Ακόμα και αν ένα Smartphone έχει προ πολλού πάψει να είναι απλά ένα «εργαλείο» επικοινωνίας, προσφέροντας πολύ περισσότερα στον τομέα της… ψυχαγωγίας και όχι μόνο, υπάρχει ένα μέρος του αγοραστικού κοινού, που απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του οικονομικά και με σχετικά απλό τρόπο.
Η Xiaomi φημίζεται για την προσπάθεια που κάνει να καλύψει κάθε κατηγορία της αγοράς, με προτάσεις που καλύπτουν πρακτικά όλες τις απαιτήσεις ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει ο καθένας. Παρότι τυπικά η Poco αποτελεί ξεχωριστό «Brand», συνεχίζει να ανήκει στην Xiaomi, και στη χώρα μας η Info-Quest αποτελεί τον επίσημο εισαγωγέα και των Smartphones αυτών.
Το Poco M3 λοιπόν, με μια εντυπωσιακά χαμηλή τιμή πώλησης για αυτά που προσφέρει, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες όσων αναζητούν μια οικονομικη συσκευή για απλή καθημερινή χρήση. Ακόμα όμως και αυτή η περιγραφή έχει αλλάξει πλέον, και περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από κλήσεις φωνής και γραπτά μηνύματα. Στο review που ακολουθεί, θα δοκιμάσουμε να ανακαλύψουμε πως το νέο Smartphone της εταιρείας, καλύπτει τις απαιτήσεις αυτές με μια τιμή πώλησης στα 159 ευρώ επίσημα στη χώρα μας.
Σχεδιασμός.
Προφανώς και στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Poco M3, οι επιλογές στα υλικά κατασκευής είναι σχετικά περιορισμένες. Η xiaomi όμως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα Smartphone ακόμα και με το πλαστικό σαν υλικό, που να ξεχωρίζει στο μέτρο του δυνατού, και το βασικότερο να μην δείχνει «φθηνό».
Έτσι λοιπόν, το πίσω μέρος του Poco M3 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, όπως είναι και το εννιαίο πλαϊνό του. Όμως το πλαστικό αυτό έχει μια διαφορετική «ματ» και ανάγλυφη υφή που εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικούς σκοπούς. Ο πρώτος είναι να δείχνει λιγότερο «πλαστικό» και φθηνό, και ο δεύτερος είναι να κάνει το Poco M3 να παραμένει στο χέρι του ιδιοκτήτη του χωρίς να γλιστράει. Μάλιστα, ακριβώς επειδή το πλαστικό αυτό είναι και σαφώς πιο ανθεκτικό σε γρατζουνιές, είναι ένα από τα ελάχιστα Smartphones που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς ακόμα και χωρίς θήκη.
Μάλιστα το Poco M3 ξεχωρίζει με έναν ακόμα, έστω και ασυνήθιστο τρόπο. Το πλαίσιο γύρω από τις κάμερες του, είναι σημαντικά πιο «πλατύ» από το συνηθισμένο, και αναφέρει …. Υπερήφανα το λογότυπο της poco. Αν μη τι άλλο, αναγνωρίζεται σχετικά άμεσα, σε μια κατηγορία τιμής που η σχεδιαστική διαφοροποίηση είναι κάτι άγνωστο.
Στο πρακτικό κομμάτι τέλος, δεν μπορεί να βρει κάποιος κάτι «αρνητικό». Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλήκτρο ενεργοποίησης στο δεξί μέρος του Poco M3, σε μια διάταξη που πλέον θεωρείται δεδομένη από την Xiaomi σε Smartphones χωρίς AMOLED οθόνη.
Η λειτουργία του είναι εντυπωσιακά αξιόπιστη και σχετικά γρήγορη, κάτι που δείχνει ότι πλέον ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής, ένας αισθητήρας αποτυπωμάτων με αυτή την απόδοση θεωρείται δεδομένος από την εταιρεία.
Προφανώς και το Poco M3 απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν θέλει να δώσει σχεδόν τα…ίδια χρήματα για ένα ζευγάρι καλών ασύρματων ακουστικών. Έτσι λοιπόν έχει υποδοχή 3.5 χιλιοστών για κανονικά ακουστικά, που προφανώς λειτουργούν σαν κεραία και για το πάντα καλοδεχούμενο ενσωματωμένο ραδιόφωνο.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας