Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch 3 Pro Review: Πολυτέλεια και μοναδικές ικανότητες

Huawei Watch 3 Pro Review: Πολυτέλεια και μοναδικές ικανότητες

απο Kostas Gliatiotis

Όσο και αν η αγορά των Smartwatch συνεχώς μεγαλώνει, και όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να πάρουν ένα…. κομμάτι της πίτας, θα υπάρχουν πάντα οι εταιρείες που έχουν αποδείξει την αξία τους σε αυτή, και που συνεχώς παρουσιάζουν ουσιαστικά νέα και συνολικά καλύτερα προϊόντα. Για την Huawei, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο «πήχης» ήταν ήδη πολύ ψηλά με το κορυφαίο της Watch GT 2 Pro, που πριν περίπου ένα χρόνο πλέον απέδειξε ότι ένα Smartwatch μπορεί να είναι πολυτελές περισσότερο από το συνηθισμένο, και ιδιαίτερα ικανό. Όμως φαίνεται ότι της αρέσουν οι προκλήσεις, και το Watch 3 Pro είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Το νεότερο Smartwatch της εταιρείας, είναι σημαντικό για περισσότερους λόγους από το συνηθισμένο. Έρχεται με ένα πλήθος νέων δυνατοτήτων (και κάνει κάποιες «παραχωρήσεις» για να τις προσφέρει), είναι όμως και το πρώτο προϊόν της εταιρείας που έρχεται επίσημα στη χώρα μας και την Ευρώπη με το νέο Harmony OS λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει η ίδια η Huawei.

Είναι ένα προφανώς «ακριβό» Smartwatch, και τα εισαγωγικά είναι εκεί, επειδή η αξία ενός προϊόντος είναι πάντα ανάλογη αυτών που προσφέρει. Το Watch 3 Pro είναι ίσως το μοναδικό Smartwatch στην αγορά που δικαιολογεί λοιπόν τα χρήματα του με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ο σχεδιασμός.

Όσο και αν οι δυνατότητες που προσφέρει ένα Smartwatch είναι ο κύριος λόγος που θα το επιλέξει κανείς αντί ενός «κανονικού» ρολογιού, δεν παύει να πρέπει να καλύψει και όλες τις απαιτήσεις που έχει κάποιος από ένα ρολόι για τον ρόλο που εξυπηρετεί.

Για ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού λοιπόν, το πρώτο του Smartwatch θα έρθει να αντικαταστήσει ένα πολυτελές, εντυπωσιακό σε σχεδιασμό και υλικά κατασκευής ρολόι, και πρέπει να βρίσκεται στα ίδια στάνταρ ποιότητας και πολυτέλειας.

Εδώ είναι πολύ εύκολο να πει κανείς ότι το Watch 3 Pro το πετυχαίνει αυτό με ιδιαίτερη ευκολία. Όπως και το GT 2 pro, έτσι και αυτό, είναι κατασκευασμένο από ένα σύνολο υλικών που δεν μπορεί να βρει κανείς στην αγορά των έξυπνων ρολογιών, και το τοποθετούν στην κορυφή της πολυτέλειας και της συνολικής ποιότητας.

Αν και με την οθόνη του θα ασχοληθούμε στην συνέχεια, εδώ έχει σημασία να αναφέρουμε το ζαφείρι που την προστατεύει σαν υλικό, και τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει. Το άμεσο και προφανές, είναι η ιδιαίτερα αυξημένη αντοχή του σε γρατζουνιές και χτυπήματα. Είναι δύσκολο ίσως να φανταστεί κανείς ότι θα … χτυπήσει κάπου έστω και κατά λάθος ένα ακριβό Smartwatch, είναι προτιμότερο όμως να γνωρίζει ότι σχεδόν σίγουρα δεν θα πάθει τίποτα η οθόνη του.

Η «κάσα» του Watch 3 Pro είναι κατασκευασμένη και αυτή με τη σειρά της από ένα υλικό που δεν θεωρείται δυστυχώς δεδομένο στην αγορά των Smartwatch, παρότι έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, κυρίως επειδή το κόστος του είναι… απαγορευτικό για τις περισσότερες εταιρείες.

Το υλικό αυτό είναι το τιτάνιο, και τα πλεονεκτήματα του είναι και πάλι πολύ συγκεκριμένα. Έχει σημαντικά υψηλότερη αντοχή από το ατσάλι σε χτυπήματα και κάθε είδους ταλαιπωρία, προσφέρει όμως την αντοχή αυτή με σημαντικά χαμηλότερο βάρος. Αυτό το πλεονέκτημα του είναι που το κάνει ιδανικό για ένα ρολόι αυτού του είδους και όχι μόνο. Στην περίπτωση του Watch 3 Pro είναι αυτό που διατηρεί το βάρος του σε λογικά επίπεδα παρά το σύνολο των δυνατοτήτων και του Hardware στο εσωτερικό του.

Το τρίτο υλικό, που δεν φαίνεται άμεσα αλλά είναι αισθητό στο… χέρι του ιδιοκτήτη του Watch 3 Pro είναι το κεραμικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κάτω μέρος του. Τα πλεονεκτήματα είναι συγκεκριμένα και εδώ, αφού η αίσθηση που αφήνει στο χέρι είναι διαφορετική από κάθε άλλο υλικό προς το καλύτερο. Επιτρέπει όμως και στο Smartwatch να φορτίζει ασύρματα, χωρίς την ευαισθησία που έχει στην συνεχόμενη επαφή με νερό, μια μεταλλική επιφάνεια.

Κλείνωντας με το κομμάτι του σχεδιασμού, πρέπει να αναφέρουμε την «κορώνα» που έχει στην δεξιά πλευρά του το Watch 3 Pro. Αυτή περιστρέφεται προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να πλοηγείται στο μενού του, και με πίεση να επιστρέφει στην οθόνη αναμονής. Ο νέος τρόπος χειρισμού, είναι αρκετά διαφορετικός προς το καλύτερο, και έρχεται να προστεθεί στην χρήση του Watch 3 Pro με την οθόνη αφής.

Υπάρχει ένα ακομα πλήκτρο στην δεξιά αυτή πλευρά, που σωστά δεν ξεχωρίζει και δεν προεξέχει, αφού είναι… υποστηρικτικό. Ο ιδιοκτήτης του Watch 3 Pro μπορεί να επιλέξει ποια εφαρμογή θα ανοίγει με αυτό ή ποια συγκεκριμένη συντόμευση που θέλει να έχει άμεσα προσβάσιμη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights