό που έχει πετύχει η εταιρεία ιδιαίτερα καλά, είναι οι φωτογραφίες να μην διαφέρουν προς το χειρότερο σε σύγκριση με αυτές που βγάζει η βασική κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ο ιδιοκτήτης του Mi 10 Lite χρησιμοποιεί την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, δεν νιώθει ότι χρησιμοποιεί κάτι «κατώτερο»
Η Τρίτη κάμερα τώρα, είναι περισσότερο ασυνήθιστη και αυτό γιατί η ανάλυση και τα χαρακτηριστικά της είναι όντως κατώτερα από αυτά οικονομικότερων προτάσεων της ίδιας της Xiaomi. Πρόκειται και εδώ για μια Macro κάμερα που μπορεί να βγάλει φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση.
Η ανάλυση της στα 2ΜΡ είναι αισθητά μικρότερη από αυτή των Note 9S και Note 9 Pro, και αντίστοιχα οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει έχουν χαμηλότερα επίπεδα λεπτομέρειας. Παρόλα αυτά, η κάμερα διατηρεί το Auto focus, που είναι πιο σημαντικό από ότι περιμένει κανείς. Με αυτό, ο ιδιοκτήτης του Mi 10 Lite μπορεί να επιλέξει αυτός την απόσταση από το αντικείμενο που φωτογραφίζει και δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη μόνο στην οποία θα είναι σωστά εστιασμένη η φωτογραφία.
Αυτό που θα θέλαμε όμως από την Xiaomi να «διορθώσει» μελλοντικά, είναι η δυνατότητα χρήσης του Night mode με όλες τις διαθέσιμες κάμερες στις συσκευές της. Στην περίπτωση του Mi 10 Lite, το Night mode αυτό είναι και πάλι διαθέσιμο μόνο για την βασική του κάμερα.
Η απόδοση του παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Εδώ βοηθάει σημαντικά και η ποιότητα του ιδιου του αισθητηρα αλλά και το αποδοτικό σε χαμηλότερο φωτισμό διάφραγμα, στο f/1.8
Οι συνεχόμενες λήψεις που βγάζει το Night mode, συνδυάζονται σωστά σε μια τελική φωτογραφία, με πολύ καλά επίπεδα φωτισμού και λεπτομέρειας. Το Mi 10 Lite συνεχίζει την καλή παράδοση που έχει η εταιρεία στο να προσπαθεί να πετύχει μια φωτογραφία κοντά σε αυτό που βλέπει και ο ιδιοκτήτης του. Δεν προσπαθεί να βγάλει μια όσο το δυνατόν πιο φωτεινή φωτογραφία που να είναι λιγότερο ρεαλιστική.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας