Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG Tone Free FN7 Review: Ποιοτικός ήχος, κορυφαία εμπειρία

LG Tone Free FN7 Review: Ποιοτικός ήχος, κορυφαία εμπειρία

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των ασύρματων ακουστικών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ενώ μονίμως… μεγαλώνει σε μέγεθος με όλο και περισσότερες εταιρείες να συμμετέχουν σε αυτή. Ένα από τα «προβλήματα» της μεγάλης αυτής ποικιλίας, είναι ότι πολλές φορές υπάρχουν εταιρείες που υπόσχονται εντυπωσιακές δυνατότητες και αντίστοιχα όμορφα νούμερα (σε μπαταρία και όχι μόνο), και είναι πολύ εύκολο να … χαθεί κάποιος όταν προσπαθεί να κάνει την καλύτερη επιλογή.

Υπάρχουν όμως αντίστοιχα και εταιρείες, που είχαν σοβαρή παρουσία στον χώρο του ασύρματου ήχου, και των Bluetooth ακουστικών πιο συγκεκριμένα, πριν από όλα αυτά. Εταιρείες που μέχρι και σήμερα σχεδιάζουν σωστά, πρακτικά και εύχρηστα ακουστικά.

LG είναι το καλύτερο παράδειγμα της λογικής αυτής, αφού έχει πλέον μια ιδιαίτερα μακροχρόνια εμπειρία στην κατασκευή και τον σχεδιασμό ασύρματων ακουστικών σε αρκετές διαφορετικές κατηγορίες «σχεδίου». Τα Tone Free είναι το καλύτερο παράδειγμα, και τα νεότερα ακουστικά της LG που δείχνουν ότι το να σχεδιάζει σωστά ένα προϊόν μια εταιρεία, διαφέρει από το να «φωνάζει» ότι είναι εντυπωσιακό με τρόπους που πιθανόν και να μην είναι.

Σχεδιασμός.

Ακόμα και στην αγορά των ακουστικών τύπου «ψείρας» που ανήκουν τα Tone Free FN7, έχει γίνει πλέον σχεδόν … αποδεκτό ένα συγκεκριμένο σχέδιο με ελάχιστες παραλλαγές σε ότι αφορά τον σχεδιασμό κάθε ενός από τα δύο ακουστικά.

Όμως εδώ η LG έχει βρει έξυπνους τρόπους να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το σχέδιο αυτό, και κάθε ένα από τα ακουστικά «ξεχωρίζει» με λεπτομέρειες που δείχνουν ότι έχει δοθεί πραγματικά σημασία στην δημιουργία τους.

Από την μικρή «τελεία» που προεξέχει στην επιφάνεια που είναι ευαίσθητη στην αφή ώστε να μπορεί να την βρει πιο εύκολα ο ιδιοκτήτης τους για τον χειρισμό τους, μέχρι τον τρόπο που το κομμάτι που … προεξέχει είναι όσο το δυνατόν μικρότερο σε μέγεθος. Εδώ η εταιρεία έχει βρει έναν ιδανικό συνδυασμό, ώστε το μικρόφωνο που έχει στο κάτω μέρος του να έχει και τον διαχωρισμό που χρειάζεται από τα άλλα δύο, ώστε να μπορεί αντίστοιχα να ανιχνεύσει αποδοτικά διαφορετικούς ήχους για την λειτουργία του Active Noise cancelation. (περισσότερα για αυτό στην συνέχεια).

Παρότι τώρα, την στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο Review, ο γράφων έχει στην διάθεση του άλλα… έξι ζευγάρια ακουστικών από διαφορετικές εταιρείες, ακόμα και η θήκη των Tone Free FN7 καταφέρνει να είναι ξεχωριστή.

Το μικρό της μέγεθος, και το στρογγυλό σχέδιο της, είναι μια ευχάριστη αλλαγή. Η εταιρεία έχει πετύχει και ακριβώς το μέγεθος που πρέπει να έχει ώστε να είναι μικρή για την μεταφορά, αλλά και με κάποιο περίεργο τρόπο, ιδιαίτερα ευχάριστη στο χέρι.

Εδώ πάντα έχει ιδιαίτερη σημασία μέχρι και η … ποιότητα με την οποία ανοίγει το καπάκι στην θήκη ακουστικών αυτού του είδους, προκειμένου να δίνει και μια ποιοτική αίσθηση αλλά και πρακτικά να μην κλείνει μόνη της. Αυτό δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε ακουστικά πολλών εταιρειών όχι όμως στα Tone Free FN7.

Πρακτικότητα.

Κάθε ένα από τα ακουστικά, έχει όπως ήδη είπαμε μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια στο πάνω μέρος του που μπορεί να εκτελέσει διαφορετικές λειτουργίες. Αντιδρά σε τέσσερα διαφορετικά είδη πίεσης. Ένα Tap, διπλό τριπλό και παρατεταμένη πίεση.

Τα τρία πρώτα μπορούν να διαμορφωθούν από τον ιδιοκτήτη των ακουστικών μέσω της πολύ σωστά σχεδιασμένης εφαρμογής που έχει σχεδιάσει η LG. Η εταιρεία έχει σωστά κρίνει ότι η παρατεταμένη πίεση πρέπει να είναι «κλειδωμένη» στην εναλλαγή των διαφορετικών Mode ήχου, ενώ κατά τη διάρκεια της κλήσης, ένα απλό Tap απαντάει στην κλήση και ένα διπλό την απορρίπτει.

Υπάρχει φυσικά και ένας αισθητήρας υπερύθρων στο εσωτερικό κάθε ακουστικού ο οποίος μπορεί να καταλάβει πότε το αφαιρούμε από το αυτί μας. Εδώ δυστυχώς η εφαρμογή δεν έχει παρόλα αυτά την δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα σταματάει η αναπαραγωγή ή όχι όταν βγάλουμε ένα από το αυτί μας.

Παραδοσιακά, στην συσκευασία των Tone Free FN7 υπάρχουν διαφορετικά σετ από «μαξιλαράκια» για κάθε ακουστικό, προκειμένου να μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που ταιριάζει στο δικό του αυτί. Το υλικό της κατασκευής τους είναι και συγκεκριμένο, προκειμένου να αποδίδει σωστά η δυνατότητα καθαρισμού τους με UVnano την οποία και θα δούμε στην συνέχεια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights