Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Όσο και αν η οθόνη του Galaxy Note 20 Ultra παρουσιάζεται από την Samsung σαν ένα ακόμα «επίτευγμα» της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα, είναι γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί ώστε να διορθώσει πολλά από τα μειονεκτήματα που είχε αυτή του Galaxy S20 Ultra, αλλά και των δύο μικρότερων συσκευών  της σειράς.

Τα δύο πιο σημαντικά από αυτά τα μειονεκτήματα ήταν (και συνεχίζουν φυσικά να είναι…) η απαράδεκτα υψηλή κατανάλωση ενέργειας όταν η οθόνη αυτή λειτουργεί στον υψηλό ρυθμό ανανέωσης των 120 Hz. Το δεύτερο ενοχλητικό μειονέκτημα είναι ότι ο ρυθμός αυτός υποστηρίζεται μόνο σε FullHD+ ανάλυση και όχι την μέγιστη ονομαστική ανάλυση της οθόνης.

Για το πρώτο πρόβλημα με την κατανάλωση ενέργειας, η λύση που βρήκε η Samsung για την οθόνη του Galaxy Note 20 Ultra θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλά ένας… συμβιβασμός. Αντί να μειώσει την κατανάλωση αυτή, σχεδίασε τη οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε ο ρυθμός ανανέωσης να μεταβάλλεται αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η οθόνη μειώνει αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης αυτόν όταν δεν χρειάζεται ή δεν υποστηρίζεται από κάποια εφαρμογή, προκειμένου να καταναλώνει αντίστοιχα και λιγότερο ρεύμα. Αυτό φυσικά έχει δύο διαφορετικά αποτελέσματα. Το ένα είναι ότι προφανώς η οθόνη δεν λειτουργεί στον μέγιστο αυτό ρυθμό ανανέωσης, που εμπορικά η εταιρεία προωθεί σαν πλεονέκτημα της, και το δεύτερο είναι ότι πρακτικά δεν κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημα της αυξημένης κατανάλωσης με την οθόνη να λειτουργεί στα 120Hz.

Το δεύτερο πρόβλημα της υποστήριξης του ρυθμού ανανέωσης στα 120Hz σε χαμηλότερη ονομαστική ανάλυση ουσιαστικά απλά δεν έχει λυθεί, αφού ο περιορισμός υπάρχει κανονικά και στο Galaxy Note 20 Ultra. Η πλήρης ονομαστική της ανάλυση των 3088×1440 pixels μπορεί να επιλεχθεί μόνο στα 60Hz. Όμως επειδή η οθόνη μεταβάλει δυναμικά τον ρυθμό αυτό ακόμα και όταν είναι σε FullHD+ ανάλυση, ο ιδιοκτήτης του Smartphone θα βρεθεί να χρησιμοποιεί ένα Smartphone που κοστίζει περισσότερα από 1.300 ευρώ επίσημα, με μια οθόνη που ένα μεγάλο μέρος της ζωής της θα το «περνάει» σε FullHD+ και με χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης.

Όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ισχύουν την ίδια εποχή που η Samsung κατασκευάζει οθόνες με ανάλυση 3080×1440 pixels και υποστήριξη 120Hz σε αυτή την ανάλυση, και απλά τις… προμηθεύει σε άλλες εταιρείες όπως είναι η OnePlus.

Αφού λοιπόν γνωρίζει κανείς ακριβώς τι προσφέρει η οθόνη του Galaxy Note 20 Ultra σε αυτόν τον τομέα, και αφου αποδεχθεί ότι δεν έλυσε τα προβλήματα που είχε αυτή του Galaxy S20 Ultra πλήρως, θα μπορεί να εκμεταλλευτεί και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της.

Προφανώς και η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά πως να κατασκευάσει μια κορυφαία σε χρωματική απόδοση οθόνη, και αυτή του Galaxy Note 20 Ultra δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Τα πάντα παρουσιάζοντα με πολύ ζωντανά και έντονα χρώματα, η οθόνη όμως συνεχίζει να είναι χρωματικά ακριβής όταν αυτό είναι το ζητούμενο σε κάποια εφαρμογή.

Μάλιστα στο προ επιλεγμένο «ζωντανό» Mode λειτουργίας είναι πλέον δυνατή και η επιλογή της θερμοκρασίας χρώματος, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του Galaxy Note 20 Ultra να μπορεί να επιλέξει ακριβώς αυτό που του ταιριάζει … οπτικά.

Το «φυσικό» Mode είναι αυτό που ρυθμίζει την οθόνη να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής χρωματικά, για όσους θέλουν να εκμεταλλεύονται την δυνατότητα της αυτή.

Προφανώς και το Galaxy Note 20 Ultra υποστηρίζει την προβολή HDR περιεχομένου, και μάλιστα την θεωρητικά «καλύτερη» έκδοση του HDR10+. Παρότι στα χαρτιά η δυνατότητα αυτή είναι εντυπωσιακή, το «+» είναι κάτι που αφορά περιεχόμενο που δεν είναι ευρέως διαθέσιμο, με αποτέλεσμα η οθόνη να μην διαφέρει σημαντικά σε πραγματική καθημερινή χρήση για την προβολή ταινιών.

Φυσικά, το Galaxy Note 20 Ultra αναγνωρίζεται κανονικά από το Youtube, το Netflix και το Amazon prime σαν συσκευή με υποστήριξη για την προβολή περιεχομένου αυτού του είδους.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Samsung δηλώνει για την οθόνη του Galaxy Note 20 Ultra ένα εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο φωτισμού που είναι θεωρητικά 25% υψηλότερο από αυτό της οθόνης του Galaxy S20 Ultra. Όμως Η εταιρεία αποφεύγει να αναφέρει ότι η τιμή αυτή του φωτισμού μετρίεται σε ένα μικρό κομμάτι της συνολικής επιφάνειας, και δεν είναι εφικτή στο σύνολο της οθόνης. Επίσης, όπως και σε κάθε AMOLED Panel, έτσι και εδώ, ο φωτισμός εξαρτάται και από το … χρώμα που εμφανίζεται στην οθόνη.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναμενόμενο ότι το Galaxy Note 20 Ultra αποτελεί ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η εταιρεία στον συγκεκριμένο τομέα ή τουλάχιστον ότι καλύτερο θέλει να χρησιμοποιήσει σε δικό της Smartphone αφού πλέον ο ανταγωνισμός την έχει ξεπεράσει σε αυτόν τον τομέα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights