Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch 3 Pro Review: Πολυτέλεια και μοναδικές ικανότητες

Huawei Watch 3 Pro Review: Πολυτέλεια και μοναδικές ικανότητες

απο Kostas Gliatiotis

Οι μετρήσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας.

Όπως και κάθε προηγούμενο Smartwatch της Huawei, έτσι και το Watch 3 Pro έρχεται με ένα … πλήθος από μετρήσεις που μπορεί να καταγράψει με έξυπνο τρόπο, προκειμένου να παρακολουθεί και να μας ενημερώνει για αυτές.

Η μέτρηση των καρδιακών παλμών, η μέτρηση της περιεκτικότητας του αίματος σε οξυγόνο, και η ποιότητα και διάρκεια του ύπνου μας είναι οι «συνηθισμένες», τις οποίες όμως το Watch 3 Pro πλέον παρακολουθεί με πιο έξυπνο τρόπο. Μπορεί να μετράει τους παλμούς μας όταν θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει, προκειμένου να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα μετράει και την ποιότητα του οξυγόνου στο αίμα μας.

Η δεύτερη μέτρηση αυτή συνδυάζεται πλέον με την παρακολούθηση της ποιότητας και της διάρκειας του ύπνου μας μέσω του Truesleep 2.0 προκειμένου να μας προτείνει τρόπους να βελτιώσουμε την ξεκούραση μας.

Σε αυτές τις μετρήσεις έρχεται να προστεθεί πλέον και η μέτρηση της θερμοκρασίας του δέρματος μας. Η εταιρεία ξεκαθαρίζει (και καλά κάνει…) ότι αυτή διαφέρει από την θερμοκρασία του σώματος μας, όμως είναι μια καλή ένδειξη σε περίπτωση που κάτι… δεν πάει καλά.

Φυσικά, το Watch 3 Pro έχει και όλες τις δυνατότητες καταγραφής άθλησης σε πολλά διαφορετικά είδη. Μάλιστα το γραφικό περιβάλλον και οι πληροφορίες που προβάλει κατά την διάρκεια της άσκησης μας είναι σημαντικά βελτιωμένες προκειμένου να έχουμε μια συνολικά καλύτερη εικόνα.

Η συνδεσιμότητα.

Ένας από τους λόγους που το Watch 3 Pro είναι ακριβότερο από τα προηγούμενα Smartwatch της εταιρείας, είναι ότι πλέον έρχεται με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η eSIM είναι πλέον σχετικά γνωστή, και είναι ένα είδος ενσωματωμένης κάρτας SIM που καταχωρείται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ώστε να έχουμε τον αριθμό μας διαθέσιμο στο ρολόι ακόμα και αν δεν έχουμε μαζί μας το Smartphone.

Με αυτή την δυνατότητα, το Watch 3 Pro μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα για κλήσεις φωνής, αλλά και μεταφορά δεδομένων για Streaming μουσικής και όχι μόνο.

Όσοι έχουν δοκιμάσει να αποκτήσουν πρόσβαση στο internet μέσω του Smartwatch τους, και τη σύνδεση μέσω Bluetooth με το Smartphone τους, θα εκτιμήσουν την ύπαρξη του Wi-fi στο  Watch 3 Pro.

Το ρολόι μπορεί πλέον να συνδεθεί αυτόνομα σε ένα ασύρματο δίκτυο, ενώ παραμένιε συνδεδεμένο και με το κινητό του ιδιοκτήτη του. Με αυτόν τον τρόπο, η μεταφορά δεδομένων είναι σαφώς πιο γρήγορη, ενώ έχει και το πλεονέκτημα ότι δεν αυξάνει την κατανάλωση μπαταρίας και στο Smartphone μας.

Η εγκατάσταση εφαρμογών από το App Gallery, η ενημερωση του καιρού και όλες οι επιπλέον δυνατότητες που φέρνει το Harmony OS και οι εφαρμογές του, είναι πιο άμεσα προσβάσιμες με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μπαταρία.

Αν υπάρχει ένας τομέας όπου δεν μπορεί να κρίνει κάποιος απλά και εύκολα το Watch 3 Pro είναι η μπαταρία του και η απόδοση της. Όπως είναι λογικό, το σημαντικά ισχυρότερο Hardware στο εσωτερικό του, που έρχεται για να υποστηρίξει τις επιπλέον δυνατότητες του, έχει και αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Ακόμα όμως και έτσι, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην Huawei ότι το Watch 3 Pro μπορεί να παραμείνει ενεργό για 5 με 7 ημέρες ανάλογα με το είδος χρήσης.

Κάποιος που θα επιλέξει την έξυπνη μέτρηση καρδιακών παλμών κλπ, και θα στήσει σωστά το ρολόι να δέχεται ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές που τον ενδιαφέρουν, θα πλησιάσει κοντά στις 7 ημέρες. Αυτός που είναι πιο… ενεργός και θέλει να εκμεταλλεύεται όλα όσα προσφέρει θα είναι πιο κοντά στις 5 ημέρες, και ίσως στις 4 αν έχει καταχωρημένη και μια eSIM στο Watch 3 Pro.

Όμως επειδή η εταιρεία γνωρίζει την εκτίμηση που έχει το αγοραστικό κοινό στα Smartwatch της για την απόδοση της μπαταρίας τους, έχει φροντίσει ώστε να δώσει και αυτή την επιλογή στο Watch 3 Pro.

Με ένα ξεχωριστό Mode εξοικονόμισης ενέργειας, το ρολόι μπορεί να πλησιάσει και τις… 21 ημέρες λειτουργίας. Με αυτό το Mode ενεργό, οι δυνατότητες και το σύνολο του Harmony OS απενεργοποιούνται, και το Watch 3 Pro βρίσκεται να εκτελεί μια πιο απλή έκδοση του Lite OS όπως και τα προηγούμενα Smartwatch της Huawei.

Όμως αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Watch 3 Pro σε αυτό το Mode είναι το ίδιο ικανό με τα GT 2, GT 2e, GT 2 Pro της εταιρείας, προκειμένου να προσφέρει τα «βασικά» που περιμένει κανείς από αυτά.

Είναι λοιπόν θέμα επιλογής, αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί όλα όσα έχει να προσφέρει το Watch 3 Pro ή αν θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την μπαταρία του.

Συμπέρασμα.

Το Watch 3 Pro είναι ένα διαφορετικό, καλύτερο, πιο εντυπωσιακό και σαφώς τεχνολογικά εξελιγμένο Smartwatch από την Huawei. Η μοναδική κατασκευή του, ο τρόπος που αποδίδει ειδικά για το πρώτο προϊόν του είδους του, και η συνολική ποιότητα των δυνατοτήτων του, είναι με ευκολία ο τρόπος που δικαιολογεί τα χρήματα που κοστίζει.

Όσο και αν θεωρεί κάποιος πολλά τα χρήματα αυτά, παραμένει ένα ρολόι από ζαφείρι, τιτάνιο και κεραμικό, υλικά που ακόμα και σε ένα απλό φυσιολογικό ρολόι έρχονται με υψηλότερο κόστος. Με αυτό σαν δεδομένο, και την ύπαρξη της eSIM που παραδοσιακά αυξάνει το κόστος και σε προτάσεις άλλων εταιρειών, το Watch 3 Pro είναι ένα μοναδικό σύνολο που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις ικανότητες της Huawei.

Για μια εταιρεία που θέλει να δείξει ότι παραμένει κορυφαία, και ότι δεν μπορεί εύκολα κάποιος να την «λυγίσει»,  το Watch 3 Pro είναι ένα ρολόι που πετυχαίνει με απόλυτη επιτυχία τον στόχο του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights