Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A42 5G vs Galaxy A32 5G: Οικογενειακή “κόντρα”

Samsung Galaxy A42 5G vs Galaxy A32 5G: Οικογενειακή “κόντρα”

απο Kostas Gliatiotis

Συνήθως οι συγκρίσεις γίνονται ανάμεσα σε μοντέλα διαφορετικών εταιρειών, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η “κατάσταση” είναι διαφορετική. Το Galaxy A42 5G πωλείται πλέον επίσημα στη χώρα μας σε μια χαμηλότερη τιμή στα 269 ευρώ και το νεότερο Galaxy A32 5G είναι μόλις 20 ευρώ φθηνότερο.

Οι διαφορές μεταξύ τους είναι αρκετές και σημαντικές, Και στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε αναλυτικά τις βασικότερες από αυτές. Το ακριβότερο μοντέλο έχει τον Snapdragon 750G επεξεργαστή της Qualcomm  στο εσωτερικό του, αντί για τον Mediatek Dimensity 720 στο Galaxy A32. Η οθόνη είναι μια ακόμα διαφορά ανάμεσα στις δύο συσκευές, που κάνει το Galaxy A42 5G να δείχνει μια σημαντικά καλύτερη επιλογή. Παρότι η ανάλυση είναι ενοχλητικά χαμηλή και στα δύο Smartphones, στα 1600×720 pixels που είναι το αντίστοιχο του 720p για οθόνη με αναλογία πλευρών 21:9, αυτή του A42 5G είναι ένα AMOLED Panel με σημαντικά καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με το LCD Panel του οικονομικότερου μοντέλου.

Η AMOLED αυτή οθόνη, κάνει δυνατή και την ενσωμάτωση του αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη, με το Galaxy A32 5G να τον έχει πάνω στο πλήκτρο ενεργοποίηση στην δεξιά πλευρά του. Δυστυχώς όμως όπως έχουμε δει και στο αναλυτικό Review του, ο αισθητήρας αυτός δεν έχει την αξιοπιστία που θα περίμενε κανείς.  Οι κάμερες στο πίσω μέρος των δύο συσκευών δείχνουν πρακτικά ίδιες με μια ματιά. Η βασική από αυτες είναι πρακτικά ίδια στα 48mp και με διάφραγμα f/1.8 όπως και η κάμερα με τον υπερευρυγώνιο φακό και ανάλυση 8mp. Αντίστοιχα και η Macro κάμερα στα 5mp είναι πρακτικά ίδια, και μοναδική διαφορά είναι η κάμερα για φωτογραφίες πορτραίτου που έχει ανάλυση 5 και 2mp αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, στην πράξη το Galaxy A42 5G εκμεταλλεύεται το σημαντικά ισχυρότερο Hardware στο εσωτερικό του προκειμένου να βγάλει συνολικά καλύτερες φωτογραφίες.

Τέλος, η μπαταρία των δύο Smartphones της Samsung, έχει ακριβώς την ίδια χωρητικότητα στα 5.000mAh ενώ και τα δύο φορτίζουν ενοχλητικά αργά πλέον με έως και 15W που συνεχίζουν να θεωρούνται “ταχεία” φόρτιση από την Samsung.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights