Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο των Smartphones έχουμε… συνηθίσει η Lite έκδοση ενός μοντέλου να έρχεται με σημαντικές παραχωρήσεις που είναι προσεκτικά «επιλεγμένες» ώστε να διατηρήσουν την τιμή σε χαμηλότερα επίπεδα. Τι γίνεται όμως όταν η «κανονική» ή ακόμα περισσότερο η «Pro» έκδοση του ίδιου Smartphone είναι τόσο εντυπωσιακή και κορυφαία που ότι και αν … αφαιρέσει κανείς, το αποτέλεσμα θα παραμείνει εντυπωσιακό και σημαντικά καλύτερο από τους ανταγωνιστές του? Η απάντηση στην περίπτωση της Xiaomi, είναι το Mi 10 Lite, ένα Smartphone που μπορεί να θεωρηθεί πιο «απλό» μόνο σε σύγκριση με τα δύο μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της ίδιας σειράς.

Στο συγκεκριμένο Review θα γνωρίσουμε το Mi 10 Lite και θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά του εκείνα που το κάνουν να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του στην ίδια κατηγορία τιμής. Η υποστήριξη των 5G δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι ένα από αυτά, που αποτελεί και κάτι νέο για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, όμως επειδή ακόμα δεν είναι χρήσιμη πρακτικά στην χώρα μας, την αναφέρουμε εξ αρχής ώστε να μην μας απασχολήσει στην συνέχεια του κειμένου μας.

Σχεδιασμός.

Το Mi 10 Lite είναι για μια ακόμα φορά ένας συνδυασμός από υλικά που πρέπει να θεωρούνται δεδομένα στην κατηγορία τιμής του, κάτι που δεν ισχύει για όλους από τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Έτσι το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο από γυαλί, και το πλαίσιο του από αλουμίνιο. Μάλιστα σαν μια λεπτομέρεια που πάντα έχει σημασία (αλλά και κόστος) το πλαϊνό αυτό μέρος είναι βαμμένο στο ίδιο χρώμα με την πίσω όψη σε κάθε μια από τις διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν για το Mi 10 Lite.

 

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, η xiaomi έχει φροντίσει ώστε το νέο της Smartphone να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς, ακόμα και ένα που απουσιάζει από τις ακριβότερες συσκευές της ίδιας «οικογένειας». Στο πάνω μέρος του το Mi 10 Lite έχει μια υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, που παραμένει καλοδεχούμενη ειδικά σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Δίπλα σε αυτή υπάρχει και μια θύρα υπερύθρων που η εταιρεία συνεχίζει σωστά να θεωρεί ότι είναι χρήσιμη και αυτή με τη σειρά της. Το Mi 10 lite μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χειριστήριο για πολλά είδη συσκευών μέσα στο σπίτι και όχι μόνο.

Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να έχει προσθέσει η εταιρεία προκειμένου να διαχωρίσει ακόμα περισσότερο το Mi 10 Lite από τον ανταγωνισμό του, είναι η στερεοφωνική αναπαραγωγή ήχου. Δυστυχώς όμως υπάρχει μόνο ένα ηχείο στο κάτω μέρος του, ηχείο που έχει και απλά ικανοποιητική ποιότητα ήχου, παρότι η ένταση του είναι αρκετά υψηλή.

Επιστρέφοντας προσωρινά στο σχεδιαστικό κομμάτι, το Mi 10 Lite φιλοξενεί στο πίσω μέρος του μόνο τις τέσσερις διαφορετικές κάμερες του. Αυτές βρίσκονται σε ένα πλαίσιο που θυμίζει έντονα αυτό των Note 9, Note 9S και Note 9 pro, είναι όμως τοποθετημένο στην αριστερή πάνω γωνία. Στα θετικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν προεξέχει πάντως σημαντικά από την υπόλοιπη συσκευή.

Αυτό που έχει πετύχει η Xiaomi συνολικά, είναι να μην δίνει το Mi 10 Lite την αίσθηση μιας λιγότερο ποιοτικής αλλά και πολυτελούς κατασκευής σε σύγκριση με τα δύο ακριβότερα μοντέλα της ίδιας σειράς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights