Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Στο εσωτερικό του Mi 10 Lite βρίσκεται μια μπαταρία με “λογική” χωρητικότητα στα 4.160mAh. Το Hardware στο εσωτερικό του έχει λογική αντίστοιχα κατανάλωση, και η AMOLED οθόνη του είναι κατά κανόνα λιγότερο απαιτητική και αυτή σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο LCD Panel.

Στην πράξη, η Xiaomi έχει φροντίσει ώστε η μπαταρία αυτή να βγάζει μια ημερα σχετικά έντονης χρήσης στο Mi 10 Lite, που είναι και το βασικό ζητούμενο για ένα Smartphone σε αυτή την κατηγορία. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ακόμα και στο τέλος της ημέρας, η μπαταρία θα έχει ακόμα περίπου 20% διαθέσιμο προκειμένου ο ιδιοκτήτης του SMartphone να μην… αγχώνεται ότι θα τον αφήσει πριν το βάλει στην πρίζα.

 

Αν κάποιος τώρα χρησιμοποιεί λιγότερο έντονα την συσκευή του, και αν ασχοληθεί να διαμορφώσει την συμπεριφορά κάθε εφαρμογής ξεχωριστά μέσα από το μενού διαχείρισης ενέργειας που έχει το MIUI 11, θα βγάλει ακόμα και δύο ημέρες λειτουργίας από την μπαταρία του Mi 10 Lite. Παραδόξως, η ταχεία φόρτιση που υποστηρίζεται, είναι στα 22.5 W και είναι θεωρητικά πιο “αργή” από αυτή της σειράς Redmi Note 9 της εταιρείας και ειδικά το Note 9 Pro. Ομως επειδή και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι περίπου 25% μικρότερη στο Mi 10 Lite, ο πραγματικός χρόνος φόρτισης δεν διαφέρει σημαντικά.

Συμπέρασμα.

Η Info-quest επέλεξε πολύ σωστά να φέρει στην χώρα μας το Mi 10 Lite σαν την κορυφαία της πρόταση στην μεσαία κατηγορία τιμής. Σε άμεση σύγκριση με το επίσης εντυπωσιακό Mi Note 10 Lite, το ακριβότερο μοντέλο είναι συνολικά καλύτερο ή έστω το ίδιο καλό στους βασικότερους τομείς. Είναι πιο γρήγορο με αισθητή διαφορά που φτάνει έως και το 30% σε Gaming χρήση, έχει μια αντίστοιχα καλή οθόνη και φυσικά την υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που σύντομα θα είναι “χρήσιμη” και στη χώρα μας.

Αυτό που έχει σημασία όμως , είναι ότι το Mi 10 Lite παραμένει κορυφαίο στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής, σε σύγκριση με κάθε ανταγωνιστή του. Ακόμα και στα 449 ευρώ που θα έρθει επίσημα στη χώρα μας, ο ανταγωνισμός προσφέρει σημαντικά κατώτερες συνολικά προτάσεις όπως το Galaxy A71 της Samsung.

Για όποιον θέλει λοιπόν ένα Smartphone με κορυφαίες επιδόσεις που “ξεφεύγουν” από το συνηθισμένο για την κατηγορία, με αντίστοιχα καλές κάμερες αλλά και οθόνη, το Mi 10 Lite είναι … μονόδρομος.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights