Αν είναι κάτι σίγουρο για την Xiaomi, είναι ότι η εταιρεία πραγματικά ενδιαφέρεται να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις, προκειμένου να καλύπτει αντίστοιχα τις ανάγκες και απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, ανάλογα με τα χρήματα που αυτό έχει να διαθέσει. Το κορυφαίο M11 της εταιρείας, και πόσο μάλλον το Mi 11 Ultra, δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητα που έχει η Xiaomi να κατασκευάζει τεχνολογικά άριστα Smartphones με όλες τις δυνατότητες που πρέπει να έχουν. Το Xiaomi Mi 11i που είναι και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review, δείχνει με τη σειρά του ότι η εταιρεία μπορεί αντίστοιχα να επιλέξει σωστά αυτά που χρειάζεται κάποιος σε ένα κορυφαίο Smartphone όταν δεν θέλει να δώσει επιπλέον χρήματα.
Το νεότερο Smartphone της εταιρείας, εισάγεται πλέον επίσημα στη χώρα μας από την Info-quest που αποτελεί τον επίσημο εισαγωγέα όλων των προϊόντων της Xiaomi. Η πλήρως ικανοποιητική έκδοση με 256GB αποθηκευτικού χώρου και 8GB RAM θα κοστίχει 699 ευρώ, και στα χρήματα αυτά έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς προσφέρει το Xiaomi Mi 11i.
Σχεδιασμός.
Είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς τη σύγκριση του Mi 11i με το Poco F3, αφού η εξωτερική ομοιότητα μεταξύ τους είναι απλά … εντυπωσιακή. Είναι πολύ πιθανόν άλλωστε τα δύο Smartphones να ξεκίνησαν την ύπαρξη τους στο στάδιο ανάπτυξης από την εταιρεία, σαν δύο διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου τελικού μοντέλου.
Παρόλα αυτά, αυτό που έχει τελικά σημασία, είναι το τι τελικά προσφέρει το Mi 11i για τα χρήματα του, σε σχεδιασμό ποιότητα και υλικά κατασκευής. Εδώ η εταιρεία προφανώς και γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής, η εξωτερική εμφάνιση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έτσι το Mi 11i είναι κατασκευασμένο από γυαλί στο πίσω μέρος του, το οποίο παρόλα αυτά έχει μια λίγο «παλαιότερη» γυαλιστερή εμφάνιση που αποτυπώνει ιδιαίτερα εύκολα δαχτυλιές.
Το πλαίσιο γύρω από τις τρεις κάμερες του Mi 11i έχει ακριβώς την ίδια εμφάνιση με αυτό του Poco F3 με μια σημαντική διαφορά. Επειδή η βασική κάμερα στο εσωτερικό του έχει μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος, προεξέχει αντίστοιχα περισσότερο από το υπόλοιπο Smartphone.
Στο πρακτικό κομμάτι, η xiaomi συνεχίζει μάλλον σωστά να θεωρεί ότι ένας αισθητήρας αποτυπωμάτων ενσωματωμένος σε μια AMOLED οθόνη, έχει κάποια μειονεκτήματα σε συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής. Έτσι έχει επιλέξει και εδώ να τον τοποθετήσει πάνω στο πλήκτρο ενεργοποίησης στην δεξιά πλευρά του Mi 11i.
Η επιλογή αυτή έχει θετικά αλλά και ένα συγκεκριμένο αρνητικό. Στα θετικά, αναγνωρίζει εντυπωσιακά άμεσα το αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του Mi 11i και πάντα με την πρώτη προσπάθεια. Μάλιστα και η οθόνη «ξυπνάει» αρκετά γρήγορα προκειμένου να δίνει συνολικά την αίσθηση ότι είναι έτοιμο για χρήση. Όμως η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα, αφού είναι πρακτικά βολική μόνο για τον αντίχειρα του δεξιού χεριού.
Πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι οι συσκευές αυτής της κατηγορίας δεν έχουν θύρα ακουστικών, και μέχρι ένα σημείο αυτό είναι λογικό. Παρόλα αυτά, η Xiaomi περιλαμβάνει στην συσκευασία του Mi 11i ένα ανταπτοράκι από την USB Type-C θύρα σε ακουστικά 3.5mm.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας