Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Redmi Note 10 Pro vs Realme 8 pro “Σκληρή” μάχη

Redmi Note 10 Pro vs Realme 8 pro “Σκληρή” μάχη

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Xiaomi Redmi Note 10 Pro είναι το καλύτερο με διαφορά Smartphone της εταιρείας για την μεσαία κατηγορία, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν στη χώρα μας τα Poco X3 Pro και Poco F3. Το Realme 8 pro είναι αντίστοιχα η καλύτερη πρόταση της δεύτερης, με έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας.

Παραδοσιακά λοιπόν, συγκρίνουμε τις δύο συσκευές, και βλέπουμε τι έχει να προσφέρει η κάμερα της κάθε μιας και όχι μόνο. Παρότι τα δύο Smartphones χρησιμοποιούν την ίδια βασική κάμερα με τον Samsung HM2 αισθητήρα των 108mp, αυτή είναι πιθανότατα και η μοναδική ουσιαστική ομοιότητα μεταξύ τους.

Η δεύτερη κάμερα με τον Ultrawide φακό έχει την ίδια ονομαστική ανάλυση στα 8mp, διαφορετική όμως απόδοση στην πράξη, και το ίδιο ισχύει και για την Macro camera, όπου το Smartphone της Xiaomi προσφέρει υψηλότερη ανάλυση και Auto focus.

Το Note 10 Pro έχει μια σημαντικά καλύτερη συνολικά, Super AMOLED οθόνη με μεγαλύτερο μέγεθος, πιο ζωντανά και χρώματα και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Μάλιστα είναι και ένα πιο φωτεινό Panel, αν και η διαφορά τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα είναι μικρή. Συνδυάζει μάλιστα την οθόνη αυτή με στερεοφωνικό ήχο, μια δυνατότητα που όπως έχουμε ξαναδει, δυστυχώς απουσιάζει από το Realme 8 pro.

Στο εσωτερικό του τηλεφώνου της Xiaomi βρίσκεται ο Snapdragon 732G επεξεργαστής της Qualcomm, που όπως δηλώνει και η ονομασία του, είναι λίγο καλυτερος από τον Snapdragon 720G που έχει επιλέξει η Realme. Η διαφορά είναι περίπου 10 με 15% και είναι περισσότερο εμφανής σε Benchmarks και λιγότερο σε καθημερινή χρήση.

Η βασική και μοναδική έκδοση του Realme 8 pro όμως, έρχεται στη χώρα μας με 8GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Το Redmi Note 10 Pro υπάρχει σε δύο εκδόσεις, μια οικονομικότερη με 64GB και 6GB RAM και μια ακόμα με 128GB και πάλι 6GB RAM. Στον τομέα της μπαταρίας, το Realme 8 pro έχει μικρότερη σε χωρητικότητα στα 4.500mAh αντί αυτής των 5.020mAh στο Redmi Note 10 pro, φορτίζει όμως πιο γρήγορα με 50W αντί για 33W στο Smartphone της Xiaomi.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights