Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG Tone Free FN7 Review: Ποιοτικός ήχος, κορυφαία εμπειρία

LG Tone Free FN7 Review: Ποιοτικός ήχος, κορυφαία εμπειρία

απο Kostas Gliatiotis

Η θήκη είναι και χρήσιμη εκτός από όμορφη.

Όπως ίσως και σε πολλά ακόμα ακουστικά, η θήκη εκτός από το να αποθηκεύει τα ίδια τα ακουστικά, είναι χρήσιμη με πολλούς ακόμα τρόπους. Αρχικά φορτίζει προφανώς κάθε ένα από αυτά, και μάλιστα έχει ένα LED που ενημερώνει για την κατάσταση της μπαταρίας. Όταν τα ακουστικά είναι μέσα στην θήκη ανάβει σε πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα ανάλογα με το επίπεδο της μπαταρίας των ακουστικών, και όταν είναι… άδεια δείχνει αντίστοιχα το ποσοστό της δικής της μπαταρίας.

Φυσικά έχει USB type-C στο πίσω μέρος της προκειμένου να φορτίζει η ίδια, και ένα πλήκτρο στην αριστερή πλευρά ώστε να επιστρέφει σε Pairing mode για να συνδεθούν τα ακουστικά σε κάποια άλλη συσκευή.

Καθαρίζονται μόνα τους.

Μια από τις δυνατότητες των Tone Free FN7 που δικαίως μέχρι ένα σημείο τονίζει η LG, είναι η δυνατότητα που έχει η θήκη τους να αποστειρώνει κάθε ακουστικό από το 99.9% των βακτηριδίων  σύμφωνα πάντα με την ίδια.

Η UVnano τεχνολογία όπως την ονομάζει η εταιρεία, είναι ουσιαστικά δύο μικρά UV LED, ένα στην «βάση» κάθε ακουστικού. Όταν η θήκη συνδεθεί στην φόρτιση, ενεργοποιείται αυτόματα η συγκεκριμένη δυνατότητα, και μάλιστα υπάρχει ξεχωριστό LED στο εξωτερικό της θήκης που παραμένει αναμμένο όσο εκτελείται η αποστείρωση αυτή.

Η επιλογή του να ενεργοποιείται μόνο κατά την φόρτιση της θήκης είναι προφανώς σωστή προκειμένου να μην καταναλώνεται η μπαταρία της.

Ο τρόπος που η εταιρεία έχει υλοποιήσει την συγκεκριμένη δυνατότητα, δείχνει ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα Marketing trick, προκειμένου να προσφέρει μια επιπλέον ασφάλεια ειδικά σε συνεχόμενη χρήση.

Ο ήχος.

Εδώ η LG συνεργάζεται με την Meridian Audio, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στο … Tuning προϊόντων ήχου σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες και είδη. Το αποτέλεσμα είναι μια συνολική ποιότητα ήχου που είναι εφάμιλη και πολλές φορές ανώτερη σε σύγκριση με ακουστικά άλλων εταιρειών που «φωνάζουν» περισσότερο για την ηχητική τους ποιότητα.

Εδώ μπορεί να πει κανείς ότι η LG δεν έχει επιλέξει την «εύκολη» λύση της υψηλής έντασης με μειωμένο εύρος συχνότητων που εντυπωσιάζει, όπως και έχει αποφύγει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο μπάσο που και πάλι κάνει τεχνητά … ευχάριστο και εντυπωσιακό τον ήχο των ακουστικών.

Αντί αυτού, τα Tone Free FN7 προσφέρουν μια σαφώς πιο ισορροπημένη και σωστή ηχητική εμπειρία, στοχευμένη στο να αναπαράγεται ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων όσο το δυνατόν πιο… πιστά. Η μέγιστη έντασή τους θα μπορούσε ίσως να είναι λίγο πιο υψηλή, με μια μικρή θυσία όμως στην ποιότητα την οποία η LG έχει επιλέξει να μην κάνει.

Η εφαρμογή διαχείρισης των Tone Free FN7, προσφέρει την δυνατότητα επιλογής διαφορετικών «Preset» ήχου αλλά και την δημιουργία δύο προσωπικών προφίλ ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη τους.

Χωρίς θόρυβο.

Η LG προτιμά πιθανόν σωστά να τονίζει την ύπαρξη του Active Noise cancellation, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις ξεχωριστές επιλογές που αυτό παρέχει.

Όμως στην πράξη, η λειτουργία του μπορεί να προσαρμοστεί με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά, έχει δύο διαφορετικά επίπεδα … επέμβασης σε εξωτερικούς θορύβους, ανάλογα με την ένταση που έχει η «φασαρία» στον χώρο που  βρισκόμαστε.

Παρότι θεωρητικά πολλά ακουστικά αυτού του είδους δηλώνουν ότι προσαρμόζουν την απόδοση του Active Noise cancellation ανάλογα με τις συνθήκες, σε σχεδόν κανένα από αυτά, η διαφορά από το ένα Mode στο άλλο δεν είναι τόσο αισθητή όσο στα Tone Free FN7. Όμως υπάρχει και ένα ξεχωριστό Ambient Sound mode που αναγνωρίζει συγκεκριμένους ήχους και επιτρέπει να «περάσουν» στο αυτί μας προκειμένου να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον χώρο γύρω μας.

Εδώ, η LG έχει επιλέξει να «ρυθμίσει» το Mode αυτό με έναν τρόπο που να αναγνωρίζει και άλλους χρήσιμους για την αντίληψη του χώρου ήχους, εκτός από την ανθρώπινη φωνή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μειώνει τα πάντα εκτός από αυτή, και είναι πιο χρήσιμα τα Tone Free FN7 όταν θέλουμε να ακούμε κάτι που συμβαίνει γύρω μας και έχει νόημα.

Αν υπάρχει κάτι «περίεργο» εδώ, είναι ότι τα Tone Free FN7 φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί ώστε να έχουν την καλύτερη ηχητική απόδοση με κάποιο Mode ακύρωσης ήχου ενεργό. Με αυτή τη δυνατότητα πλήρως απενεργοποιημένη, το … ηχητικό τους εύρος μειώνεται αισθητά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτό να είναι και ηχητική επιλογή, όμως θα θέλαμε λίγο καλύτερη απόδοση σε αυτό το Mode.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights