Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Watch GT 3 Pro Review: ΄Όπως πρέπει να είναι ένα πολυτελές ρολόι

HUAWEI Watch GT 3 Pro Review: ΄Όπως πρέπει να είναι ένα πολυτελές ρολόι

απο Kostas Gliatiotis

Η HUAWEI έχει πλέον αποδείξει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους το πόσο ικανή είναι να σχεδιάζει έξυπνα ρολόγια. Αρχικά, η εταιρεία αναγνώρισε πρώτη την ανάγκη ένα ρολόι αυτού του είδους, να μην πρέπει συχνά να λείπει από το χέρι μας επειδη πρέπει να.. φορτίσει. Αναγνώρισε όμως ότι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του καθενός είναι διαφορετικές και είναι πρακτικά αδύνατον να τις καλύψει με ένα έξυπνο ρολόι που προσπαθεί να τα κάνει όλα.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, φροντίζει να έχει διαφορετικές προτάσεις διαθέσιμες, ανάλογα με τις ανάγκες, τα … γούστα αλλά και το «φύλλο», αφού είναι δεδομένο ότι για το γυναικείο κοινό, ένα ρολόι έξυπνο ή μη είναι κάτι διαφορετικό και η εμφάνιση έχει ίσως μεγαλύτερη σημασία.

Όμως γνωρίζει πολύ καλά πως να τα συνδυάζει όλα με τον καλύτερο τρόπο, σε ένα έξυπνο ρολόι που μπορεί να κάνει όλα όσα θέλουμε και χρειαζόμαστε, αλλά να είναι ταυτόχρονα και (εντυπωσιακά) πολυτελές και ποιοτικό.  Η αρχή έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια, με το τότε Watch GT 2 Pro. ΄Ηταν το πρώτο έξυπνο ρολόι που έφερε σε λογικό κόστος, υλικά όπως το τιτάνιο στην κάσα του, το ζαφείρι στην οθόνη του και φυσικά το κεραμικό στο πίσω μέρος του, αφου για την ΗUAWEI και αυτό έχει… σημασία. Την οικογένεια «συμπλήρωσε» πρν λίγο καιρό το Watch 3 Pro, σαν η αντίστοιχα πολυτελής έκδοση με τα ίδια κορυφαία υλικά, ενός διαφορετικού είδους έξυπνων ρολογιών, και φυσικά ήρθε η ώρα για την HUAWEI να κάνει διαθέσιμο και τον «άμεσο» αντικαταστάτη του GT 2 pro, με την προφανή ονομασία πλέον… watch GT 3 Pro.

Το watch GT 3 pro είναι ένα έξυπνο ρολόι που πρέπει απλά να δει κανείς από κοντά για να … εκτιμήσει τι ακριβώς είναι. Ο τρόπος που το τιτάνιο και το ζαφείρι αλλάζουν για μια ακόμα φορά το τι θεωρείται ένα πολυτελές smartwatch αλλά και ένα ρολόι γενικότερα, είναι κάτι που μόνο η HUAWEI φαίνεται ότι … ενδιαφέρεται να προσφέρει με λογικό κόστος για το σύνολο όσων είναι το watch GT 3 pro.

Προφανώς όμως, η πολυτέλεια αυτή δεν σημαίνει ότι το watch GT 3 pro θυσιάζει οτιδήποτε από αυτά που πλέον θεωρούμε όλοι μας δεδομένα από ένα έξυπνο ρολόι. Τουλάχιστον αυτά που έχουν πραγματικά σημασία… Άλλωστε το να μπορεί να εγκαταστήσει κανείς εφαρμογές σε ένα έξυπνο ρολόι, ναι μπορεί να είναι χρήσιμο. Το να μπορεί να δει… βιντεο στο ρολόι του, δεν είναι και ποτέ δεν ήταν.

Έτσι λοιπόν, η πολυτέλεια και η μοναδική ποιότητα των υλικών αυτών κατασκευής, συνδυάζεται με την βελτιωμένη ακρίβεια σε κάθε είδους μέτρηση που έχουν πλέον όλα τα νεότερα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας, με το σύνολο των στατιστικών που μπορεί να δημιουργήσει για την καθημερινότητα μας, και φυσικά με μια μπαταρία που θα μας τα προσφέρει όλα αυτά για ένα χρονικό διάστημα που κάνει κάθε άλλο παρά συχνή και κουράστική την… φόρτιση του.

Στην πράξη.

Το Watch GT 3 Pro έχει σχεδιαστεί να είναι όσο το δυνατόν πιο «όμορφο» πάντα για τα δεδομένα ενός … ανδρικού ρολογιού. Η κάσα από τιτάνιο, είναι στο χρώμα που έχει το συγκεκριμένο υλικό, και έχει μια διαφορετική σοβαρότητα από μια γυαλιστερή επιφάνεια από ανοξείδωτο ατσάλι.

Όμως ειδικά στην  έστω και κατά 100 ευρώ ακριβότερη έκδοση του, το Watch GT 3 Pro, έχει κάτι ακόμα σχεδόν μοναδικό, επειδή υπάρχει και στην αντίστοιχη Elite έκδοση του Watch 3 Pro. Ένα μπρασελέ επίσης κατασκευασμένο από τιτάνιο, κάτι που δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λόγια. Αρχικά, είναι μοναδικό το πόσο χαμηλό βάρος έχει το συγκεκριμένο μπρασελέ, κάτι που είναι άμεσα αισθητό σε  οποιόν έχει φορέσει ή έχει απλά πιάσει στο χέρι του κάτι αντίστοιχο από ατσάλι.

Όμως σαν υλικό, έχει  και μια διαφορά στην αίσθηση που έχει στο χέρι, που και πάλι το κάνει να ξεχωρίζει με τον καλύτερο τρόπο. Το αν … αξίζει τα 100 ευρώ επιπλέον η συγκεκριμένη έκδοση, είναι κάτι υποκειμενικό, ανάλογα με το αν κανείς έχει συνηθίσει ένα μπρασελέ στο χέρι του. Αν το προτιμά, είναι «μικρό» κόστος για ένα κατασκευασμένο από τιτάνιο.

Καταπληκτική οθόνη για μια ακόμα φορά.

Η Huawei ήταν η πρώτη εταιρεία (και πάλί…) που αναγνώρισε ότι η οθόνη ενός έξυπνου ρολογιού πρέπει να έχει αυξημένη ονομαστική ανάλυση, προκειμένου να έχει αντίστοιχα και βελτιωμένη λεπτομέρεια απεικόνισης. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για την οθόνη του Watch GT 3 Pro, η οποία έρχεται όμως και με ένα ακόμα χρήσιμο πλεονέκτημα.

watch GT 3 Pro

Είναι ένα OLED panel με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Αυτό μπορεί στον κόσμο των Smartphones να μην είναι… εντυπωσιακό πλέον, δεν θεωρείται δεδομένο όμως για ένα Smartwatch. Η ομαλότητα στην κύλιση που προσφέρει, είναι κάτι που θα αντιληφθεί άμεσα κάποιος αν προέρχεται από κάποιο προηγούμενο ρολόι της εταιρείας ή του ανταγωνισμού.

Η ευχρηστία.

Σε όλα τα νεότερα έξυπνα ρολόγια της η HUAWEI έχει επιλέξει έναν συνδυασμό διαφορετικών τρόπων χειρισμού για την θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη και ευκολότερη χρήση τους. Εκτός προφανώς της οθόνης αφής, το Watch GT 3 Pro έχει μια περιστρεφόμενη «κορώνα» με την οποία μπορεί να πλοηγηθεί κανείς στο μενού με τις εφαρμογές και σε κάθε μια από αυτές στη συνέχεια. Μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να διαβάσει την… συνέχεια μιας ειδοποίησης, και πιέζοντας την προς τα μέσα να επιλέξει αυτό που θέλει.

watch GT 3 Pro

Λίγο πιο κάτω, το Watch GT 3 Pro έχει και αυτό ένα ακόμα πλήκτρο, το οποίο είναι «δυναμικό» και μπορούμε εμείς να ορίσουμε τι θα κάνει. Ανάμεσα σε μια λίστα με εφαρμογές και δυνατότητες από αυτές που έχει το ρολόι, ανάλογα με το σε ποια θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση.

Η καταγραφή όλων όσων χρειάζεται.

Το Watch GT 3 Pro χρησιμοποιεί το νεότεο σετ αισθητήρων της εταιρέιας, προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις που μπορεί να κάνει και όχι μόνο. Οι καρδιακοί παλμοί μας, η περιεκτικότητα του αίματος σε οξυγόνο, είναι μόνο δύο από αυτές, ενώ πλέον έχει την δυνατότητα να μετρήσει και την αρτηριακή σκλύρηνση στις χώρες που είναι διαθέσιμη αυτή σαν εφαρμογή.

watch GT 3 Pro

Έχει όμως και την ικανότητα να χρησιμοποιήσει αποδοτικά το σύνολο των μετρήσεων αυτών, για να μας τις παρουσιάσει σε μια μορφή που να δείχνει μια πιο αναλυτική αλλά και συνολική εικόνα, μέσα από την εφαρμογή του Huawei Health.

watch GT 3 Pro

Το να μπορεί ένα έξυπνο ρολόι να μετρήσει την διάρκεια του ύπνου μας είναι μάλλον δεδομένο πλέον, όπως και το να μπορεί να αναγνωρίσει πότε βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο, αν ξυπνάμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και όχι μόνο. Το Watch GT 3 Pro συνδυάζει αυτές τις μετρήσεις με παρακολούθηση της αναπνοής μας προκειμένου να μας παρουσιάζει μια πιο αναλυτική εικόνα του πως κοιμόμαστε αλλά και του πόσο έχουμε θεωρητικά τουλάχιστον, ξεκουραστεί.

Για τους φίλους της άθλησης.

Προφανώς και το Watch GT 3 Pro δεν είναι το ίδιο πρακτικό με το Watch GT Runner της εταιρείας για να το έχουμε μαζί μας κατά την άσκηση κάθε είδους. Αν και το ότι μπορεί να αλλάξει κανείς το μπρασελέ του με λουράκι οποιουδήποτε είδους και όχι μόνο της HUAWEI είναι μια επιπλέον ευκολία.

watch GT 3 Pro

Αυτό όμως δεν το «εμποδίζει» να προσφέρει όλες τις δυνατότητες καταγραφής της άθλησης μας με την ίδια ακρίβεια και με την ίδια… ποικιλία στο σύνολο των μετρήσεων που μπορεί να καταγράψει.

watch GT 3 Pro

Εδώ είναι προφανώς χρήσιμο και το καλύτερης ακρίβειας σύστημα εντοπισμού του που υποστηρίζει μάλιστα όλα τα διαθέσιμα πρότυπα όπως το GPS (προφανώς..), το Gallileo, Baidu και όχι μόνο. Θεωρητικά και πρακτικά, η Dual Band λειτουργία του, επιτρέπει την λήψη ταυτόχρονα του στίγματος από περισσότερες πηγές, για βελτιωμένη ακρίβεια και της τοποθεσίας αλλά και του υψομέτρου.

watch GT 3 Pro

Τέλος, το ενσωματωμένο βαρόμετρο, παρουσιάζει την ατμοσφαιρική πίεση, μπορεί και εδώ να μας ενημερώσει για απότομες αλλαγές της, ενώ είναι χρήσιμο σε συνδυαμό με το GPS και για τον υπολόγισμό του υψόμετρου κατά την διάρκεια της άσκησης μας.

Όλα αυτά δεν έχουν σημασία χωρίς μια ανθεκτική μπαταρία.

‘Όπως είπαμε και στην αρχή του Review, η HUAWEI ήταν η πρώτη εταιρεία που αναγνώρισε σωστά ότι ένα έξυπνο ρολόι δεν είναι πρακτικό αν πρέπει να το φορτίζει κανείς συνέχεια. Εδώ και χρόνια λοιπόν, θεωρείται δεδομένο ότι κάθε Smartwatch της θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή αναμονή και χρόνους λειτουργίας, και το Watch GT 3 Pro δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει διατηρήσει ακριβώς το ίδιο τρόπο και την ίδια βάση φόρτισης τα τελευταία χρόνια, κάτι που μας επιτρέπει να φορτίζουμε το Watch GT 3 Pro με την βάση που πιθανόν έχουμε από κάποιο παλαιότερο δικό της έξυπνο ρολόι.

watch GT 3 Pro

Στην πράξη, η μπαταρία του Watch GT 3 Pro μπορεί να «αντέξει» από 7 έως και 10 ημέρες ρεαλιστικά, και αυτό με σχετικά έντονη χρήση. Οι 7 ημέρες είναι ο χρόνος που θα προσφέρει η μπαταρία του με καταγραφή της άσκησης μας σε συχνή βάση, και φυσικά με την χρήση του ρολογιού για όλα τα υπόλοιπα που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας. Ειδοποίησης, χρήση του ακόμα και για κλήσεις φωνής, και φυσικά την δυνατότητα να απαντήσουμε σε μηνύματα με προκαθορισμένες απαντήσεις.

Οι 10 ημέρες είναι ο χρόνος που ρεαλιστικά θα «αντέξει» η μπαταρία του σε πιο ήπια χρήση ή για αυτούς που δεν θα το χρησιμοποιήσουν για κάποιου είδους καταγραφή άσκησης σε καθημερινή βάση.

Τελικά.

Αν κάποιος έχει δοκιμάσει ή έχει χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιο από τα παλαιότερα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας, γνωρίζει ήδη τι προσφέρει το Watch GT 3 Pro, το οποίο έρχεται και με όλες τις βελτιώσεις που αναφέραμε.

Αν κάποιος τώρα είχε το αμέσως προηγούμενο Watch Gt 2 Pro ή αν έχει ακόμα το Watch 3 Pro, γνωρίζει πολύ καλά πόσο μοναδική αίσθηση και πολυτέλεια έχει ένα έξυπνο και μη ρολόι κατασκευασμένο από αυτό το σύνολο υλικών.

watch GT 3 Pro

Ειδικά στην δεύτερη αυτή περίπτωση, είναι  σχεδόν αδύνατον για κάποιον να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο στην καθημερινότητα του. Είτε για την ποιότητα και πολυτέλεια που δίνει το Watch GT 3 Pro στο χέρι μας είτε απλά για την…ασφάλεια που προσφέρει το ζαφείρι στην οθόνη του.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μάλλον σημασία, είναι ότι η HUAWEΙ για μια ακόμα φορά δείχνει και τι μπορεί να κάνει σε ένα ρολόι αυτής της κατηγορίας τιμής αλλά και ότι αναγνωρίζει τις απαιτήσεις και ανάγκες που έχει το αγοραστικό κοινό. Σε κάθε περίπτωση, το Watch GT 3 Pro είναι… μοναδικό στο είδος του και για περισσότερους από έναν λόγους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Γιάννης 20/08/2022 - 17:10

Με συγχωρείς αν κατά λάθος έστειλα δύο φορές το ίδιο σχόλιο. Έψαξα μεσω αναζητησης στον browser να βρω το review σου για το gt 3 pro και έπεσα πάνω στην άλλη έκδοση [με τα 42 mm το λευκό,που απευθύνεται κυρίως στις κοπέλες] και το έστειλα εκεί γιατί πριν μπω στο site δεν εμφανιζόταν στην αναζήτηση το παρόν άρθρο για το 46άρι [στο οποίο αφορά η ερώτηση μου[. Ζητώ την κατανόησή σου για το μπέρδεμα. Συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια και την δουλειά σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλή δύναμη.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights