Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Είναι πλεόν κοινό μυστικό ότι η Samsung επιμένει να βγάζει δύο διαφορετικές εκδόσεις των κορυφαίων της συσκευών, που βασίζονται σε δύο διαφορετικούς επεξεργαστές ανάλογα με την αγορά στην οποία κυκλοφορούν. Η ύπαρξη των τριων Galaxy S20 Ultra έκανε πλέον γνωστή την ενοχλητικά μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Snapdragon 865 και τον Exynos 990, με τον δεύτερο να αποτελεί δημιούργημα της ίδιας της εταιρείας.

Εκεί που θα περίμενε κανείς ότι η Samsung απλά θα αποδεχθεί ότι ο Exynos 990 δεν ήταν ποτέ αυτό που ήθελε να είναι, και να αναγνωρίσει την ενόχληση που έχει δημιουργήσει σε όσες χώρες έχουν διαθέσιμη την έκδοση μόνο με αυτόν, κατάφερε να κάνει κάτι ακόμα πιο ενοχλητικό.

Επέλεξε τον ακόμα πιο βελτιωμένο Snapdragon 865+ για την έκδοση του Galaxy Note 20 Ultra που κυκλοφορεί στην Αμερικάνικη Ήπειρο και κάποιες χώρες της Ασίας, με αποτέλεσμα η διαφορά από την έκδοση με τον Exynos 990 που έχουμε στην Ευρώπη και τη χώρα μας να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τα πρόβληματα του Exynos 990 είναι πλέον γνωστά, και το Galaxy Note 20 Ultra δεν έρχεται με καμία βελτίωση σε αυτά. Η κατανάλωση ενέργειας του είναι ενοχλητικά υψηλή, μειώνοντας σημαντικά την απόδοση της μπαταρίας του.

Όμως η θερμοκρασία που παράγει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής, και η μείωση της απόδοσης του σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, είναι ακόμα πιο ενοχλητική σε ένα Smartphone που θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς.

Ακόμα και η λήψη συνεχόμενων φωτογραφιών, και ειδικά με τη χρήση του Night mode, είναι αρκετή για να κάνει το Galaxy Note 20 Ultra ενοχλητικά ζεστό στο πίσω μέρος του. Η πιο έντονη χρήση κάνει την πτώση της απόδοσης του να είναι άμεσα ορατή, ενώ εδώ τα 12GB μνήμης RAM δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να … βοηθήσουν την κατάσταση αυτή.

Όμως αυτό που ενοχλεί ακόμα περισσότερο είναι η απόδοση της κάρτας γραφικών στο εσωτερικό του Exynos 990. Η Mali G77 σε έκδοση με 11 μονάδες παραγωγής γραφικών, αποτελεί μια νεότερη έκδοση σε σύγκριση με αυτή του Galaxy S20 Ultra, χωρίς όμως τελικά να διορθώνει τα προβλήματα με την απόδοση της.

Αυτό που έχει καταφέρει η Samsung είναι να μειώσει την θερμοκρασία λειτουργίας της, προκειμένου να μπορεί να διατηρήσει την απόδοση της για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όμως επειδή η κατανάλωση ενέργειας παραμένει σε ενοχλητικά υψηλά επίπεδα, ειδικά σε σύγκριση με την Adreno 650 στην βελτιωμένη έκδοση της που έχει ο Snapdragon 865+, το Galaxy Note 20 Ultra παραμένει ένα απαράδεκτο Smartphone για τους φίλους του Mobile Gaming.

Η Samsung φαίνεται και πάλι ότι δεν θεωρεί αρκετά «ικανό» το αγοραστικό κοινό ώστε να αναγνωρίσει τα πλεονεκτήματα της έκδοσης του Galaxy Note 20 Ultra που είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη με τον Exynos 990. Παρότι η διαφορά στην απόδοση σε σύγκριση με τους επεξεργαστές της Qualcomm υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, πλέον αυτή είναι πιο γνωστή και με σημαντικά περισσότερη και αναλυτικότερη προβολή, και η εταιρεία προφανώς θα πρέπει να δεχθεί τις επιπτώσεις των επιλογών της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights