Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Camera test: Galaxy S23 Ultra vs Xiaomi 13 Ultra

Camera test: Galaxy S23 Ultra vs Xiaomi 13 Ultra

απο Kostas Gliatiotis

To Xiaomi 13 Ultra είναι το κορυφαίο τεχνικά και φωτογραφικά Smartphone της εταιρείας, όπως φυσικά και το Galaxy S23 Ultra για την Samsung. Τα δύο Smartphones έχουν τέσσερις κάμερες το καθένα, που μπορούν να βγάλουν θεωρητικά και πρακτικά διαφορετικές φωτογραφίες ανάλογα με την περίπτωση και το τι θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Για μια ακόμα φορά, βλέπουμε σε βίντεο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε 12 διαφορετικά “σετ” από φωτογραφίες, με αποτελέσματα που έχουν μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους από το συνηθισμένο.

Τα δύο Smartphones έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους στην “άποψη” που έχουν για το πως θα βγάλουν μια φωτογραφία, ειδικά με την βασική κάμερα που έχει το καθένα. Το Xiaomi 13 Ultra όπως και κάθε άλλο Smartphone με αυτή τη βασική κάμερα, έχει μια δυσκολία να εστιάσει σωστά σε μικρή απόσταση, είναι όμως κάτι που θεωρητικά μπορεί να λυθεί επιλέγοντας την πιο “κλειστή” τιμή στο διάφραγμα του φακού της. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι αισθητά υπέρ του Galaxy S23 Ultra, με δεδομένο παντα ότι σε ψηφοφορίες αυτού του είδους, το ζητούμενο δεν είναι η τεχνικά καλύτερη φωτογραφία αλλά αυτή που αρέσει οπτικά στους περισσότερους.

Σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού όμως, το πλεονέκτημα του αισθητήρα τύπου μιας ίντσας στο Xiaomi 13 Ultra είναι ορατό, με τις περισσότερες φωτογραφίες να είναι προτιμότερες σε σύγκριση με αυτές του Smartphone της Samsung. Παρόλα αυτά, ο τρόπος που διατηρεί και πάλι το Xiaomi 13 Ultra πιο έντονες σκιες σε συγκεκριμένες συνθήκες συνεχίζει παρότι έχει τεχνικά ενδιαφέρον, να μην είναι προτιμότερος και πάλι με κριτήριο την πιο “όμορφη” φωτογραφία για τους περισσότερους.

Το Xiaomi 13 Ultra είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Leica, και έχει στην βασική του κάμερα για μια ακόμα φορά τον κορυφαίο τεχνικά ΙΜΧ989 αισθητήρα τύπου μιας ίντσας της Sony. Αυτή τη φορά όμως, ο φακός μπροστά από αυτόν, έχει ένα διάφραγμα που μπορεί να πάρει δύο διαφορετικές τιμές σε f/1.9 και f/4.0 ανάλογα με τις συνθήκες και τη φωτογραφία που θέλουμε να βγάλουμε. Έχει ακόμα τρεις κάμερες που μοιράζονται τον ίδιο IMX858 αισθητήρα των 50mp και η κάθε μια έχει διαφορετικό φακό για διαφορετικό είδος φωτογραφίας. Αναμενόμενα η μια από αυτές έρχεται με Ultrawide φακό για φωτογραφίες με μεγαλύτερο πλάνο, έχει όμως κανονικά Dual Pixel Auto focus, που εκτός των άλλων επιτρέπει και την λήψη macro φωτογραφιών από μικρή απόσταση. Οι δύο κάμερες με οπτικό zoom μπορούν να φέρουν 3.2Χ και 5Χ πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, με την δεύτερη να χρησιμοποιεί αναμενόμενα ένα περισκοπικό φακό.

Το Galaxy S23 Ultra από την πλευρά του, όπως είναι γνωστό ακολουθεί μια διαφορετική λογική. Η βασική του κάμερα χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα των 200mp που είναι αποκλειστικά κατασκευασμένος για το κορυφαίο Smartphone της Samsung. Έχει μεγάλο φυσικό μέγεθος για κάμερα αυτού του είδους, έρχεται προφανώς με OIS στον φακό της, και όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ καλή απόδοση στην πράξη. Η Ultra wide κάμερα στο Galaxy S23 Ultra έχει ανάλυση 12mp με έναν όμως πραγματικά μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα με αυτή την ανάλυση, ενώ το κορυφαίο Smartphone, είναι και το μοναδικό της εταιρείας με Auto focus στην κάμερα αυτή. Η τρίτη κάμερα των 10mp μπορεί να φέρει οπτικά 3 φορές πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, με OIS που είναι απαραίτητο εδώ, και τέλος το Galaxy S23 Ultra είναι και το μοναδικό Smartphone στο είδος του με περισκοπική κάμερα με 10X οπτικό zoom.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights