Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5.4 Review: Διαφορετικό άλλα από άλλη εποχή

Nokia 5.4 Review: Διαφορετικό άλλα από άλλη εποχή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Το Nokia 5.4 ακολουθεί όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, την «εμπορική» απαίτηση του να έχει συνολικά 4 κάμερες στο πίσω μέρος του. Από αυτές, οι δύο είναι πραγματικά χρήσιμες, μια ακόμα μπορεί θεωρητικά να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες, και η συνολική του απόδοση στον τομέα της φωτογραφίας είναι απλά ικανοποιητική.

Για την βασική κάμερα η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα με ανάλυση 48mp, που όπως είναι προφανές, έχει συνολική ποιότητα αντίστοιχη της κατηγορίας που ανήκει το Nokia 5.4

Η εταιρεία ποτέ δεν κατάφερε να «μεταφέρει» ιδιαίτερα καλά στον χώρο του Android την εμπειρία της στον χώρο της φωτογραφίας, και εδώ είναι λογικό να μην … συμβάλει στο τελικό αποτέλεμα σε ένα σχετικά οικονομικό Smartphone.

Έτσι η βασική κάμερα του Smartphone βγάζει απλά ικανοποιητικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, με λεπτομέρεια που είναι επίσης καλή όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Το περιορισμένο δυναμικό εύρος όμως, και η αδυναμία της κάμερας να αποτυπώσει λεπτομέρεια ακόμα και σε σημεία που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, κάνει την συνολική της απόδοση όπως είπαμε απλά ικανοποιητική.

Παρόλα αυτά, το Nokia 5.4 έχει ξεχωριστό Night mode, που έχει πραγματικά «νόημα» από τη στιγμη που η κάμερα του είναι σχετικά μέτρια σε απόδοση. Το Night mode είναι εντυπωσιακά αποδοτικό, και καταφέρνει να παράγει φωτογραφίες που δεν περιμένει κανείς σε αυτά τα χρήματα.

Παρότι και εδώ το δυναμικό εύρος είναι περιορισμένο, υπάρχει ένα φαινόμενο HDR στις φωτογραφίες που τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες οπτικά. Οι συνεχόμενες λήψεις που συνδυάζονται σε μια τελική φωτογραφία, βοηθούν το τελικό αυτό αποτέλεσμα να έχει και καλά επίπεδα λεπτομέρειας.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ακολουθεί τις απαιτήσεις της εποχής, προσπαθώντας και εδώ να μειώσει το κόστος σε σημεία που δεν είναι απαραίτητο. Έχει υπερ ευρυγώνιο φακό για ένα μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία, η ανάλυση της όμως είναι ακόμα χαμηλότερη από το συνηθισμένο, στα 5mp.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι μάλλον απλά αποδεκτή σε απόδοση, αφού η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία είναι χαμηλότερη ακόμα και από αυτό που περιμένει κανείς σε ένα Smartphone σαν το Nokia 5.4. Όμως αυτό που «ενοχλεί» περισσότερο είναι η διαφορετική χρωματική απόδοση σε κάθε φωτογραφία σε σχέση με την βασική κάμερα.

Προφανώς, η Ultrawide αυτή κάμερα, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Night mode, κάτι που σε συνδυασμό με τον αισθητήρα των 5mp και το περιορισμένο διάφραγμα του φακού της, την κάνει ουσιαστικά μη χρήσιμη σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού.

Η Τρίτη και τελευταία κάμερα που μπορεί θεωρητικά να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες, είναι αυτή με τον Macro φακό για λήψεις από πολύ μικρή απόσταση. Η ανάλυση της είναι στα 2mp που είναι το ελάχιστο, και φυσικά δεν έχει Auto focus. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι απλά … φωτογραφίες και σε πολύ σπάνιες περιπτωσεις που είναι χρήσιμη μια κάμερα αυτού του είδους, θα κάνει τη δουλειά της χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι έστω ικανοποιητικό.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Για τα χρήματα που κοστίζει το Nokia 5.4 θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του δεν είναι ο «ιδανικός», παρόλα αυτά ο Snapdragon 662 προσφέρει απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις, και σίγουρα συνολικά καλύπτει αυτά που περιμένει κανείς από ένα Smartphone σχεδιασμένο για σχετικά απλή χρήση.

Ο περιορισμός στην επιλογή του όμως δεν είναι τυχαίος, αφού αποτελεί ένα από τα μειονεκτήματα του AndroidOne προγράμματος της Google. Δυστυχώς, ακόμα και το Hardware στο εσωτερικό των συσκευών που ανήκουν σε αυτή, είναι ελεγχόμενο από την Google.

Θεωρητικά λοιπόν, το Stock Android έχει περιορισμένες απαιτήσεις, ειδικά στην παραγωγή του γραφικού περιβάλλοντος, και αυτό σε πολλές περιπτώσεις είναι ορατό στην «άνεση» με την οποία λειτουργεί το Nokia 5.4

Παρόλα αυτά, σε άλλες περιπτώσεις είναι αντίστοιχα ορατό το πως καθυστερεί να ξεκινήσει συγκεκριμένες πιο απαιτητικές εφαρμογές.Συνολικά, με δεδομένο πάντα ότι έτσι και αλλιώς η εταιρεία θεωρεί τις συσκευές της αξιόπιστες για απλή καθημερινή χρήση, το αποτέλεσμα ειναι τουλάχιστον ικανοποιητικό.

Τα 4GB RAM είναι προφανώς «λογικά» με την σειρά τους για αυτή την κατηγορία, παρότι και εδώ η φήμη ότι το Stock Android είναι πιο ελαφρυ δεν ισχύει όσο στο παρελθόν.

Μπαταρία.

Η Nokia κάνει πολύ συγκεκριμένες δηλώσεις για την απόδοση της μπαταρίας του Nokia 5.4 αναφέροντας ότι είναι ένα Smartphone για «δύο ημέρες χρήσης». Προφανώς και εδώ η περιγραφή είναι για όσους είναι λιγότερο απαιτητικοί με την συσκευή τους.

Η χωρητικότητα στα 4.000mAh δεν είναι εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής, είναι όμως και πάλι απλά ικανοποιητική, κάτι που φαίνεται ότι χαρακτηρίζει σαν σύνολο το Smartphone.

 

Στην πράξη, μπορεί κανείς να βγάλει πραγματικά έως και 2 ημέρες χρήσης όταν περιορίζεται στα βασικά. Οι κλήσεις φωνής, μηνύματα κάθε είδους και Social Media εφαρμογές σε πιο έντονη χρήση, θα έχουν σαν αποτέλεσμα η μπαταρία να αδειάσει μέσα στην ίδια ημέρα, όμως και αυτό είναι μάλλον αποδεκτό.

Συμπέρασμα.

Είναι γεγονός ότι η Nokia δεν έχει την «αίγλη» που είχε πριν πολλά πλέον χρόνια, και φαίνεται ότι η εταιρεία το αναγνωρίζει αυτό. Προσπαθεί λοιπόν να εστιάσει σε αυτά που μπορεί να κάνει πραγματικά καλά, όπως την ευχρηστία και την αξιοπιστία των συσκευών της, σε καθημερινή χρήση.

Ειδικά για όσους δεν αναζητούν κάτι περισσότερο από τα… βασικά, που προσφέρει το Stock Android και εκτιμούν την απλότητα του, το Nokia 5.4 είναι μια μάλλον ενδιαφέρουσα επιλογή, ειδικά αν δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν έχουν για αυτούς σημασία.

Ακόμα όμως και με όλα αυτά, ο τρόπος που είναι σχεδιασμένο το Smartphone προκειμένου να είναι πραγματικά «απλό» σαν σύνολο με καλή … έννοια είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights