Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Με τα προβλήματα που είχε κάθε ένα από τα τρια Smartphones της σειράς Galaxy S20 και ειδικά το S20 Ultra με την απόδοση της ιδιαίτερα μεγάλης μπαταρίας του, το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από τη Samsung θα ήταν να προσφέρει μια ακόμα μικρότερη μπαταρία στο Galaxy Note 20 Ultra.

Όμως η εταιρεία έχει κάνει ακριβώς αυτό, με την χωρητικότητα της να είναι πλέον στα 4.500 από 5.000 mAh. Η ίδια η Samsung μπορεί να ισχυριστεί ότι ο μεταβαλλόμενος ρυθμός ανανέωσης της οθόνης του Galaxy Note 20 Ultra έχει λύσει μέχρι ένα βαθμό το πρόβλημα με την απόδοση της μπαταρίας αυτής, όμως παραμένει το σημαντικό πρόβλημα με την απόδοση του Exynos 990.

Έτσι, το Galaxy Note 20 Ultra στην πράξη δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από μια ημέρα λειτουργίας, με σχετικά έντονη χρήση, και αυτό την εποχή που εταιρείες όπως η Xiaomi, η Huawei αλλά και η… Realme έχουν τις κορυφαίες τους προτάσεις με αστεία καλύτερη απόδοση από την δική τους μπαταρία.

Αυτό που μπορεί να πει κανείς ότι… πέτυχε η Samsung, είναι η μικρότερη μπαταρία του Galaxy Note 20 Ultra να κρατάει ουσιαστικά όσο αυτή του Galaxy S20 ultra, έχοντας θυσιάσει όμως την μόνιμη λειτουργία της οθόνης στα 120Hz για να το πετύχει αυτό.

Πριν ένα χρόνο περίπου, με το τότε Galaxy Note 10 Plus, η Samsung έδειχνε ιδιαίτερα υπερήφανη για την υποστήριξη που αυτό είχε για ταχεία φόρτιση με έως και 45W. Στην πράξη όμως, ο φορτιστής αυτός έπρεπε να αγοραστεί ξεχωριστά, αφού στην συσκευασία του υπήρχε ένας των 25W μόνο.

Όμως το πιο… περίεργο ήταν ότι ο φοριστής αυτός των 25W μπορούσε να φορτίσει σε περίπου μια ώρα την μπαταρία του Note 10 Plus, χρόνος σημαντικά μικρότερος από ότι θα περίμενε κανείς, και ίδιος με αυτόν που πετυχαίνουν ανταγωνιστές της Samsung με ονομαστικά πιο γρήγορη φόρτιση.

Η εταιρεία διατήρησε την εντυπωσιακή αυτή απόδοση και στα τρια Galaxy S20, που το καθένα χρειαζόταν μια ώρα περίπου για να γεμίσει την μπαταρία του. Με δεδομένο το ότι η χωρητικότητα τους ήταν διαφορετική, αυτό σήμαινε ότι το Galaxy S20 Ultra εκμεταλλεύονταν τον φορτιστή των 25W «καλύτερα» από ότι το απλό Galaxy S20 και το S20 Plus. Στην συνέχεια, μια ενημέρωση λογισμικού αύξησε σημαντικά τον χρόνο φόρτισης και στο Note 10 Plus αλλά και τα τρια galaxy S20, μια επιλογή της εταιρείας που ποτέ πιθανόν δεν θα μάθει κάποιος την λογική πίσω από αυτή.

Το Galaxy Note 20 Ultra όμως φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει αυτή την παράλογη πολιτική, αφού πλέον δεν υποστηρίζει καθόλου την φόρτιση με 45W και περιορίζεται στα 25W. Για να γεμίσει πλήρως η μπαταρία του, με τον μειωμένο και εδώ ρυθμό φόρτισης της, χρειάζεται περισσότερο από μια ώρα, χρόνος που για τα δεδομένα του 2020 είναι απλά απαράδεκτος για ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής.

Συμπέρασμα

Η σειρά Galaxy note αποτελούσε όπως ήδη αναφέραμε, την «κορυφή» τεχνολογικά για την ίδια τη Samsung και πολλές φορές και της αγοράς των Smartphones γενικότερα. Δυστυχώς πλέον αυτό δεν ισχύει, και η θεωρητικά καλύτερη σειρά Smartphones της εταιρείας έχει φτάσει στο σημείο να εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένες ανάγκες της ίδιας περισσότερο και λιγότερο της αγοράς.

Τo Galaxy note 20 Ultra προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη που έκανε η εταιρεία με τα τρια Galaxy S20 και κυρίως με το S20 Ultra, και ταυτόχρονα να δικαιολογήσει την ύπαρξη του για μια ακόμα φορά με «λόγο ύπαρξης» το S-Pen. Αυτό έχει αποκτήσει για μια ακόμα φορά επιπλέον δυνατότητες, πολλές από τις οποίες δείχνουν πλέον ότι υπάρχουν απλά και μόνο για να δείχνουν ότι υπάρχει κάτι νέο.

Η έκδοση του Galaxy Note 20 Ultra που έρχεται στην Ευρώπη, συνεχίζει μια απαράδεκτη παράδοση της εταιρείας να επιμένει στην χρήση κατώτερων συνολικά επεξεργαστών που σχεδιάζει η ίδια. Πλέον η διαφορά στην απόδοση με την έκδοση που χρησιμοποιεί τον Snapdragon 865+ είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει, και δείχνει ότι η επιμονή αυτή της εταιρείας «στερεί» από το αγοραστικό κοινό την δυνατότητα να επιλέξει την θεωρητικά καλύτερη συσκευή που θα μπορούσε.

Αυτό που τελικά είναι σίγουρο, είναι ότι το Galaxy Note 20 Ultra δεν εχει κάτι να προσφέρει που να δικαιολογεί την τιμή των 1.350 ευρώ στη χώρα μας. Ειδικά από την στιγμή που κανένα σχεδόν από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να βρει κανείς και με σημαντικά λιγότερα χρήματα. Η εποχή που το S-pen μπορούσε μόνο του να δικαιολογήσει την διαφορά αυτή, έχει περάσει προ πολλού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights