Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus Nord N10 Review: Οικονομικό 5G με προϋποθέσεις

OnePlus Nord N10 Review: Οικονομικό 5G με προϋποθέσεις

απο Kostas Gliatiotis

H OnePlus ξεκίνησε την «πορεία» της στον χωρο των Smartphones σαν μια εταιρεία που προσέφερε συσκευές με σημαντικά μικρότερο κόστος από τον ανταγωνισμό της, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά που ενδιέφεραν κάθε υποψήφιο αγοραστή. Κάθε ένα από αυτά, έκανε συγκεκριμένες παραχωρήσεις, προκειμένου να διατηρήσει αυτή την χαμηλή τιμή πώλησης, και με κάθε νέα κορυφαία της πρόταση, η εταιρεία έκανε όλο και λιγότερες παραχωρήσεις αυτού του είδους, αυξάνοντας όμως και την τιμή πώλησης.

Ακόμα και αν τα νεότερα και κορυφαία από κάθε άποψη OnePlus 8 pro, 8 και 8Τ παραμένουν οικονομικότερα από τον ανταγωνισμό τους, αυτό είναι πλέον «σχετικό» όταν ένα Smartphone θεωρείται φθηνότερο στα 800 ευρώ σε σύγκριση με ένα που κοστίζει 1.000 ευρώ ή ακόμα περισσότερα.

Προκειμένου να επιστρέψει στο κοινό που την… δημιούργησε ουσιαστικά, η OnePlus παρουσίασε πριν μερικούς μήνες, το εντυπωσιακό από κάθε άποψη OnePlus Nord, ένα από τα καλύτερα Smartphones στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Προκειμένου όμως να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα δημοφιλή αυτή μεσαία κατηγορία, η OnePlus θεωρεί ότι πρέπει να «κατέβει» ακόμα πιο χαμηλά.

Το OnePlus Nord N10 λοιπόν, είναι το Smartphone που την… φέρνει κάτω από τα 400 ευρώ, με μια τιμή πώλησης που επίσημα στη χώρα μας θα είναι στα 379 ευρώ. Σε αυτό το κόστος, έρχεται με αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, σε μια κατηγορία όμως που σχεδόν κάθε άλλη εταιρεία έχει τις δικές της αντίστοιχα ανταγωνιστικές προτάσεις.

Το OnePlus Nord N10 προσπαθεί να είναι και από τις οικονομικότερες συσκευές με υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ένα χαρακτηριστικό που ακόμα και στη χώρα μας θα είναι χρήσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. Όμως η εταιρεία πλέον έχει σκληρό ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία, που υπό συνθήκες μπορεί να προσφέρει αντίστοιχα καλές (ή και καλύτερες στα σημεία) προτάσεις με αντίστοιχο ή και λίγο χαμηλότερο κόστος.

Σχεδιασμός.

Σε μια κατηγορία τιμής που τα χαρακτηριστικά έχουν ίσως περισσότερη σημασία από την εξωτερική κατασκευή (καλώς ή κακώς…) το OnePlus Nord N10 προσπαθεί να διατηρήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα με την χρήση του πλαστικού σαν το υλικό κατασκευής του.

Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί μειονέκτημα, αν η κατασκευή και ο σχεδιασμός εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα που έχει το συγκεκριμένο υλικό. Στην περίπτωση του OnePlus Nord N10, η εταιρεία έχει προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί με αυτό, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μια «ματ» σε υφή πίσω όψη θα ήταν ταυτόχρονα και πιο πολυτελής αλλά και λιγότερο ενοχλητική όταν γεμίζει… δαχτυλιές.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, η OnePlus είναι ιδιαίτερα καλή στο να σχεδιάζει εργονομικές συσκευές, και το συγκεκριμένο Smartphone δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Από την τοποθέτηση του πλήκτρου ενεργοποίησης στο μέσο της δεξιάς πλευράς ώστε να μπορεί να το φτάσει κανείς εύκολα, μέχρι τα πλήκτρα έντασης ακριβώς «απέναντι» από αυτό ώστε να μπορεί να τα βρει κανείς το ίδιο εύκολα.

Μάλιστα, από το OnePlus Nord N10 δεν απουσιάζει και η θύρα των ακουστικών, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην μεσαία κατηγορία τιμής. Η εταιρεία βέβαια δεν περιλαμβάνει στην συσκευασία κάποιο ζευγάρι ακουστικών, ενώ τουλάχιστον στη χώρα μας επίσημα δεν είναι εύκολο να βρει κανείς και να αγοράσει κάποια από αυτά που έχει η ίδια διαθέσιμα.

Οι συνολικές διαστάσεις του OnePlus Nord N10 θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές για ένα Smartphone με αυτό το μέγεθος οθόνης. Το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι αρκετά περιορισμένο, με εξαίρεση το κάτω μέρος όπου τεχνικά αυτό δεν είναι δυνατόν σε ένα LCD Panel ( περισσότερα για την οθόνη στην συνέχεια…).

Μοναδικό αρνητικό στο σύνολο του σχεδιασμού του OnePlus Nord N10 αποτελεί ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του. Η τοποθέτηση στο πίσω μέρος είναι απόλυτα λογική, όμως αυτό αποτελεί και το μοναδικό θετικό στοιχείο του. Αρχικά, η επιφάνεια του είναι ιδιαίτερα μικρή, και δύσκολο να την βρει κανείς με την αφή, επειδή ταυτόχρονα δεν προεξέχει και ιδιαίτερα από το υπόλοιπο Smartphone.

Όμως το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η αξιοπιστία του συγκεκριμένου αισθητήρα. Όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής το OnePlus Nord N10, σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι πιέζουμε το δάχτυλο μας στον αισθητήρα, και σχεδόν πάντα αναγνωρίζει το αποτύπωμα μας με την δεύτερη ή ακόμα και την Τρίτη προσπάθεια.

Παρόλα αυτά, όταν καταλάβει ότι έχουμε ακουμπήσει το δάχτυλο μας πάνω σε αυτόν, αναγνωρίζει αμέσως και σωστά το αποτύπωμα, όμως η συνολική διαδικασία ξεκλειδώματος απέχει σαφώς από το ιδανικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights