Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro Camera test

Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro Camera test

απο Kostas Gliatiotis

To iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max έχουν ακριβώς την ίδια βασική και Ultra wide κάμερα. Με ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα, ίδιο φακό και ίδιες δυνατότητες. Το κατά πόσο τα δύο Smartphones μπορούν να βγάλουν καλύτερες ή προτιμότερες φωτογραφίες από το Galaxy S23 Ultra της Samsung το βλέπουμε για μια ακόμα φορά, σε συγκρκτικό με ψηφοφορία για 11 συνολικά φωτογραφίες όπως πάντα μέσω του instagram.

Το Galaxy S23 Ultra, συνεχίζει να είναι το μοναδικό Smartphone της εταιρείας, με κάμερα των 200ΜΡ. Χρησιμοποιεί την υψηλή αυτή ανάλυση με διαφορετικούς τρόπους ανάλόγα με την φωτογραφία που θέλουμε να βγάλουμε, και παρότι η Samsung δεν το… προωθεί ιδιαίτερα, έχει και αυτό την δυνατότητα να βγάλει φωτογραφίες με σημαντικά υψηλότερη λεπτομέρεια από το συνηθισμένο.

iphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 pro

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του Pixel Binning με απλά διαφορετικό τρόπο, μπορεί να βγάλει φωτογραφίες στα 50ΜΡ, προσφέροντας κάτι παρόμοι με αυτό που “διαφημίζει” η Apple σαν σημαντική αλλαγή στην σειρά των iPhone 15 και τις φωτογραφίες στα 24ΜΡ.

Το iPhone 15 Pro (και το iPhone 15 Pro Max) έχει μια κάμερα στα 48ΜΡ με έναν ομολογουμένως μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα. Σταθεροποιεί τον φακό αλλά και τον ίδιο τον αισθητήρα μηχανικά, με το θεωρητικό πλεονέκτημα που αυτό έχει ανάλογα την περίπτωση.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η κάμερα αυτή, διαφέρουν σημαντικά προς το καλύτερο σε σύγκριση με κάθε προηγούμενο iPhone. To HDR λειτουργεί σημαντικά πιο αποδοτικά, οι φωτογραφίες έχουν πιο έντονες σκιες εκεί που χρειάζεται και χρωματικά είναι πάντα ταυτόχρονα ρεαλιστικές αλλά και ικανοποιητικές.

iphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 proiphone 15 pro

Η δεύτερη Ultra wide κάμερα στο πίσω μέρος των δύο Smartphones είναι σημαντικά πιο “όμοια” σε δυνατότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά. Έχει και στα δύο ανάλυση 12ΜΡ στον αισθητήρα της, με Auto focus που της δίνει την δυνατότητα (όπως πάντα…) να βγάζει και Macro φωτογραφίες από μικρή απόσταση.

Η ανάλυση της είναι ικανοποιητική για φωτογραφίες με καλά επίπεδα λεπτομέρειας παρά το σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε μια από αυτές, ενώ το πιο ενδιαφέρον ίσως είναι ότι και στα δύο Smartphones οι φωτογραφίες είναι χρωματικά και σε φωτισμό παρόμοιες με αυτές της βασικής τους κάμερας.

Προφανώς και το Galaxy S23 Ultra αλλά και το iPhone 15 Pro έχουν μια κάμερα με 3Χ οπτικό zoom, για πολύ συγκεκριμένη χρήση, που ρεαλιστικά όμως δεν είναι τόσο συχνά… απαραίτητη.

Το Galaxy S23 Ultra έχει και την εντυπωσιακή τεχνικά, περισκοπική κάμερα με το 10Χ οπτικό zoom και ανάλυση 10ΜΡ, που μπορεί να φέρει πολύ πιο κοντά αυτό που φωτογραφίζουμε όταν και αν αυτό είναι χρήσιμο με κάποιο τρόπο.

Βέβαια, όσο κοντά και αν είναι τα αποτελέσματα στην ψηφοφορία για μια ακόμα φορά στις φωτογραφίες, οι συσκευές της Apple συνεχίζουν να είναι σημαντικά καλύτερες στην εγγραφή βίντεο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

tsiakaras16 22/10/2023 - 18:37

ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights