Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple iPhone 12 Pro Review: Σχεδόν καλύτερο σε όλα

Apple iPhone 12 Pro Review: Σχεδόν καλύτερο σε όλα

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Στον τομέα της κάμερας, οι αλλαγές που έχει κάνει η Apple στο iPhone 12 pro είναι συγκεκριμένες, αν και οι περισσότερες από αυτές περιορίζονται στον τομέα του λογισμικού και του τρόπου που εκμεταλλεύεται τα δεδομένα από τις κάμερες αυτές. Εδώ πρακτικά, μόνο το ακόμα ακριβότερο iPhone 12 Pro Max έρχεται με μια σημαντικά διαφορετική βασική κάμερα, για την οποία θα πούμε περισσότερα στο δικό του αναλυτικό Review.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η βασική αλλά και οι δύο άλλες κάμερες του iPhone 12 pro δεν έχουν καλή απόδοση στην πράξη. Η ανάλυση είναι και εδώ στα 12ΜΡ, και συνοδεύεται από ένα πιο «φωτεινό» f/1.6 διάφραγμα στον φακό της, το εντυπωσιακά γρήγορο σε εστίαση Dual Pixel και φυσικά OIS για σταθερό πλάνο.

Οι φωτογραφίες τώρα που μπορεί να βγάλει το iPhone 12 pro κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τις επιπλέον δυνατότητες που έχει ο A14 Bionic επεξεργαστής στο εσωτερικό του.

Το Smart HDR 3 όπως το έχει ονομάσει η Apple, συνδυάζει διαφορετικές λήψεις σε μια φωτογραφία προκειμένου αυτή να έχει σωστή έκθεση στο φως σε ολόκληρο το πλάνο της. Συνεχίζει να το πετυχαίνει αυτό με διαφορετικές λήψεις, τις οποίες αναλύει ανάλογα με το περιεχόμενο τους για να συνθέσει μια τελική φωτογραφία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η βασική κάμερα του iPhone 12 pro είναι αντίστοιχα αποδοτική και κατά την διάρκεια της νύχτας. Το Night mode εδώ λειτουργεί αυτόματα για μια ακόμα φορά, και επιλέγει πάντα σωστά τον χρόνο που θα βγάλει συνεχόμενες λήψεις για να τις συνδυάσει σε μια φωτογραφία.

Παρότι οι φωτογραφίες αυτές είναι πάντα με σωστά επίπεδα φωτισμού και συνήθως με πολύ καλό δυναμικό εύρος, η λεπτομέρεια τους περιορίζεται από την χαμηλή ανάλυση του αισθητήρα στα 12ΜΡ.

Η δεύτερη κάμερα του iPhone 12 pro, αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, έρχεται με μια σημαντική διαφορά, αφού πλέον μπορεί και αυτή να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Night mode.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι φωτογραφίες από αυτή την κάμερα είναι απόλυτα ικανοποιητικές χωρίς απαραίτητα να ξεχωρίζουν με κάποιο τρόπο. Αυτό είναι γενικότερα «άποψη» της Apple στο να βγαίνουν πάντα σωστές χωρίς να  είναι εντυπωσιακές και με πιο έντονα και ευχάριστα αλλά λιγότερο ρεαλιστικά χρώματα.

Το βράδυ, η ύπαρξη του Night mode κάνει επιτέλους χρήσιμη τη συγκεκριμένη κάμερα, αφού το περιορισμένο διάφραγμα της στο f/2.4 όπως και ο μικρότερος σε μέγεθος αισθητήρας των 12ΜΡ σε σύγκριση με την βασική κάμερα περιορίζουν την απόδοση της.

Οι φωτογραφίες είναι παρόλα αυτά πιο «σκοτεινές» σε σύγκριση με την βασική κάμερα του iPhone 12 pro, όμως είναι πλέον χρήσιμες έστω και για Social Media χρήση. Η λεπτομέρεια τους είναι ικανοποιητική χωρίς να είναι απαραίτητα υψηλή.

Η Τρίτη κάμερα του iPhone 12 pro είναι η λιγότερο χρήσιμη από όλες, αφού παραμένει αυτή με το 2Χ οπτικό ζουμ. Εκτός από φωτογραφίες πορτραίτου, δεν έχει κάποια πρακτική χρησιμότητα αφού φέρνει ελάχιστα πιο κοντά το αντικείμενο της φωτογραφίας.

Η ανάλυση της είναι και εδώ στα 12ΜΡ, και το μοναδικό της άλλο πλεονέκτημα είναι το OIS που διατηρεί το πλάνο σταθερό. Η απόδοση της είναι στο επίπεδο που περιμένει κανείς, με φωτογραφίες ρεαλιστικές και εδώ, με καλά επίπεδα λεπτομέρειας.

Το δυναμικό εύρος είναι ελάχιστα μειωμένο, όμως το συνολικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα ικανοποιητικό στις συνθήκες εκείνες που είναι χρήσιμη μια κάμερα σαν και αυτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights