Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus Nord N10 Review: Οικονομικό 5G με προϋποθέσεις

OnePlus Nord N10 Review: Οικονομικό 5G με προϋποθέσεις

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Το OnePlus Nord N10 είναι παραδόξως το πρώτο Smartphone της εταιρείας με κάμερα που ξεπερνά σε ανάλυση τα 48ΜΡ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να βγάλει καλύτερες φωτογραφίες από τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας που χρησιμοποιούν ποιοτικά καλύτερους αισθητήρες όπως και φακούς, όμως τουλάχιστον στα 64ΜΡ προσπαθεί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό της.

Φαίνεται όμως ότι η OnePlus έχει ακόμα «δουλειά» να κάνει με τη συγκεκριμένη κάμερα και σε συνδυασμό με το Hardware του OnePlus Nord N10 αφού η απόδοση της δεν ξεφεύγει από τον μέσο όρο για την κατηγορία.

Το δυναμικό εύρος σε κάθε φωτογραφία είναι σχετικά περιορισμένο, ακόμα και σε όχι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ενώ παραδόξως οι φωτογραφίες είναι και λίγο «ήπιες» χρωματικά, χωρίς να προσπαθούν να είναι απλά ρεαλιστικές.

Η λεπτομέρεια επίσης δεν είναι αυτή που περιμένει κανείς από μια κάμερα ακόμα και με την τεχνική του Pixel Binning που παράγει φωτογραφίες στα 16ΜΡ.

Αυτό που όμως κάνει την κάμερα του OnePlus Nord N10 να χαρακτηρίζεται απλά ικανοποιητική, είναι η απόδοση της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εδώ το Night scape δείχνει και αυτό με την σειρά του ότι ακόμα θελει δουλειά στο συγκεκριμένο Hardware. Οι φωτογραφίες είναι λιγότερο σωστές χρωματικά από το συνηθισμένο και πάλι για την μεσαία κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα το δυναμικό εύρος περιορίζεται ακόμα περισσότερο.

Σε σχετικά εύκολες συνθήκες, το OnePlus Nord N10 θα βγάλει μια αρκετά καλή φωτογραφία, όμως όταν ο φωτισμός είναι χαμηλότερος και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του πλάνου, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει αναμενόμενα έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, με μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της είναι η συνηθισμένη των 8ΜΡ για την μεσαία κατηγορία, και η απόδοση της επίσης είναι απλά ικανοποιητική.

Οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καλές, όμως χρωματικά διαφέρουν έστω και λίγο από αυτές της βασικής κάμερας. Αυτός είναι ένας περιορισμός που σχεδόν κάθε άλλη εταιρεία έχει πλέον ξεπεράσει στο συγκεκριμένο είδος κάμερας, ενώ και εδώ το δυναμικό εύρος είναι ορατά περιορισμένο.

Παρόλα αυτά, το OnePlus Nord N10 προσφέρει το Night scape και με την συγκεκριμένη κάμερα, κάτι που δεν συνηθίζεται στην μεσαία κατηγορία τιμής. Η απόδοση του κάνει την συγκεκριμένη κάμερα ικανοποιητική για νυχτερινές φωτογραφίες, που κατά κανόνα δεν είναι κάτι που περιμένει κανείς.

Η Τρίτη κάμερα που μπορεί να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες, είναι αυτή με τον Macro φακό για λήψεις από μικρή απόσταση. Προσφέρει απλά όσα … πρέπει, με χαμηλή ανάλυση στα 2ΜΡ και δυστυχώς χωρίς Auto focus. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συγκεκριμένη απόσταση από το αντικείμενο που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, αν και αυτός ο περιορισμός είναι μάλλον συνηθισμένος σε αυτά τα χρήματα.

Για την τέταρτή και τελευταία κάμερα του OnePlus Nord N10, η εταιρεία επέλεξε να … κάνει τη διαφορά, αφού μπορεί να πει κανείς ότι είναι χρήσιμη και σχεδόν αυτόνομα. Είναι και εδώ ένας αισθητήρας των 2ΜΡ, αλλά ασπρόμαυρος, προκειμένου να έχει αυξημένα επίπεδα αντίθεσης.

Η κάμερα αυτή, μπορεί να βγάλει φωτογραφίες σε συνδυασμό με την βασική, είτε για πορτραίρα όπου χρησιμοποιείται σαν αισθητήρας βάθους, είτε για ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Το δεύτερο είναι ένα πολύ συγκεκριμένο και κατά περίπτωση διαφορετικό είδος φωτογράφισης που είναι γεγονός ότι πλέον απουσιάζει από την αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights