Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y5 2019 Review : Προσιτό και καθημερινό !

Huawei Y5 2019 Review : Προσιτό και καθημερινό !

απο Kostas Gliatiotis

H Huawei έχει ξεκάθαρα θέσει πλέον σαν μοναδικό της στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην αγορά των Smartphones, και η πορεία της τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι αυτό είναι περισσότερο θέμα χρόνου να γίνει και πράξη.

Στην πορεία της αυτή, η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να παραμένει ανταγωνιστική σε όλες τις κατηγορίες τιμής, ακόμα και στις πιο χαμηλές από αυτές όπου ο ανταγωνισμός είναι αρκετά έντονος. Μάλιστα εδώ η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει προτάσεις από αρκετούς ακόμα κατασκευαστές εκτός από τον βασικότερο…. ανταγωνιστή της, που πρακτικά έχει μηδενική παρουσία (κάτι που αποτελεί πρόβλημα).

Video Review

Το Y5 του 2019 είναι η λογική συνέχεια της αμέσως προηγούμενης πρότασης του… 2018, και είναι ένα Smartphone που έρχεται σημαντικά βελτιωμένο σε όλους τους βασικούς τομείς. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να πετύχει κανείς εύκολα όταν πρέπει να διατηρήσει το κόστος όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, και ειδικά όταν ανταγωνίζεται εταιρείες που «φημίζονται» για την χαμηλή τιμή τους.

Όπως θα δούμε στη συνέχεια όμως, το Y5 2019 πετυχαίνει ακριβώς αυτό, και μάλιστα πολύ καλύτερα από ότι περιμένει κανείς.

Σχεδιασμός.

Αυτό που μας άρεσε περισσότερο στο Y5 2019, και μάλιστα με διαφορά, είναι το πως η εταιρεία κατάφερε να το κάνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με όλες τις προτάσεις στην ίδια κατηγορία τιμής.

Για να το πετύχει αυτό, η Huawei επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάτι ασυνήθιστο, που έχουμε να δούμε χρόνια στον κόσμο των Smartphones. Το πίσω μέρος του Y5 2019 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, που προσπαθεί όμως να έχει την εμφάνιση αλλά και την αίσθηση στο χέρι που αφήνει μια… δερμάτινη επιφάνεια.

Ειδικά στο καφέ χρώμα της συσκευής που έχουμε στα χέρια μας, το Y5 2019 το πετύχαίνει αυτό σχεδόν με απόλυτη επιτυχία, και παρότι προφανώς δεν είναι το ίδιο με μια πραγματικά δερμάτινη επιφάνεια, είναι κάτι ευχάριστα διαφορετικό που το κάνει να ξεχωρίζει.

Η κατασκευή από αυτό το πλαστικό στο πίσω αλλά και το πλαϊνό μέρος του Smartphone, βοηθά στο να διατηρηθεί ιδιαίτερα χαμηλά και το συνολικό του βάρος. Αυτό σε συνδυασμό με το μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη του, ππάντα για τα δεδομένα της κατηγορία του, το κάνει ένα ευχάριστα φορητό και εύχρηστο τηλέφωνο, κάτι που σπανίζει πλέον στις μέρες μας.

Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή πλευρά και στην οθόνη που αναφέραμε, η διαγώνιος της ανέρχεται σε 5.71 ίντσες, και αποτελεί ένα από τα πιο «δυνατά» χαρακτηριστικά του Y5 2019, αν και με την απόδοση της θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα στο αντίστοιχο κομμάτι του Review μας. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τη λύση του μικρού Notch που φιλοξενεί μόνο την μπροστινή κάμερα, ώστε να διατηρίσει το πλαίσιο γύρω από την οθόνη σε καλό μέγεθος.

Ο χώρος κάτω από την οθόνη είναι αρκετά μεγαλύτερος, και εδώ η εταιρεία έχει τοποθετήσει το λογότυπο της, ώστε το Y5 2019 να … ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του, αλλά και «παρόμοιες» συσκευές της θυγατρικής Honor.

Συνολικά, το Y5 2019 ξεπερνά με χαρακτηριστική άνεση τις προσδοκίες που μπορεί να έχει κάποιος από ένα Smartphone που κοστίζει περίπου 100 ευρώ, και μάλιστα εκπλήσσει ευχάριστα με την επιλογή της «δερμάτινης» επιφάνειας στο πίσω μέρος του.

Στα θετικά πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη 3.5 mm θύρας ακουστικών, που χρησιμεύει και για το ενσωματωμένο ραδιόφωνο. Η απουσία του αισθητήρα αποτυπωμάτων από το Y5 2019 θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητική σε ένα πιο ακριβό Smartphone, όμως εδώ θεωρούμε ότι είναι αποδεκτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights