Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ο τομέας που το Mi 10 Lite προσπαθεί να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό του, και να έρθει στα ίδια επίπεδα με συγκεκριμένες συσκευές άλλης εταιρείας, είναι αυτός της οθόνης του. Η Xiaomi έχει επιλέξει ένα AMOLED Panel που μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δεδομένο στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Η διαγώνιος της οθόνης στις 6.57 ίντσες είναι ικανοποιητική για κάθε είδους χρήση, και το μικρό πλαίσιο γύρω της είναι με τη σειρά του «χρήσιμο» στο να διατηρεί τις συνολικές διαστάσεις σε πολύ καλά επίπεδα.

Χρωματικά τώρα, η Xiaomi έχει ρυθμίσει την οθόνη του Mi 10 Lite να προσπαθεί να διατηρείται κοντά στην… πραγματικότητα χωρίς να προβάλει υπερβολικά έντονα και ζωντανά χρώματα. Αυτό είναι κάτι όμως που ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το αλλάξει στις ρυθμίσεις, και να επιλέξει ένα χρωματικό «προφίλ» που να είναι πιο έντονο ή ακόμα και πιο … ήπιο ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Mi 10 Lite είναι η υποστήριξη για προβολή HDR περιεχομένου που προσφέρει η οθόνη του. Η υποστήριξη αυτή δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση δεδομένη στην μεσαία κατηγορία, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους θέλουν να βλέπουν περιεχόμενο αυτού του είδους. Μάλιστα το Smartphone αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται κανονικά και από το Youtube αλλά και από το Netflix και στην περίπτωση του δεύτερου περιλαμβάνεται και η προβολή HD  video.

Στο εσωτερικό της οθόνης, είναι τοποθετημένος και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του Mi 10 Lite. Πρόκειται για αισθητήρα οπτικής τεχνολογίας, όπως ακριβώς και στα Mi 10 και Mi 10 Pro. Αυτό όμως που κάνει περισσότερο εντύπωση είναι η ταχύτητα με την οποία ξεκλειδώνει το Mi 10 Lite. Σε μια κατηγορία τιμής που συσκευές όπως το Galaxy A71 της Samsung, προσφέρουν αντίστοιχο αισθητήρα απλά για να … λένε ότι τον έχουν, με ταχύτητα που είναι ενοχλητικά αργή, το Mi 10 Lite έρχεται να εντυπωσιάσει με το πόσο γρήγορα αναγνωρίζει το  αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του και ξεκλειδώνει την οθόνη.

Αν υπάρχει κάτι που θα θέλαμε να είναι λίγο καλύτερο, είναι ο φωτισμός της οθόνης αυτής. Ακόμα και στην μέγιστη ένταση του είναι ελάχιστα χαμηλότερος από το ιδανικό για εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα το Mi 10 Lite είναι και ιδιαίτερα «συντηρητικό» στο πως ρυθμίζει αυτόματα την ένταση του φωτισμού του.

Συνολικά, η οθόνη του Smartphone είναι ένας ακόμα τομέας όπου η εταιρέια δεν έχει κάνει καμία σημαντική παραχώρηση, και μάλιστα προσφέρει περισσότερα από το συνηθισμένο. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης του δεν νιώθει ότι η συσκευή του «υστερεί» σημαντικά ακόμα και σε σύγκριση με σημαντικά ακριβότερες συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights