Η επιστροφή της Nokia στην αγορά των smartphones απαιτεί από την εταιρεία εκτός των άλλων και την επίτευξη σημαντικού αριθμού πωλήσεων, προκειμένου να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς αυτής. Η ιστορία έχει διδάξει ως τώρα ότι η πιο εύκολη αλλά και “σωστή” λύση για να το πετύχει αυτό μια εταιρεία είναι να εστιάσει τις προσπάθειες της στην μεσαία κατηγορία τιμής. Στην περίπτωση της Nokia μάλιστα αυτό θεωρείται δεδομένο, αφού συσκευές όπως το Nokia 8 και η νεότερη και καλύτερη Scirocco έκδοση του αποτελούν συσκευές στις οποίες εμφανώς δεν εστιάζει όσο θα περίμενε κανείς.
Το Nokia 3 πριν ένα χρόνο, αποτελούσε κατά την παρουσίαση του την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια έκαναν την εμφάνιση τους τα ακόμα πιο οικονομικά Nokia 2 και Nokia 1. Έχοντας πλέον απαλλαχθεί από την ανάγκη κάλυψης βασικών αναγκών, η δεύτερη έκδοση του, το Nokia 3.1 όπως το ονομάζει μάλλον άστοχα η HMD global μπορεί να προσφέρει μερικές συγκεκριμένες και πολύ χρήσιμες βελτιώσεις.
Σχεδιασμός
Το Nokia 3.1 ακολουθεί την βασική σχεδιαστική γραμμή που η εταιρεία πλέον έχει καθιερώσει στις συσκευές της. Με κάποιο “μαγικο” τρόπο η HMD Global συνεχίζει να σχεδιαζει συσκευές που όπως και οι παλαιότερες της Nokia αναγνωρίζονται άμεσα σαν κάτι τουλάχιστον διαφορετικό από τον ανταγωνισμό τους. Στην περίπτωση του Nokia 3.1 ειδικά, αυτό είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο αφού παραδοσιακά σε αυτά τα χρήματα οι περισσότερες συσκευές δεν έχουν πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.
Η μπροστινή επιφάνεια καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από την οθόνη που πλέον έχει την πιο “νεα” αναλογία πλευρών 18:9 με το πλαίσιο γύρω της να είναι αρκετά μικρό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στον χώρο πάνω από την οθόνη φιλοξενείται η μπροστινή κάμερα εκτός του ακουστικού, απουσιάζει όμως το LED ειδοποιήσεων που δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται στα “προαπαιτουμενα” του Stock Android και του Android One προγράμματος της Google.
Η πίσω επιφάνεια τώρα είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, που παρόλα αυτά είναι σχετικά … Ευχάριστο στην αφή έχοντας μια πιο “ματ” υφή. Αισθητήρας αποτυπωμάτων δεν υπάρχει καθόλου στο Nokia 3.1 και είναι πρακτικά ένα από τα λίγα χαρακτηριστικά που το διαχωρίζουν από το αμέσως ακριβότερο Nokia 5.1
Η κάμερα βρίσκεται σε ένα πλαίσιο στο κέντρο του πίσω μέρους που εμφανώς έχει σχεδιαστεί επίτηδες ώστε να δείχνει ότι “φιλοξενει” δύο διαφορετικές κάμερες, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια μόνο, και το LED Flash αυτής. Τέλος, το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Nokia 3.1 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, και αποτελεί το μοναδικό σημείο που η συσκευή δείχνει …. πολυτελής .
Όπως και σχεδόν σε κάθε άλλη συσκευή της εταιρείας , έτσι και στο Nokia 3.1 ο συνδυασμός σχεδίου και υλικών κατασκευής είναι με κάποιο τρόπο ιδανικός προκειμένου να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό του. Στο μέτρο του δυνατου, η συσκευή δείχνει και αρκετά όμορφη και σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητεύσει τον υποψήφιο αγοραστή.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας