Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 20 Review: Κανένας λόγος ύπαρξης

Samsung Galaxy Note 20 Review: Κανένας λόγος ύπαρξης

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Αν υπάρχει κάτι που δυσκολεύεται να εξηγήσει κανείς ακόμα περισσότερο και από την πλαστική κατασκευή του Galaxy Note 20, αυτό είναι σίγουρα η οθόνη του. Η Samsung δεν φαίνεται να… γνωρίζει τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στην ίδια κατηγορία τιμής, και επέλεξε για το Smartphone μια οθόνη 6.7 ιντσών που είναι μεν AMOLED, έχει όμως FullHD+ ανάλυση στα 2400×1080 pixels και ρυθμό ανανέωσης στα… 60Hz.

Σε μια αγορά που μπορεί να βρει κανείς Smartphones με οθόνη υψηλότερης ανάλυσης ακόμα και από την ίδια τη Samsung με λιγότερα χρήματα, η επιλογή των 2400×1080 pixels σε ένα Smartphone που κοστίζει 999 ευρώ είναι απλά απαράδεκτη.

Ακόμα περισσότερο όμως, ο ρυθμός ανανέωσης των 60Hz, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία απολύτως περίπτωση. Με την OnePlus και την Realme να προσφέρουν οθόνες με ρυθμό ανανέωσης στα 90 ή ακόμα και τα 120Hz σε Smartphones που κοστίζουν λιγότερα από τα μισά χρήματα, και μάλιστα σε AMOLED Panels, είναι αστείο για τη Samsung να θεωρεί ότι η φήμη της σειράς Galaxy Note είναι αρκετή για να δικαιολογήσει αυτή της την επιλογή.

Ναι, για μια ακόμα φορά θα αναφέρουμε και εδώ το Galaxy S20 Plus, ένα Smartphone από την ίδια εταιρεία με παρόμοιο κόστος και οθόνη υψηλότερης ονομαστικής ανάλυσης και με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Ακόμα και αν υπολογίσει κανείς την απαράδεκτη απόδοση της μπαταρίας στο συγκεκριμένο μοντέλο, με την οθόνη να λειτουργεί στα 120Hz, και τον περιορισμό της υποστήριξης του ρυθμού ανανέωσης αυτού μόνο σε FullHD+ ανάλυση, πάλι το Galaxy Note 20 είναι κατώτερο συνολικά.

Η επιλογή της Samsung σε αυτόν τον τομέα είναι τόσο ενοχλητική, που κάνει σχεδόν ασήμαντη κάθε άλλη αναφορά στην απόδοση της ίδιας της οθόνης. Ναι έχει ζωντανά και έντονα χρώματα, ναι μπορεί να ρυθμίσει την απόδοση της κάποιος προκειμένου να είναι πιο έντονη ή πιο ρεαλιστική ανάλογα με τις απαιτήσεις του, και να είναι καλοδεχούμενο το ότι δεν έχει κυρτές γωνίες. Όλα αυτά όμως μπορεί πλέον να τα βρει κανείς και Smartphones που κοστίζουν τα μισά και λιγότερα χρήματα.

Μπορεί να βρει ακόμα και την υποστήριξη για προβολή HDR10 περιεχομένου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την χρήση αυτής της οθόνης σε ένα Smartphone που κοστίζει 999 ευρώ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights