Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

Xiaomi Mi 10 Lite Review: Το καλύτερο “Mid-range”

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Mi 10 Lite έρχεται με τον Snapdragon 765G επεξεργαστής Qualcomm στο εσωτερικό του, που εκτός από ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις, είναι και αυτός που του προσφέρει την υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Στο τεχνικό κομμάτι, ο επεξεργαστής αυτός διαφέρει σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο σε σύγκριση με τους αμέσως μικρότερους της Qualcomm. Οι 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας του είναι χωρισμένοι σε «περίπου» τρεις διαφορετικές ομάδες.

Οι δύο από αυτούς είναι ονομαστικά Kryo 475, που αποτελούν μια ελάχιστα βελτιωμένη έκδοση των Α-76 πυρήνων επεξεργασίας της ARM. Ο ένας από αυτούς έχει σαν μέγιστη συχνότητα τα 2.2 GHz και ο άλλος φτάνει λίγο υψηλότερα στα 2.4GHz προσφέροντας ελάχιστα καλύτερη απόδοση.

Οι υπόλοιποι 6 είναι Kryo 475 Silver και στην πράξη είναι αντίστοιχα ελάχιστα τροποποιημένοι Α-55 πυρήνες επεξεργασίας της ARM. Η συχνότητα εδώ είναι ίδια για όλους στο 1.8GHz.

Τυπικά, κάθε ένας από τους δύο ισχυρότερους πυρήνες λειτουργεί «αυτόνομα», προκειμένου το Mi 10 Lite να επιλέγει αυτόν που ταιριάζει στην κάθε εργασία ανάλογα με τις απαιτήσεις της. Με αυτόν τον τρόπο η Qualcomm πετυχαίνει λίγο καλύτερη κατανάλωση ενέργειας και λίγο καλύτερη απόδοση από τον ισχυρότερο από τους δύο, με μερικές τεχνικές διαφορές που αυτός έχει.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι η απόδοση του Mi 10 Lite στην πράξη. Σε συνδυασμό με τα 6GB μνήμης RAM στην βασική του έκδοση, είναι περισσότερο από ικανό να κάνει σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν θα «έτρεχαν» σωστά σε συσκευή της μεσαίας κατηγορίας, πλέον λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως ίχνος δυσκολίας.

Θεωρητικά, σε βάθος χρόνου τα 6GB RAM μπορεί να αποδειχθούν λιγότερα από αυτό που θα απαιτούν πολλές εφαρμογές για την άνετη λειτουργία τους. Είμαστε όμως ακόμα στην εποχή που αυτό δεν ισχύει για συσκευές με λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή στο εσωτερικό τους, και 4GB RAM και δεν πρόκειται να ισχύσει σύντομα για το Mi 10 Lite.

Στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 765G έρχεται με την Adreno 620 GPU που σχεδιάζει η ίδια η Qualcomm. Παρότι η ονομασία της αφήνει να εννοηθεί ότι η διαφορά είναι μικρή σε σύγκριση με την Adreno 618 του Snapdragon 720G, στην πράξη η διαφορά είναι περίπου 30 με 40% ανάλογα με το είδος χρήσης.

Αυτό που έχει σημασία πρακτικά όμως, είναι ότι το Mi 10 Lite μπορεί να παίξει και ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια σε ρυθμίσεις ποιότητας που και πάλι δεν περιμένει κανείς στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Μάλιστα επειδή ο Snapdragon 765G κατάσκευαζεται σε λιθογραφία 7nm, η απόδοση αυτή έρχεται και με εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτή με την σειρά της σημαίνει ακόμα χαμηλότερη παραγωγή θερμότητας, με το σύνολο να εξασφαλίζει στο Mi 10 Lite ότι θα μπορεί να «παίζει» παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σημαντικες επιπτώσεις στην μπαταρία του.

Επειδή το Smartphone είναι αρκετά λεπτό, το πίσω μέρος του ζεσταίνεται ελάχιστα σε συνεχόμενη Gaming χρήση, χωρίς όμως να φτάνει σε επίπεδα που είναι ενοχλητικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights