Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple iPhone 12 Pro Review: Σχεδόν καλύτερο σε όλα

Apple iPhone 12 Pro Review: Σχεδόν καλύτερο σε όλα

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Όπως ήδη αναφέραμε, η οθόνη του iPhone 12 pro έχει μεγαλύτερο μέγεθος σε σύγκριση με αυτή του αμέσως προηγούμενου μοντέλου της σειράς. Η διαφορά είναι μικρή μεν, ορατή όμως και ειδικά σε καθημερινή χρήση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Smartphone είναι από τα μικρότερα με οθόνη αυτού του μεγέθους, αυτό όμως δεν λέει  πολλά ουσιαστικά σε μια αγορά που πλέον κατά κανόνα κάθε συσκευή έρχεται με σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η οθόνη των αμέσως προηγούμενων iPhone 11 pro και Pro Max ήταν ήδη τόσο… καλή, που η εταιρεία δεν έχει κάτι σημαντικό να βελτιώσει εκτός από την θεωρητικά μέγιστη φωτεινότητα της. H ονομαστική της ανάλυση είναι ασυνήθιστη όπως πάντα, στα 2532×1170 pixels, και καλύπτει θεωρητικά το ελάχιστο του 1080Ρ.

Όμως επειδή το μέγεθος της είναι μικρότερο από το συνηθισμένο, έρχεται και με εντυπωσιακά υψηλή πυκνότητα στα 460 Pixels ανά ίντσα. Αυτό την κάνει λεπτομερή σε σημείο που πραγματικά δεν έχει νόημα η υψηλότερη ονομαστική ανάλυση.

Στο πρακτικό κομμάτι, έχει υποστήριξη για προβολή HDR περιεχομένου, και έρχεται και με υποστήριξη για το Dolby Vision πρότυπο που προσφέρει αντίστοιχα περιεχόμενο με υψηλότερο δυναμικό εύρος χρωμάτων.

Παρόλα αυτά, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν αναγνωρίζεται από την εφαρμογή του Netflix για την υποστήριξη του Dolby Vision, αν και πρακτικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού υποστηρίζει το HDR10 πρότυπο επίσης, και αναγνωρίζεται κανονικά για αυτό και από το Netflix αλλά και από το Youtube.

Πρακτικά, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να βρει κανείς σαν αρνητικό στην οθόνη του iPhone 12 pro. Ακόμα και το ενοχλητικά μεγάλο Notch στο πάνω μέρος της, δεν αποτελεί μειονέκτημα για όσους έχουν κάποιο παλαιότερο μοντέλο της εταιρείας, και έχουν εκτιμήσει την ευκολία χρήσης που προσφέρει το FaceID.

Τέλος, όπως και το πίσω μέρος του iPhone 12 pro έτσι και η οθόνη του, είναι εντυπωσιακά… επίπεδη. Ακόμα και τα άκρα της οθόνης δεν έχουν την έστω και μικρή … καμπύλη των αμέσως προηγούμενων iPhone 11. Αυτό είναι άμεσα ορατό και οπτικά, αλλά και στην αίσθηση που έχει στο χέρι το iPhone 12 pro με τον τρόπο που ο ιδιοκτήτης του καταλαβαίνει την απότομη μετάβαση από την ίδια την οθόνη στο ατσάλινο πλαίσιο του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights